-
שלום לכולם - מחפש המלצה על מערכת
| הי,
החלטתי לפנק את עצמי במערכת מוסיקה. אני מאוד (מאוווד) אוהב מוסיקה ויש לי אוזן מאוד "רגישה"
כך שחשובה לי מאוד האיכות.
התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח.
אני מדגיש שאני לא מחפש מערכת קולנוע ביתית אלא מוסיקה. בנוסף אני מעוניין שהמערכת תכלול גם פטיפון. לגבי המקור - אני מעוניין ב-cd פטיפון ומחשב. גודל החלל - אני לא בטוח , סלון ממוצע אולי מעט גדול יותר?? רמקולים - רצפתיים. חשוב לי שהבאס יהיה איכותי, גם אם זה בא על חשבון משהו אחר.
הבעיה שאני לא מבין כלום בנושא.
אשמח לקבל המלצות במסגרת התקציב שלי. תודה מראש ואשמח לענות על שאלות. |
-
-
ברוך הבא.
בתקציב הזה אני ממליץ:
1. לוותר על מקור אחד או שניים. תחליט CD או מחשב. עדיף מחשב כי הוא כולל CD. אם אתה יכול לוותר על מקור נוסף כדי להוסיפו בהמשך, אשריך. התקציב שלך בקושי מספיק לקנות רכיב אחד שעושה מוסיקה, קל וחומר חמישה. (שני מקורות, מגבר, רמקולים, ציוד עזר כגון כבלים וכו')
2. יד שניה חובה בתקציב הנ"ל.
3. קווים כלליים: פטיפון טוב מתחיל מאזור 1500 ש"ח. לא הייתי ממליץ על יד שניה, בייחוד אם אינך מבין בזה, משתי סיבות: קודם כל אין לדעת באיזה מצב מכאני תקבל את המכשיר ומה תהיה העלות הנוספת להביא אותו למצב טוב, וחשוב אפילו יותר: יש היצע נחמד מאד לפטיפונים ברמת כניסה היום, במחיר שציינתי, שעושים מוסיקה לא פחות טוב מפטיפון בן 20 שיעלה לך אותו סכום.
4. מגבר: אין מה לחדש. יזרקו לך פה מלא שמות. בתקציב הזה הייתי יותר נזהר ממה *לא* לקנות, מאשר מה כן. (לא בעיני: ימאהה, דנון, קנווד, ומוצרי מדבקה מזעזעים כגון פיילוט, פיור אקוסטיק אם הם עושים מגברים, ושאר זבל סיני).
5. רמקולים: לא ממליץ לך על רצפתי בתקציב הזה. תקבל סאונד גדול אך מרוח וחסר במה.
6. חשוב לזכור1: ישנן הרבה דרכים להגיע למטרה. ככל שהתקציב נמוך יותר, כך קל יותר להתאים רכיבים. אמנם בתקציב שלך קשה למצוא אותם, אך ההתאמה ביניהם היא בדר"כ קלה יחסית. לפיכך, אל לך לשבור את הראש שבועות. מצאת עסקאות טובות - סגור את הפינה והרם לך מערכת.
7. חשוב לזכור2: ממליץ לך לבקר אצל סוחרים, בעלי מערכות , וכל אדם חביב מין היישוב עם מערכת סטראו מעל הממוצע שיסכים לארח אותך ולתת לך זמן האזנה. כך תוכל לפתח את הטעם שלך, להציב יעדים, להכיר מותגים, ולעשות החלטות יותר מושכלות בהמשך הדרך.
ברוך הבא לפורום, ושהיה בהצלחה.
-
 פורסם במקור על ידי matanoosh ברוך הבא.
בתקציב הזה אני ממליץ:
1. לוותר על מקור אחד או שניים. תחליט CD או מחשב. עדיף מחשב כי הוא כולל CD. אם אתה יכול לוותר על מקור נוסף כדי להוסיפו בהמשך, אשריך. התקציב שלך בקושי מספיק לקנות רכיב אחד שעושה מוסיקה, קל וחומר חמישה. (שני מקורות, מגבר, רמקולים, ציוד עזר כגון כבלים וכו')
2. יד שניה חובה בתקציב הנ"ל.
3. קווים כלליים: פטיפון טוב מתחיל מאזור 1500 ש"ח. לא הייתי ממליץ על יד שניה, בייחוד אם אינך מבין בזה, משתי סיבות: קודם כל אין לדעת באיזה מצב מכאני תקבל את המכשיר ומה תהיה העלות הנוספת להביא אותו למצב טוב, וחשוב אפילו יותר: יש היצע נחמד מאד לפטיפונים ברמת כניסה היום, במחיר שציינתי, שעושים מוסיקה לא פחות טוב מפטיפון בן 20 שיעלה לך אותו סכום.
4. מגבר: אין מה לחדש. יזרקו לך פה מלא שמות. בתקציב הזה הייתי יותר נזהר ממה *לא* לקנות, מאשר מה כן. (לא בעיני: ימאהה, דנון, קנווד, ומוצרי מדבקה מזעזעים כגון פיילוט, פיור אקוסטיק אם הם עושים מגברים, ושאר זבל סיני).
5. רמקולים: לא ממליץ לך על רצפתי בתקציב הזה. תקבל סאונד גדול אך מרוח וחסר במה.
6. חשוב לזכור1: ישנן הרבה דרכים להגיע למטרה. ככל שהתקציב נמוך יותר, כך קל יותר להתאים רכיבים. אמנם בתקציב שלך קשה למצוא אותם, אך ההתאמה ביניהם היא בדר"כ קלה יחסית. לפיכך, אל לך לשבור את הראש שבועות. מצאת עסקאות טובות - סגור את הפינה והרם לך מערכת.
7. חשוב לזכור2: ממליץ לך לבקר אצל סוחרים, בעלי מערכות , וכל אדם חביב מין היישוב עם מערכת סטראו מעל הממוצע שיסכים לארח אותך ולתת לך זמן האזנה. כך תוכל לפתח את הטעם שלך, להציב יעדים, להכיר מותגים, ולעשות החלטות יותר מושכלות בהמשך הדרך.
ברוך הבא לפורום, ושהיה בהצלחה. וואו איזו תשובה מפורטת וזריזה. באמת כל הכבוד ותודה.
1. לוותר על cd? זה אומר שבכל פעם שארצה לשמוע מוסיקה אצטרך לחבר את המחשב למערכת לא?
2. אם בכל זאת אני מעוניין ברמקולים רצפתיים ואפילו אוסיף עוד 1000 ש"ח ממה שממילא אין לי זה,
על מה היית ממליץ.
3. כנ"ל לגבי מגבר, אשמח לשמוע בכל זאת מה כן אם אפשר.
המון תודה
-
בקשר לרמקולים - זה קצת גדול על התקציב, אבל אולי אומגה אודיו? כן, אני יודע שזה חדש ולא יד שניה .
ואני מסכים עם מתנוש שלא בטוח שתעדיף רצפתיים. גם אם תוסיף 1000. יש מדפיים עם בס מצוין, השאלה באמת מה גודל החדר.
אני במיוחד מחזק את הנקודה של להוריד מקור (ואפילו שניים). בעתיד תוכל להוסיף. יש אנשים (כגון מתנוש) ששומעים מוסיקה (כמעט) רק דרך המחשב. זה לא רע בכלל, אבל אולי לך זה לא מתאים. כך או כך, אם רוב מה שיש לך היום זה דיסקים, אז אולי שווה לך לחכות קצת עם פטיפון? (או להיפך - אם יש לך הרבה תקליטים)
נערך לאחרונה על ידי אדר, 09-02-12 בשעה 16:23 סיבה: שכחתי משהו
-
שרשורים בנושאים דומים -
מאת omer123 בפורום אודיו רב ערוצי - קולנוע ביתי
תגובות: 1
עודכן: 16-10-11, 23:58 -
מאת בנסון בפורום אודיו לרכב
תגובות: 0
עודכן: 05-05-10, 12:12 -
מאת יוסיהאסקימוס בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 12
עודכן: 13-12-09, 21:38 -