כך כתב היום אחד מחברי הפורום.
אני למשל יושב על הגדר יותר בצד של הטרנזיסטור שמשמש אותי בשוטף ורק לפעמים כשתופס אותי געגוע מחבר את הציוד מנורות (פרה מגבר ואפילו CD ).
השפורפרות יתרונם בצליל שיש להם טיפה יותר עושר הרמוני ומטבע הדברים צבע
הם רועשות יותר ופחות חושפניות,הצליל לעיתים גדול יותר ועומק הבמה שלהם מצוין והצליל איטי עם LAW LEVEL RESOLUTION ברמה פחותה, וכמובן יתרון בהרמוניות זוגיות.
הטרנזיסטורבדרך כלל נטול צבע מדויק ומהיר ומפורט יותר בדרך כלל בעל יכולת להתמודד עם טרזיינטים יותר טוב בהרבה ממנורות ,יכולת רזולטיבית מצוינת במיוחד של LAW LEVEL וכמובן יכולת אחיזה טובה יותר של רמקולים ,מדגיש הרמוניות אי זוגיות ,אמין יותר וידידותי יותר.
כך שמבחינתי אין תשובה או יתרון מוחץ לשיטה זו או לשניה אלא יש פה ענין של טעם מוזיקלי,
לא אחת שמעתי רמקולים נצילים עם מגברי מנורות טהורים שגז נישמע שם ניפלא חי ונושם ומצליח לקרב מאוד לLIVE ,אבל שים על אותה מערכת רוק או מוסיקה קלאסית טיפה מורכבת
ולא הייתי חי איתה דקה,הכל תפוס ואיטי כאילו אין קצב ושום דבר לא מפורט.
לכן מבחינתי יש מקום למגברים טרנזיסטורים טובים למי שרוצה רמה גבוהה ברוב הזמן רק שקשה למצוא אותם ועולים המון כסף בניגוד למגברי וציוד שפורפרות שברובם טובים ומחירם זול יותר יחסית לרמת, כמו שאמר לו גונסון מקונרד את גונסון"קשה מאוד ליצר ציוד טרנזיסטורי טוב וקשה לא פחות ליצר ציוד מנורות גרוע"
אז אולי חלקכם מופתעים אבל זה המצב שציוד מנורות הוא בדרך כלל טוב וזול ואילו ציוד טרנזיסטורי באם הוא טוב הוא מאוד יקר אבל אז לדעתי אז הוא מאוד טוב, או ליתר דיוק אם הוא טוב אז קשה מאוד להתחרות בו.
מעניין מה דעתכם בנושא.?
נ.ב
פוסט זה מוקדש לאורי שיושב בצד הטרנזיסטורי באופן אבסולוטי וידוע בסלידתו משניצלים

LinkBack URL
About LinkBacks

פורומים
הוספה לשירותי סימניות: