-
כבלים יקרים באמת מצדיקים את התמורה, או שבכלל אין הבדל..?!
שלום לכולם,
אתמול נכנסתי למספר חנויות של מוצרי חשמל בשביל לקנות כבלים לטלויזיה, ובכל החנויות המחירים היו ממש גבוהים ביחס לתמורה הייתי אומר, ז"א.. האם באמת יש הבדל כ"כ משמעותי בין כבל שעולה 100 ש"ח לבין כבל שעולה 200+..?!
הכבל שהתעניינתי לגביו היה scart to s vidoe, ובכל החנויות המוכרים הציעו את הכבל האיכותי והיקר ביותר כדי לקבל חווית צפיה איכותית ביותר לפי דבריהם.
האם הכבלים הכ"כ יקרים באמת יציגו תמונה טובה יותר?
ואם כן, אז באיזה מחיר (סביר) כדאי לקנות כבל scart to s vidoe על מנת לקבל איכות טובה?
אני שואל את זה כי אחי הגדול והתמים אני חייב לציין, קנה השבוע טלויזיה והמוכר דחף לו כבל של scart to s vidoe ב-480 ש"ח!
תודה רבה,
שבוע נעים ושקט.
-
-
480 ש"ח לכבל שאינו משמש איש מקצוע או לחילופין משוגע לדבר הוא אכן סכום גדול מדי.
מנסיוני, ואולי זה רק שאלה של מזל, תמיד קיבלתי תוצאות טובות בשימוש בכבל "רגיל" וזול בחיבורים איכותיים ככל האפשר, בניגוד לשימוש בכבל איכותי בחיבור נחות.
במשך שנים השתמשתי בכבל svideo לסקרט שעלה בסביבות 40 ש"ח בשידור DVD רגיל לטלויזיה CRT ונראה לי שהוצאתי את המקסימום מהקונפיגורציה. svideo נחשב חיבור וידאו באיכות בינונית לכל היותר, אגב.
כיום אני משתמש בכבל RCA רגיל (לבן, אדום, צהוב) כדי להעביר שידור פרוגרסיב דרך חיבורי קומפוננט למסך LCD בגודל 37" שנמצאת 3 מטר מהצופה. הכבל חדש ואני משתמש בו פחות משבוע, אבל בינתיים התוצאות מדהימות, אני חייב לומר.
לחילופין, השתמשתי בזמנו בכל קומפוזיט לסקארט מקצועי שקיבלתי במתנה מאיש צוות טלויזיה, וכמה שהכבל היה כבד ואיכותי, העובדה שהשידור היה נחות (קומפוזיט) הוציאה את כל העוקץ מאיכות (ומחיר) הכבל.
מקווה שעזרתי בדילמה,
אודי
-
אני אקנה כבל במחיר סביר מאיביי, ד"א.. האורך של הכבל באמת משפיע על האכות?
יש משהו שאני לא מבין, בדר"כ הטלויזיה והממיר ממש קרובים אחד לשני, אז למה יש כבלים באורך גרנדיוזי..?! אני אסתפק בכבל אפילו של חצי מטר :\
אני רוצה גם לרכוש כבל HDMI כדי לחבר אותו מהמחשב לטלויזיה, הכבל הזה יעשה את העבודה..?! http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tab%3DWatching
המון תודה על התשובה המפורטת, מאוד עזרת לי =]
-
אין בעד מה, אבל תשובות חד משמעיות לשאלות הנוספות שלך אין לי...
אני לא איש אלקטרוניקה והתשובות שלי לא מדעיות, אבל מנסיוני עדיף להשתמש בכבל באורך קצר ככל האפשר במסגרת הסביר (למשל אם המרחק בין המכשירים הוא מטר לא אקח כבל של 5 מטר אם יש לי כבל של מטר וחצי). זה נראה לי כלל סביר מכיוון שכבל ארוך מאד עלול להחליש סיגנל חשמלי.
הסיבה לכך שהכבלים המיוצרים באופן מסחרי הם באורך מסוים היא, ובכן, מסחרית - הם רוצים למכור כמה שיותר כבלים ולכן מייצרים כבלים באורך שנראה להם שירצו מרבית הקונים.
אתה יכול לכת למעבדה שיבנו לך כבל קצר או יקצרו כבל קיים, תמורת תשלום כמובן. לא נראה לי שבמרחקים ובעוצמות שאנחנו מדברים עליהם ההשפעה תהיה דרמטית...
תבלה,
אודי
-
המון תודה לך!
עוד כמה שאלות ברשותך: (מצטער על הכמות).
1. בטלויזיה שלי אין יציאת scart, ורציתי לדעת איזה כבל הכי איכותי יתן לי את התמונה הכי טובה, קומפוננט או ה- scart to S video?
2. קומפוננט מוציא רק תמונה ולא סאונד, אז איזה כבל צריך לרכוש כדי שיהיה סאונד, והאם בכבל scart to S video יש סאונד?
