-
שאלה בקשר ל UPSCALING ל 1080P
בזמן אחרון מופיעות בשוק הרבה מהדורות BR של סרטים "ותיקים" ( כמו מת לחיות 1 ו 2 למשל ) . ויצא לי לחשוב האים המי שמפיץ את הסרט לקח את ה DVD ועשה לו UPSCALING באולפן והוציא אותו ב BR .
אם זה נכון אז האים נכון להגיד שאם אני אקח את ה DVD של מת לחיות 1 למשל ואכניס אותו לנגן המדובר של סוני לדוגמא שיעשה לו UPSCALING האים אני אקבל את אותה התוצאה הסופית ??
לצערי אני חייב בכל מקרה להגיד שמחירי כותרי ה BR בארץ עדיין שערוריתים .
נערך לאחרונה על ידי danistar, 29-10-08 בשעה 06:59  danistar -
-
המרה לתצוגה ברזולוציה גבוהה יותר יכולה להיות המרה אכותית ויכולה להיות המרה אכותית פחות.
כך השאלה מה רמת המרה שבוצעה.
-------
,The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua -
אבל בגדול הרעיון דומה בשתי השיטות. נניח שאנחנו מדברים על ה SD350 של סוני . האים ה UPSCALING שלו מספיק טוב בשביל שכותר DVD של סרט כמו מת לחיות יראה באותה איכות פחות או יותר כמו ה BR של הסרט ??
 danistar -
Upscaling נכון להיום לא יכול להראות זהה לחומר מקור ב- 1080p משום שהוא לא יכול להמציא פרטים חדשים בהעלאת הרזולוציה.
היכולות משתפרות, טושיבה למשל הכריזה על מנגנון שלטענתם יציע איכות דומה, אבל צריך לראות את זה בעיניים.
ולשאלה המקורית בשרשור, ה- Blu-ray החדשים נעשים מהעותק המקורי של הסרט (באיכות גבוהה) ולא מ-DVD, כך שמדובר בסרט באיכות 1080p אמיתית.
-
קראתי איפה שהוא שבמת לחיות 1 למשל איכות התמונה בכותר ה BR ביחס ל DVD לא ממש מורגשת . זה גרם לי לחשוב על הנושא . אני מסכים שבמצבי Upscaling אי אפשר להמציא פרטים חדשים אבל כמו שאמרתי נראה לי שבסרטים ישנים יחסית לא בטוח שגם העותק המקורי לא נותן איכות יותר טובה ב 1080P ולכן בעצם מבצעים Upscaling .
 danistar -
סרט שהמקור שלו על פילם, כולל רזולוציה גבוהה יותר מ-1080p.
אבל זה תלוי, א. באיכות הפיזית של המקור (רלוונטי בעיקר לסרטים ישנים), בד"כ מעבירים שיפוץ דיגיטלי.
ב. איכות ההמרה קובעת מאוד, לא תמיד מבצעים המרות איכותיות לדיגיטלי ולכן גם חומר מקור שהומר ל- 1080p, עלול להראות לא טוב (למרות שלא הגיע מ- UPSCALE).
שרשורים בנושאים דומים -
מאת shaut בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 22
עודכן: 24-03-09, 16:59 -
מאת danabi1 בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 10
עודכן: 16-10-08, 15:37 -
מאת oren6666 בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 1
עודכן: 15-10-08, 18:53 -
מאת galbez בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 4