-
מגבר Vac Avatar...
שום ארגז לא הגיע מחו"ל.
לא מגיע לי "מברוק" וגם לא "תתחדש".
לא דיברתי עם אמיר ארמה ולכן הוא גם לא ביקש ממני לדווח על שום מוצר איטלקי מעוצב ומתקתק ועל נפלאותיו.
לא התלבטתי, לא השוותי, לא חקרתי ולא בדקתי.
אבל מה שכן, מזה כמה ימים שוכן אצלי vac avatar שקיבלתי בהשאלה מאודיופיל ותיק, לצרכי בדיקה והתרשמות כללית.
רקע קצר:
לפני רכישת הרמקולים הנוכחיים שלי (http://www.vonschweikert.com/zvr4sr.htm) האזנתי להם בארץ ובחו"ל בכמה סט-אפים: מחוברים להגברות של THOR, MANLEY, PASS LABS, JADIS ועוד.
לעומת זאת, דווקא עם אחת ההגברות הכי מומלצות על ידי היצרן לא יצא לי לשמוע אותם. בהרבה מקומות האדון וון שוויקרט ממליץ לחבר דגמים רבים של VSA, כולל ה - VR4SR, להגברה של VAC. מאוד סיקרן אותי העניין, מה גם שלאחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתארגן על הגברה אחרת.
רשמי האזנה:
לאחר שאותו ידיד אודיופיל הציע את עזרתו הנדיבה נחת אצלי ה AVATAR SUPER
(http://www.vac-amps.com/Manual_Avatar_Super.pdf) לבדיקה של כמה ימים. למיטב ידיעתי זהו מגבר (אינטגרייד) הכניסה של VAC (הייצור הופסק לאחרונה, עם יציאת הסדרה החדשה).
ברקע היו כמה חששות, המרכזית שבהן נגעה ליכולתו של ה AVATAR להניע את הרמקולים כנדרש. אמנם ה- VR4SR נחשבים לנצילים יחסית (92DB) אבל ריבוי האלמנטים (כולל טוויטר אחורי) העלה את החשש לפגיעה בדינאמיות ובשליטה.
בפועל התברר לי די מהר שהמגבר שולט ברמקולים ביד רמה ולעניות דעתי גם די בקלילות: החל מהשליטה בפרטים ובדינמיקה הכללית - גם בקטעים מורכבים ומאתגרים של מוזיקה קלאסית דינאמית, עשירה ועמוסה, וכלה בעובדה שכפתור הווליום לא עבר כמעט אף פעם את השעה 9, מחשש לקילוף הטיח מהקירות.
התחלתי עם שורה של דיסקים שאני אוהב, לבדיקת הטונאליות, הדינאמיות והנקיון הכללי. מוזיקה לא תובענית אבל מאוד חמה, שנותנת דגש ל'מיצמוצי השפתיים של הזמרת'. דיאנה קרל אמנם נכחה שם אבל לא רק. גם נינה סימון, וגם קאטי מלואה, והיילי ווסטנרה וברברה סטרייסנד, והרבה מאוד הרכבים איריים מקוריים, ו CUSCO וקצת אחינועם ניני (כולל הביצוע המרגש של 'אילנות' עם רוני פיטרסון). בהמשך שילבתי לסרוגין קטעים קלאסיים שונים - ממוצארט ושוברט, מנדלסון צ'ייקובסקי קצת ואלסים שמחים של שטראוס, דרך באך ושלל אופרות מלהיבות ואחר כך מקהלות גדולות כמו המקהלה המורמונית ומקהלת הצבא האדום כמובן וגם קטעים "נינוחים" של נבל וחליל צד, ולקינוח קליאו ליין עם ג'יימס גלואיי ועוד כהנה וכהנה קטעים שאני מאוד אוהב ומכיר היטב.
המגבר התמודד עם כולם בצורה מצויינת. התחושה הכללית היא של פירוט רב ונקיון. דינאמיות לא חסרה גם לא בקטעים תובעניים יותר ( אני לא חובב מושבע של מאהלר, אבל שמתי כמה קטעים).
מאוד הופתעתי לטובה מהפירוט והנקיון בגבוהים. הטוייטרים התעוררו לחיים חדשים ולא פעם קמתי לבדוק את כיוון כפתור הווליום של הטוויטר האחורי, על מנת לוודא שהוא לא הוגבר במקרה.
המיד, כצפוי, נפלא.
כשבחרתי את הרמקולים האלה היה לי ברור שמעבר להיותם הכי מאוזנים ו'נכונים' לטעמי (מכל מה שבדקתי בתקציב הנתון) המיד היה הטוב ביותר מכל מה ששמעתי עד אז. עם ה - AVATAR המיד של ה VR4SR נשמע פשוט נפלא. הוא לא עדין כמו ה - THOR אבל הוא מאוד חם ונעים. מירב המוזיקה שאני שומע היא כזו ששמה דגש על המיד וה AVATAR עשה כאן עבודה טובה מאוד.
הנמוכים תמיד נשמעים ברמקולים שלי מאוד הדוקים ומאוד לטעמי. יש הרבה באס, אבל נשלט. דווקא כאן הופתעתי, כשלא אחת הרגשתי - לראשונה, את הספה קצת "רועדת"....כאילו מישהו הוסיף לי אלמנטים לצורך אפקטים מרעידים מעולם הקולנוע הביתי. אני לא יודע אם זה חלק מהחוסר הבולט בטיפול אקוסטי (במשפט אחד: אין כזה טיפול אצלי) או שזה קשור למיקום הרמקולים. מחר אנסה קצת להזיז אותם ונראה אם זה ישפיע.
בשורה התחתונה: ה- AVATAR אכן מגבר מצויין. בסט אפ שלי הוא התגלה כבריון לא קטן, אבל כזה שיודע להיות עדין, מנומס, יעיל, מדוייק, מפורט, בקיצור ג'נטלמן אמיתי. המגבר הזה מנגן מוזיקה וללא ספק מוציא מה VR4SR את המיטב. השילוב בינהם מאוד מאוד מהנה ולא מעייף לרגע.
וחוץ מזה הוא גם יכול בקלות להפוך לטוסטר או לפחות לחמם את הסלון בחורף, אבל זה כנראה לדיון אחר.
תודה מקרב לב לחבר הפורום הנדיב שהוכיח לי (שוב) שהוא לא רק טוב בלהשיא עצות מועילות, הוא בהחלט יודע לעזור ולכוון במידת הצורך.
-
-
אהבתי מאוד את אופן הכתיבה שלך, רק חבל שהכיף נהרס לי עם השטויות שנכתבו בהתחלה..
כמה שאלות:
מה היה המקור שלך?, האם יש המלצה לסט מסויים לרמקול שלך? כלומר אם הוא ממליץ על VAC ישנו איזה CD שהוא גם ממליץ עליו? ואם כן מה הוא והאם יצא לך לשמוע אותו גם?
איזה מגבר יש לך כרגע ומה היתרונות\חסרונות שלו כנגד ה-VAC?
-
-
יופי של סיקור - אם כבר התחלת אתה יכול גם לפרט על ההגברות הנוספות ששמעת, זה מעניין לשמוע את דעתך.
-------
,The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua -
תודה ששיתפת אותנו.
רק להשלמת התמונה מצטרף לבקשתו של כרמי ומבקש אם תוכל לפרט את המקור ובאופן כללי את חלל האזנה.
עוד נקודה שכדאי לפרט בהתרשמות ממגבר, לדעתי, מה ההתרשמות שלך מאיכות הבנייה ונוחות התיפעול של המכשיר.
סוף סוף שינוי מרענן ולטובה בנוף שירשורי ההתחדשתי חסרי התוכן.
שלמה
-
תודה על השיתוף , יש אפשרות לדעת מה סדר הגודל של מחיר המגבר הזה ?
-
כמה תשובות
המקור הוא ארקאם 72 שלטעמי עושה את העבודה. אם יוחלף זה יהיה רק לאחר החלפת ההגברה. יש גם טורנס שמאופסן כרגע בארון.
ה AVATAR בנוי לתלפיות ולפחות מבחוץ נראה שללא פשרות וחיסכון. מגבר כבד ומאסיבי, כל כפתורי התפעול ממתכת מוזהבת, סגורים בבורג אלן לחיזוק/ פירוק בשעת הצורך. כשאתה מסובב כפתור הפעלה כלשהו אתה "מרגיש" אותו. בקיצור, טנק. באופן כללי אני לא חושב שבמוצרים של VAC אפשר למצוא פשרות וחיסכון בגימור או ברמת הבנייה. כל מוצרי החברה בעלי מוניטין מצויין והאיכות גבוהה מאוד.
חלל ההאזנה מעט בעייתי. מדובר על סלון פתוח לקומת הכניסה לבית, כ 60-70 מ"ר די פתוחים. קיר אחד משלב דלתות זכוכית וחלון. יש "פתרונות" בסיסיים כמו וילונות, שטיחים בכל הקומה וכמובן ריהוט, אבל הסלון בהחלט מהווה אתגר לא קטן. בילו אצלי כמה וכמה רמקולים מצויינים שנשמעו טוב בחדרי האזנה ואצלי הלכו לאיבוד.
ההגברות האחרות ששמעתי עם הרמקולים האלה היו טובות מאוד, לכל אחת היו יתרונות וחסרונות משלה. חשוב לציין שזה לא היה אצלי בבית, כך שהכל יחסי ולא מייצג. ה - PASS LABS נשמע יותר קר ואנאליטי אם אפשר לומר זאת כך. אחרים אולי יגידו יבש. אבל הוא היה חד, מדוייק ומאוד מהיר. בהאזנה קצרה זה נשמע מאוד מפתה. אבל מנסיוני אחרי תקופת "הסתגלות" זה עשוי להיות משעמם. המנלי סנאפר (עם הקדם היקר יותר של החברה) נשמעו נפלא וכמו האוואטר שלטו ברמקול ללא כל קושי. ה - JADIS היה בסדר אבל פחות אהבתי אותו מהמנלי. קצת פרווה ולא מלהיב. ה THOR מגבר מאוד מיוחד. יש בו משהו שאין לאחרים וקשה להגדיר את זה. אולי "רוך" זו המילה. מגבר מנורות "קלאסי" אם נדבקים לסטריאוטיפים של מגברי מנורות - רך, עגלגל, מאוד נעים, ויחד עם זה מדוייק, דינאמי....הגברה מצויינת (שני מונובלוקים).
ה SR נחשבים לרמקולים מאוד שקופים. זו לא מליצה ולא סיסמא, זו אמת לאמיתה. מה שתחבר אליהם זה מה שתקבל. היתרון הגדול הוא שעם הגברה מתאימה יש לך חגיגה בבית. מעטים הרמקולים שריגשו והלהיבו אותי כל כך. מנגד, זה מחייב אותך להשקיע בהגברה - גם בתהליך החיפוש וגם כנראה ברכישה. זה רמקול לא סלחני. ולכן, תומר, מוקדם לברך ב"תתחדש", כי אצלי השידרוגים מאוד-מאוד איטיים. אני עוד מנסה ליהנות מהתהליך.... -
 פורסם במקור על ידי cavi אהבתי מאוד את אופן הכתיבה שלך, רק חבל שהכיף נהרס לי עם השטויות שנכתבו בהתחלה.. מה קרה אבי, נעלם חוש ההומור?
אני דווקא צחקתי.
-
ליאור זה כ"כ לא מצחיק, להיפך..
-
 פורסם במקור על ידי TakeOne מזה כמה ימים שוכן אצלי vac avatar שקיבלתי בהשאלה מאודיופיל ותיק, לצרכי בדיקה והתרשמות כללית.
.
אויי אויי אויי
רק אל תגיד לי שאתה מתכוון לבחור ההוא עם הואק בשביל קליפות התפוזים? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/ma...msgid=50993662
בעקבות ביקורו שם הם עברו לדיונים על איזה סוללות להכניס בשלט של הממיר של יס. (sad)
שרשורים בנושאים דומים -
מאת rol בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 0
עודכן: 23-08-08, 22:05 -
מאת oferT בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 9
עודכן: 28-06-08, 12:36 -
מאת truejoker בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 49
עודכן: 27-06-08, 13:42 -
מאת ead בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 11