3. אני רוצה לחבר את המחשב וה-PS3 לטלויזיה, אני צריך בשביל זה שני כבלים של HDMI?
אני יודע שבמחשב שלי יש שתי יצאות DVI, וקיבלתי גם עם הכ.מסך (HD4850) מתאם DVI ל-HDMI.
תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי Acejin, 08-01-09 בשעה 05:26 -
1. קומפוננט לא כל ספק ייתן לך תמונה יותר טובה מ-S VIDEO.
2. גם S-VIDEO מעביר רק תמונה. בשניהם אתה תצטרך לחבר בנוסף 2 כבלים RCA (לבן+אדום) בשביל שמע.
3. מהמחשב תחבר את ה-DVI TO HDMI, מה-PS3 תחבר HDMI.
-
תודה על התשובה!
זה נכון שבשביל לחבר את הקומפוננט אני צריך DVD? אם כן, אני שוקל לקנות DVD רק בשביל הכבל, האכות שהקומפוננט מוציא הרבה יותר טובה מכבל scart to s video?
שוב, תודה.
-
חבל לקנות באיבי
 פורסם במקור על ידי Acejin אני אקנה כבל במחיר סביר מאיביי, ד"א.. האורך של הכבל באמת משפיע על האכות?
יש משהו שאני לא מבין, בדר"כ הטלויזיה והממיר ממש קרובים אחד לשני, אז למה יש כבלים באורך גרנדיוזי..?! אני אסתפק בכבל אפילו של חצי מטר :\
אני רוצה גם לרכוש כבל HDMI כדי לחבר אותו מהמחשב לטלויזיה, הכבל הזה יעשה את העבודה..?! http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...tab%3DWatching
המון תודה על התשובה המפורטת, מאוד עזרת לי =] חבל לקנות שם דברים שיש בארץ
בקישור לחנות הזו תמצא כבל מעולה, באיכות גבוהה, שלוקחים עליו בחנויות מסוימות גם 300 שקל, בחצי המחיר.
תוכל למצוא שם כל כבל נחוץ במחיר שווה לכל נפש, ותוכל לברר בטלפון אם יש במלאי.
אני רכשתי שם את כל ערכת הכבלים עבור LCD ונגנים. בחנות היו דוחפים לי כבלים ב- 1500 לפחות.
תנסה
http://ultrapro.co.il/products/126371
-
 פורסם במקור על ידי Acejin תודה על התשובה!
זה נכון שבשביל לחבר את הקומפוננט אני צריך DVD? אם כן, אני שוקל לקנות DVD רק בשביל הכבל, האכות שהקומפוננט מוציא הרבה יותר טובה מכבל scart to s video?
שוב, תודה. אני לא מבין את כוונתך - DVD לא מגיע עם כבל קומפוננט. DVD הוא מקור שיכול להשתמש בכבל קומפוננט בשידור שנקרא שידור קומפוננט.
אני משתמש בכבל RCA (אדום, לבן, צהוב) רגיל לשידור קומפוננט באיכות מעולה (בשימוש כשבוע).
שבת שלום,
אודי
-
אתעלם ממה שכתוב ברוה הפוסט כיוון שהוא קצת הזוי.
Acejin אענה על השאלה הראשונית.
נתחיל בזה שברוב החנויות בארץ אין באמת כבל איכותי אלא יש "כבל יקר".
כבלים איכותיים מיוצרים ע"י חברות איכותיות ומחירם עולים לרוב בסוגים כאלו על ה 400-600 ש"ח .
לדוגמא: http://www.arama-audio.com/sg_products~2~4.htm
ברוב החנויות מחזיקים כבלים של מאנסטר,לקסוס, וכבלים ללא מותג.
כבלים של לקסוס הם סוג של מותג מדבקה, אך לדעתי האישית סבירים לגמריי.
מאנסטר הם טובים, אך למנאסטר המון סדרות. לכן יש לעשות בדק בית לפני באתר שלהם ולראות איזה דגם הוא הגבוהה והשווה באמת.
כאשר אתה לא מתעסק עם ציוד איכותי מדיי, קרי, DVD לא יקר, לא HD, ממיר לא HD, בלי סטרימר, או שבכלל יש לך טלוייזיה בינונית ומטה, אין סיבה לקנות כבל יקר.
בנוסף כאשר המרחקים לא עולים על 2-3 מטר של הכבל, אין ב99% מהפעמים השפעה בכאלו דברים.
כבל יקר ייתן לך את הרזולוציה שלו רק כאשר אתה יכול לנצלה.
אחרת ההבדלים לא יהיו באמת מורגשים.
מה שכן כבל זול מדיי :
יתפרק,יחליד,יתפוס קורוזיה,ישבר, לא יתחבר כשתוציא אותו יותר מ 3 פעמים וכו... 
החברות שלדעתי נותנות תמורה טובה למחיר היום :
פיליפס,AR,VIVANCO
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: