-
ניקוי אולטראסוני של תקליטורים ותקליטים.
יש ברשותי לצורך העבודה מכשיר שהוא כעין אמבטיה קטנה שמרעידה כל נוזל אולטרסונית ,ובאמצעות אמבטיה זו ניתן לנקות כלים לעומק כולל חריצים בעזרת נוזל יעודי.
ניסיתי לנקות עם המכשיר הנל כמה דיסקים ותקליטים קטנים 45 ,עם תוצאות דרמטיות(תקליט גדול לא ניכנס למכשיר וחבל).
לדעתי זו ששיטה הטובה ביותר לניקוי תקליטים והנושא בבדיקה ,רק יש צורך במספר מודיפיקציות בגודל המיכל -ימים
יגידו.(בטוח יותר טוב מאיזה ניטיגריטי או ויפיאי)
-
-
מה נוזל הניקוי שמשתמשים בו?
-
לשימושים המיקצועיים
 פורסם במקור על ידי liorkoren מה נוזל הניקוי שמשתמשים בו? חומר שניקרא מיקרו 10 או דומים של חברת טוטנאאור ואחרים
-
מגיוור בפעולה
 פורסם במקור על ידי שניצל יש ברשותי לצורך העבודה מכשיר שהוא כעין אמבטיה קטנה שמרעידה כל נוזל אולטרסונית ,ובאמצעות אמבטיה זו ניתן לנקות כלים לעומק כולל חריצים בעזרת נוזל יעודי.
ניסיתי לנקות עם המכשיר הנל כמה דיסקים ותקליטים קטנים 45 ,עם תוצאות דרמטיות(תקליט גדול לא ניכנס למכשיר וחבל). חן חן על התעוזה. (Y)
אני מעריך שהשימוש בחומרים הללו מתאים יותר למתכות? אם כך הם הדברים? אזי רק לאורך זמן
תוכל לדעת אם שימוש מסיבי בחומרי הניקוי הללו לא יהיו "חריפים" מידי לציפוי הדיסקים או לפלסטיק שמשמש
לתקליטים?? {ימים יגידו} כל זאת מעבר לניקוי רטוב של תקליטים ויבוש יסודי...
-
במקום עבודתי יש כיורים עם אולטראסוניק,ישנם מעין גנרטורים קטנים מתחת לכיור הרוטטים בתדירות של 40K לשניה.
רטט זה גורם למולקולות המים או נוזל אחר "לרקוד" ולזוז בעצבנות.כאשר המולקולות פוגעות בחלק, נעשה תהליך ניקוי יסודי המקלף את הליכלוך.יעיל מאד במיוחד לחריצים ומקומות שיד אדם לא מגעת.
הנוזל הינו מים מטוהרים מאד מאד ללא משקעים ברמות אבסלוטיות,בדכ מנקים חלקי מתכת וקרמיקה...חלקי מכונות
לחדר נקי המשמש לייצור מעבדים.
למה כל ההקדמה הזו ? לתקליטים זה יכול להיות סופר מצוין. תהליך ניקוי זה יעיף כל הליכלוך מהחריצים לחלוטין.
אגב מכונה כזאת עם כיורים בגודל של מטבח ביתי עולה כ 100K.דולר כמובן.
-
מה שאני לא מבין בתהליך זה איך מיבשים לאחר מכן?
-------
,The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua -
....ממש ארכימדס האודיופיל
תנסה את
RD-3 DEMAGNITIZER
-
 פורסם במקור על ידי carmi מה שאני לא מבין בתהליך זה איך מיבשים לאחר מכן? הייבוש נעשה בלחץ אויר(חנקן) ואחכ לתנור יבש עם שאיבה קבועה כדי לנדף שאריות של נוזל.
-
אפשר גם עם פן ללא חימום...
 פורסם במקור על ידי Erez הייבוש נעשה בלחץ אויר(חנקן) ואחכ לתנור יבש עם שאיבה קבועה כדי לנדף שאריות של נוזל.
כמה אתה לוקח על ניקוי התקליטים שלי? -
הלוואי ויכולתי עופר ידידי (Y)
א.ישנו חשש שכיורים יזדהמו בחומר בלתי מזוהה...
ב.אם יתפסו אותי, יxxxנו אותי...(N)
שרשורים בנושאים דומים -
מאת צפיר בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 1
עודכן: 18-04-08, 20:54
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: