-
בנית רמקול חדש (התחדשתי)
מכוון שהפורום הוא, איך לומר, עם נטייה לסגור פיות (ראו התחדשתי, ram_bra, וכיוצא בזה),מצאתי שבכל זאת הייתי רוצה לתאר את בניית הרמקול שלי.
הרמקולים שהיו לי הם Newform research R830 שהם רמקולים היברידיים עם יחידת מיד באס של פירלאס ''8 שהחלפתי אותה ל Morel MW267 ו tweeter ריבון באורך של ''30. בנוסף אני משתמש ב 2 סאבים פסיביים של vmps כל זאת בצורת הגברה של tri-amplification ושימוש בקרוס דיגיטלי. לשימוס בקרוס החיצוני הוצאתי לחלוטין את הקרוס הפסיבי והמגברים מחוברים ישירות לכל אחת מהדרייברים כך שיש שליטה מוחלטת על כל אחד מהדרייברים ללא הפרעה של ה xover הפסיבי. בנוסף מחוברת מערכת של RC של Samson המורכבת מיחידת אנליזה ויחידת equilizer כאשר שניהם דיגיטליים והמסוגלים יחדיו לעשות RC אוטומטי.
המערכת נשמעה יוצא מהכלל (לדעתי) אבל רציתי להגביר את definition והעצמה של הבאס האמצעי 100-200Hz. הדרך שבחרתי היתה לבנות מחדש את הרמקול של יחידת המיד אבל הפעם עם שתי יחידות של Morel MW267 שיחוברו בטור עם התנגדות של OHM 16. הייתי יכול לקנות מהיצרן את תיבת המיד אבל א. יקר ב. רציתי להמשיך עם יחידות מורל שלדעתי הם יוצאים דופן באיכותם. בנוסף, הרמקול הקודם היה עשוי מסיבית אומנם מסיבית יותר דחוסה מהרגיל ואילו היחידה החדשה נבנתה מ mdf בעובי של "1. כל זה נעשה עם תכנון של היצרן שאני עומד אתו בקשר טלפוני ו email. על החלק העליון חובר ה tweeter כאשר בין הטוויטר ותיבת המיד הושמו פלטות של גרניט (שחורה) המשמשים כבסיס לריבונים. גם כאן לא הוסף קרוס פסיבי כלל, ונעשה שימוש בקרוס הדיגיטלי עם חיבור ישירות של כל דרייבר למגבר שלו.
כאשר חוברו כל החיבורים וניסיתי לשמוע את התוצאה עם setup הקודם של הקרוס הדיגיטלי ו ה RC זה נשמע על הקרשים וכערמת קרשים.
עשיתי כיול מחדש של ה RC, ואחר התחלתי עם כיול המערכת עם הקרוס הדיגיטלי. הדיסקים ששימשו לכיולים היו, בעיקר, קאתליין פארייר ב"שירים על מות ילדים" (לצערנו מתאים לזמננו) של מאלהר עם הפילהרמונית הווינאית עם ברונו וולטר. מאחר שלדעתי היא המבצעת המוזיקלית האולטימטיבית היה לי חשוב לשמוע אותה נכון. בנוסף המוזיקה של פרייזנר בסרט "חייה הכפולים של וורוניק" של קישלובסקי, (אני בטוח שלפחות אחד מכיר את סרט והמוזיקה) והדיסק השלישי היה ארבעת העונות של ויולדי בביצוע היוצא מהכלל של il Giardino Armonico. מאחר וקרוס הדיגיטאלי מאפשר לא רק את נקודות החיתוך אלה מאפשר גם לקבוע את delay ושליטה על ה attack ו decay בנוסף גם שליטה על ה gain של כל אחד מהדרברים.
בסופו של דבר נקבעו החיתוכים ב 90hz הנמוך ו 1260Hz הגבוה עם slope של 48db לאוקטבה. בנוסף לכל הפרמטרים האחרים שנקבעו. כמובן שקביעת איננה סופית, כאשר הכיולים הסופיים יקבעו עם דיסקים נוספים.
בקיצור, לאחר הכיול הרמקולים נשמעים אחרת לגמרי לעומת הרמקולים המקוריים וכמובן החדשים לפני הכיול. הצליל נשמע נשמע מלא אמיתי יותר, העצמה הצלילית (לא הווליום) הפכה defined יותר, ה sounds stage היה יציב בצורה יותרת דופן ומיקום כל אחד מהכלים ובעיקר הקולות היה ממוקם במרחב בצורה נפלאה, בקצרה קיבלתי הרבה יותר ממה שציפיתי. אני מודע לכך שזו התרשמות סובייקטיבית שלי אבל, מה לעשות.
הלקח החשוב, שידעתי עוד קודם, הוא שניתן לקבל איכויות יוצאות דופן בשימוש בקרוס דיגיטלי בעיקר כאשר מוותרים על הקרוס הפסיבי. ולא רק זאת, האפשרות לשלוט ולשפר את איכות הצליל עולה (להערכתי) על כל החלפת כבלים, tweeks שונים ומשונים וכיוצא בזה.
יהודה
נערך לאחרונה על ידי dys, 13-09-08 בשעה 08:49 -
-
תשנה בבקשה את הפונטים של הכתב לברירת מחדל.
{פשוט בלתי אפשרי לקרוא על ההתחדשות שלך}
-
מעניין מאד!
מי היצרן שאיתו עמדת בקשר, האם הכוונה לMOREL או ליצרן התיבות\אחר?
האם יש אפשרות להעלות תמונה של הסטאפ המדובר?
-
אהלן יהודה,
יפה מאוד.
אם אפשר לצרף תמונות כמו שליאורס כבר הציע יהיה מצוין.
אני מבין שיש לך שני בסים שיושבים ליד הרמקולים.
הרמקולים עצמם הם מארז של שני מורלים ועליהם הריבונים.
למה חיברת בטור ולא במקביל?
איזה מודל של בס?
אני מניח שאת הריבונים נתן להזיז אחורה קדימה על המארז... ניתן גם להטות? ניסית?
זה נשמע כבר כמו חקירה...
אז אפסיק לשאול אפילו שיש עוד מלן שאלות...
תתחדש
.
-
הי
מי היצרן שאיתו עמדת בקשר, האם הכוונה לMOREL או ליצרן התיבות\אחר?
אני בקשר עם היצרן Newform Research שמוכר direct. בגלל התצורה של הרמקולים שלו יש לא מעט שעושים diy כך שיש לו ניסיון, והוא קואופרטיבי והיה מוכן ליעץ.
לרמקול,
אכן הבנת נכון. החיבור בטור משום שבחיבור במקביל ההתנגדות היתה יורדת ל 4 ohms ומטה מכוון שאני משתמש במגבר מנורות למיד זה נראה לי קצת מסוכן. לעומת זאת למגברי מנורות ישנה העדפה ליחידות עם התנגדות גבוהה אפילו יותר מ 8 כך שזה היה אידאלי לחבר כך בתצורה שההתנגדות תהיה באזור ה 16.
אכן ניתן להזיז אחור וקדימה אבל הרבה יותר קשה לעשות. מכוון שכפי שציינתי אני משתמש בקרוס דיגיטלי וניתן לקבוע את ה delay של כול אחד מהדריברים קבעתי delay של הריבונים כך שתהיה התאמה מושלמת עם המידים והסאב.
מכוון שהחיבור של הריבונים הוא קשיח לא ניתן להטות אותם אבל כמובן עם כל הרמקול זה ניתן.
הסאבים הם dedicate subwoofer
שמורכבים מיחידה של "12 ויחידה פסיבית שגם היא באותו גודל.
מכוון שהבטריות של המצלמה שלי נטענות אני אוסיף תמונה מאוחר יותר.
-
אז ברמקול השני שבטור שומעים חלש יותר?
-
-
-
כדאי שתוציא את הבטריות מהמטען 4 חודשים זה יכול להרוס אותן.
-
הסתכלתי על תאריך ההצטרפות, מחכה לתמונות.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת diz1 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 185
עודכן: 27-01-09, 15:40 -
מאת anatoli בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 1
עודכן: 25-10-08, 12:52 -
מאת tomertsin בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 10
עודכן: 20-08-08, 14:46 -
מאת exupgh12 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 11