-
מסך טלוויזיה סמסונג שהתקלקל מיד לאחר האספקה
שלום לכולם, קודם כל רציתי לציין שהאתר הזה פשוט מצויין וכל הכבוד על שיצרתם פה בית חם לחובבי הקולנוע הביתי.
רבות התלבטתי לפני שבחרתי במסך לרכישה, שנים שפינטזתי על היום הגדול.
בסופו של דבר (ובהתאם למצב העו"ש) התמקדתי בשתי אופציות של יצרני מסכים, LG או SAMSUNG.
כל מוכר דאג להכפיש את היצרן השני, אחד אמר ש-LG מרובים בתקלות, שני אמר בדיוק את אותו הדבר על SAMSUNG (מן הסתם זה תמיד היה בקורלציה להיותו נציג של אותו מותג)
בסופו של דבר ולאחר שקראתי באינטרנט שסמסונג פתחו מפעל משותף עם סוני הגדולה החלטתי ללכת על סמסונג, דגם: LA37A550, זהו מסך 37' בעל יכולת FULL HD, והמחיר... כמו שרפי גינת היה אומר- ללא תחרות!!!!
(5700 ש"ח כולל הובלה)
המסך הגיע ואח"כ בא טכנאי של רטפון שגם חיבר אותו ואפילו הצליח למכור לי מגן ברקים ומייצב מתח על הדרך (גזר את הקופון שלו).
יומיים או שלושה לאחר קבלת המסך, לאחר שהמסך עבד במשך כמה שעות, פתאום החשיך המסך, כלומר הפך לשחור מוחלט, הסאונד עדיין בקע מהרמקולים והמסך עדיין עבד, אולם תמונה לא הייתה. ניסיתי להחליף מקור אינפוט בשלט או להכנס לתפריט, אבל שום דבר לא עזר. רק לאחר שכיביתי את המסך והדלקתי מחדש התמונה חזרה.
מה לדעתכם זה אומר? התקלה חזרה פעמיים כבר (שוב לאחר שהמסך עבד כמה שעות)
חיפשתי באינטרנט וראיתי שאנשים חוו תקלה דומה במסך מדגם שונה של סמסונג לאחר כשנה או שנתיים של שימוש. (הדגם הזה יחסית חדש, אז אני מניח שתקלות כאלה יופיעו באינטרנט רק בעתיד). התקשרתי לחברת השירות של סם ליין- רטפון, הם ישלחו טכנאי ביום שישי, אבל אני חושש שהתקלה לא תופיע בדיוק בזמן שהוא יגיע ואני לא מוכן לשלוח לתיקון מעבדה מסך חדש בן כמה ימים, אני רוצה חדש חליפי או זיכוי מלא.
מה דעתכם?
נערך לאחרונה על ידי plaster, 31-12-08 בשעה 15:08 -
-
קודם כל תתחדש,
לדעתי, זה קצת מוקדם לנקיטת צעד כלשהוא: תן לטכנאי לבדוק ולטפל בענין.
תשאיר את הטלויזיה דלוקה מספר שעות לפני הגעתו.
-
הי ליאור, תודה על הברכה, הזדמנות מצויינת לברך גם אותך על האתר המשובח. 
האם שמעת על בעייה דומה בעבר, ואם כן כיצד זאת נפתרה? איזה "כיף" להיות שפן ניסוי עבור קונים עתידיים, בסך הכל רציתי לראות HD ולחזור הביתה בשלום...
נערך לאחרונה על ידי plaster, 31-12-08 בשעה 15:08 -
תודה, שמח שאתה נהנה כאן :-)
לענין הבעיה, זה יכול לקרות בכל דגם ובכל פירמה, למרות שזה תמיד מעצבן כשזה נופל עליך.
ואגב, המסך הזה כבר מיוצר מספר חודשים לפחות, כך שאתה לאו דווקא "שפן הניסוי" הראשון.
-
הסתכלתי בחוברת ההפעלה ובטבלת ה-TROUBLESHOOTING
מצויינת תופעה בה המסך הופך שחור ונורית החיבור לחשמל האדומה מהבהבת.
ההסבר שניתן הוא "THE TV IS USING ITS POWER MANAGEMENT SYSTEM"
למרות שזה לא בדיוק מה שקרה לי, אצלי התמונה החשיכה, הסאונד המשיך ונורית החיבור האדומה לא הבהבה.
האם יש אופציה שלאחר כמה שעות עבודה המסך נכנס לסוג של כיבוי (כמו שומר מסך במחשב)
ורק הסאונד ממשיך?
-
א.אפשרי. חפש את הפיתרון בחוברת הטרבלשוטינג ואולי חפש בתפריטים אפשרות של ביטולה.
ב.כל מכשיר אלקטרוני יכול להתקלקל. אין שום קשר ליצרן/פירמה/זמן וכו... . אין מה לעשות. לכן יש אחריות.
ג.כדי שהטכנאי לא יבוא ויגיד שאתה מבלבל את השכל, החזק לידך מצלמה דיגיטלית , וצלם את המצב, עדיף בווידיאו עם סאונד בזמן שזה קורה.
כך תהיה לך הוכחה ניצחת.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
 פורסם במקור על ידי אורי_ו א.אפשרי. חפש את הפיתרון בחוברת הטרבלשוטינג ואולי חפש בתפריטים אפשרות של ביטולה.
ב.כל מכשיר אלקטרוני יכול להתקלקל. אין שום קשר ליצרן/פירמה/זמן וכו... . אין מה לעשות. לכן יש אחריות.
ג.כדי שהטכנאי לא יבוא ויגיד שאתה מבלבל את השכל, החזק לידך מצלמה דיגיטלית , וצלם את המצב, עדיף בווידיאו עם סאונד בזמן שזה קורה.
כך תהיה לך הוכחה ניצחת. א. הסתכלתי בחוברת ובתפריטים, אין אופציה שכזאת.
ב. לעומת זאת באתרים בחו"ל אנשים מדווחים על אותה תקלה, אבל כאמור לאחר שנה של שימוש ויותר.
למשל באתר הזה.
מישהו יודע מה השמות השונים שניתנו לדגם הספציפי שלי בעולם?
אולי זה יאפשר לי לחפש ולמצוא יותר מידע.
ובינתיים אמתין לטכנאי ונראה מה תהיה דעתו.
נערך לאחרונה על ידי plaster, 31-12-08 בשעה 14:59 -
 פורסם במקור על ידי אורי_ו כדי שהטכנאי לא יבוא ויגיד שאתה מבלבל את השכל, החזק לידך מצלמה דיגיטלית , וצלם את המצב, עדיף בווידיאו עם סאונד בזמן שזה קורה.
כך תהיה לך הוכחה ניצחת. הבעיה חזרה גם היום לאחר שהמסך היה דלוק כ-10 שעות, צילמתי והעלתי ליוטיוב:
נערך לאחרונה על ידי plaster, 31-12-08 בשעה 22:45 -
מקורי... תראה את הסרטון לטכנאי
-
 פורסם במקור על ידי אורי_ו א.אפשרי. חפש את הפיתרון בחוברת הטרבלשוטינג ואולי חפש בתפריטים אפשרות של ביטולה.
ב.כל מכשיר אלקטרוני יכול להתקלקל. אין שום קשר ליצרן/פירמה/זמן וכו... . אין מה לעשות. לכן יש אחריות. ג.כדי שהטכנאי לא יבוא ויגיד שאתה מבלבל את השכל, החזק לידך מצלמה דיגיטלית , וצלם את המצב, עדיף בווידיאו עם סאונד בזמן שזה קורה.
כך תהיה לך הוכחה ניצחת. אהם אהם כל הזכויות שמורות...
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you שרשורים בנושאים דומים -
מאת Hannan_N בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 6
עודכן: 02-01-09, 16:08 -
מאת tomeryona בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 1
עודכן: 27-12-08, 23:32 -
מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
תגובות: 2
עודכן: 06-07-08, 13:11 -
מאת eran_neb בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים