+ הגב לנושא זה
עמוד 1 מתוך 4 1 2 3 ... אחרוןאחרון
מציג הודעות 1 עד 10 מתוך סך הכל של 38
    עמית לא מחובר כעת חבר משקיען

רמקול רצפתי עם יחידת באס 15-12 אינטש

שלום
    אני מחפש רמקול רצפתי עם יחידת באס 12-15 אינ"ץ
    לסלון גדול,מחיר עד8000 ש"ח, אולי טיפה יותר.
    שמעתי תסרווין ווגה הסדרה החדשה,ואני מחפש
    עוד אופציות,האם קיימות עוד חברות שמייצרות
    רמקולים עם וופר 12-15 ובמחירים שאני מחפש?

בעבר היו לי רמקולים של אינפיניטי sm-255
    ו jbl e-100 משהו בסגנון הזה.

תודה מראש.

partner11 לא מחובר כעת חבר משקיען
    למה כאלו יחידות גדולות?
    אתה הולך להרביץ מסיבות טראנס?

עמית לא מחובר כעת חבר משקיען
    יש לי סלון ענק,50 מטר מרובע
    אוהב באס וסאונד גדול,ושגם יהיה
    איכותי.

הדמות האישית של stereophile
    stereophile לא מחובר כעת חבר משקיען
    אני חושב שראיתי איזשהו altec model 14 או 19
    יש L300 JBL אבל הוא נמכר בדרך מעבר לתקציב שלך.

אפשרות נוספת שאתה יכול לשקול היא רמקול רצפתי "רגיל" + סאב איכותי או אפילו שניים

הדמות האישית של אורי_ו
    אורי_ו לא מחובר כעת כתב האתר
    http://www.audio1.co.il/products/9081
    נכון, רק 10" אבל נותנים באס מוטרף בחלל גדול.
    על ציודופיל טוב נאמר:
    The things you own end up owning you

הדמות האישית של Av1
    Av1
    Av1 לא מחובר כעת עוסק מסחרי
    ציטוט פורסם במקור על ידי עמית צפה בהודעה
    שלום
    לסלון גדול,מחיר עד8000 ש"ח, אולי טיפה יותר.
    שמעתי תסרווין ווגה הסדרה החדשה,ואני מחפש
    עוד אופציות,האם קיימות עוד חברות שמייצרות
    רמקולים עם וופר 12-15 ובמחירים שאני מחפש?

בעבר היו לי רמקולים של אינפיניטי sm-255
    ו jbl e-100 משהו בסגנון הזה.

תודה מראש.
    KLH, אינפיניטי, סרווין ווגה וטנוי תוכל למצוא ישנים עם אלמנטים גדולים "12/"15
    ולרוב ברמות הללו ייצרו אותם גם נצילים {ואני יותר ממליץ על KLH שהם היחידים לעומת השאר שבאמת הוציאו באס "מעניין" (אבל רק באס)}
    לרוב ברמות הללו הבאס או היה יותר דומיננטי או "חסר" לעומת הגודל והטנוי היו היותר מאוזנים אבל לא כל אחד מתחבר לדואל קונצנטרי בתדרים הגבוהים שלו

בכל אופן אם מדובר ברצון למלא חלל לא תמיד גודל האלמנט מעיד על כמות ואיכות הבאס {הרבה משתנים ובעיקר תיבה}

אוליי כדאי לשקול אפשרות של זוג ריצפתים + זוג סאבים ואז תוכל להגיע להרבה ממה שזוג רמקולים יחיד ברמת המחיר הזו מסוגלים לעשות

{אני מכיר הרבה עמיתים אבל אם אתה עמית מעפולה צור קשר}
    בהצלחה
    www.Av1.co.il - מוצרי אודיו וידאו מובחרים והזדמנויות.

הדמות האישית של AK1
    AK1
    AK1 לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי עמית צפה בהודעה
    נקודה למחשבה:
    בעבר, רמקולים טובים נחשבו כאלה עם דרייברים גדולים ככל האפשר, שהזיזו כמה שיותר אוויר בעזרת דרייבר יחיד.

כיום אין הרבה מבין רמקולי ה"עילית" עם יחידות מעל "10, וייש לזה סיבה טכנית:

כדי שדרייבר לא ייעוות, הממבראנה שלו צריכה להישאר קשיחה -- כמו בוכנה -- ולא לשנות את צורתה כשהיא נדחפת החוצה או נמשכת פנימה. ברור שאם הייו עושים את הממבראנה משיכבה הגונה של פלדה לא הייתה בעייה כזו, אבל הייתה בעייה אחרת --- הממבראנה צריכה להיות קלה להזזה ובעת התמדה מיכאנית מינימאלית --> מינימום מאסה. אחרת מקבלים ניפוח+מריחה של הבאס בגלל ההתמדה, ועוד בעיות.

אז מה עושים? מחפשים/מסנתזים חומרים מיוחדים שייהייו גם סופר-קשיחים וגם סופר-קלים. עם זאת, עדיין ככל שהממבראנה גדולה יותר היא תהייה כבדה יותר וקשיחה פחות מאשר ממבראנה קטנה יותר.

אז מה בכל-זאת עושים? משתמשים בכמה דרייברים קטנים יותר במקום אחד גדול, כשסך השטח המזיז אוויר נשאר דומה.

לפי נוסחת השטח = 3.14 כפול הרדיוס בריבוע = 3.14 כפול הקוטר בריבוע חלקי 4, נקבל:

-- לדריבר "15: כ-177 אינצ'ים רבועים
    -- לדריבר "12: כ-113 אינצ'ים רבועים
    -- לדריבר "10: כ-78.5 אינצ'ים רבועים
    -- לדרייבר "8: כ-50 אינצ'ים רבועים

כלומר שני דרייברים "10 (157) לא רק עדיפים על אחד של "12, אלא הם רק בכ-10% פחות מיחידה של "15!
    ושני דרייברים של "8 הם רק כ-12% פחות מיחידה של "12!

כשההבדל בניקיון, בעיוותים ובמהירות הוא ניכר ביותר.

אז אולי כדאי לשקול לרדת מעניין הדרייברים הענקיים של פעם וללכת על ריבוי דריברים של לא יותר מ-"10?
    זה גם מגדיל את המבחר, כולל לכיוון של רמקולים מודרניים יותר, לא רק ענתיקות, תוך שיפור באיכות.

עם זאת, אם אתה מעדיף את אופי הצליל של הבאסים ה"מנופחים" של היחידות הגדולות -- לגיטימי בדיוק כמו להעדיף ויניל על דיגיטאל -- אתה בהחלט יכול לבחור בהן. מה שחשוב בעניינים אלה זה רק הטעם, לא ה"אמת".

אם לא העדפה כזו היא השיקול המרכזי, אלא בעיקר נפח האזנה ועוצמות שמיעה -- נראה שעדיף ריבוי דרייברים פחות גדולים.

לשיקולך החופשי -- ושתיהנה מכל בחירה שתעשה!!!
    עמיר
    ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות

הדמות האישית של שניצל
    שניצל לא מחובר כעת חבר עצבני
    נכון מאוד מה שכתב עמיר , וכייף לי לקרוא את ההבנה שנותנת לי להרגיש שאני במקום הנכון!
    אבל מה שרציתי בעיקר לציין שכשייש לרמקולים יכולת בס גבוהה ,יש צורך גם להתאים את האוזן ליכולת של הרמקול\חדר ,
    לא פעם קיבלתי תגובות מבעלי עניין למיניהם על "עומס של בס" ,או לחליפין "דופק לי באוזן",אבל אני מדדתי מספר פעמים את העניין ע"יי מכשירי מדידה , התוצאה היא שבנקודת האזנה הגרף ישר לגמרי עד 22 HTZ ,והנחתה קלה לכוון ה18 הרץ ,
    ואז מגיע "מומחה " שהרמקולים שלו נופחים את נישמתם ב-35 הרץ, ולזה הוא מורגל,ואז באם שומעים כלי שיורד נמוך יותר יש לבחור לחץ באוזניים מהתדר "הנוראי" הזה שמסתובב לו בחדר ,וקצת קשה להבחין באם זה תדר גבוה יותר ,(נניח 40 הרץ) שמוכפל ע"יי החדר ,או שזהו סתם בס נמוך שלא מורגל לשמוע בכלל,
    הבעיה הזו קשורה ישירות למיבנה הרמקול כגון -גודל האלמנטים ומספרם ,נפח התיבה , קוטר ואורך הפורטים ומספרם,וכמובן נפח האויר בחדר והאקוסטיקה שלו , כלומר האם החדר מאפשר לבס להתפתח (מכירים את זה שבשרותים יש את הכי הרבה בס ובחדר אין כלום?) ,ובמיוחד באם הוא נמצא בנקודת האזנה ולאו דווקא בפינת אוכל.
    ןאז כשכל העניינים הללו סגורים , רמקול שיודע לעשות בס ילחץ ועוד איך על אוזניים של בעל מוניטור.

הדמות האישית של stereophile
    stereophile לא מחובר כעת חבר משקיען
    עמיר,
    סיכום יפה,
    הזכרת את נושא ה"אמת", אז כך שעל כך שזו האמת שלך אני לא חולק, כי היא שלך אבל... יש לי דוגמא נגדית.
    לי היו System Audio עם יחידות 4" שידועות בבאס המדוייק שלהם ובממברנה הסופר קלה ומהירה ללא עיוותים.
    היום אני עם טנויים משנות ה 70 (מוניטור גולד), יוצא לי רבות לשמוע קטעים ברמקולים יקרים שדווקא מעוותים את הבאס הרבה יותר מאצלי.

משהו שאולי יכול לעזור לך לקבל קנה מידה לפרספקטיבה שלי על נקיון הבאס שלהם הוא העובדה שאם התוצאה היתה נפוחה ומעוותת, אז לא היה עולה בדעתי להשאר עם הרמקול ובטח לא להוסיף לו סאב וופר - מה שמחריף את הבעיה במצבים האלו.

אם כבר תיאוריה, אז לממברנה הגדולה יש יתרון בכך שהיא צריכה לזוז פחות על מנת לייצר את אותו באס ועל כן תעוות פחות. הממברנת קרטון הספציפית הזו, היא גם קלה וגם בנוייה כך שזזה תזוזות מיקרוסקופיות (למעשה בקושי זזה) ועיקר הבאס מופק מהתיבה.
    באופן כללי, על מנת להפיק באס אמיתי צריך תיבה גדולה ויחידה גדולה, או לחפות על העניינים האלו בשימוש עם הרבה יחידות ו/או רפלקס פורט שלו חסרונות משלו ותזוזה ניכרת של היחידות הקטנות שצריכות באמת להיות מאוד מהירות על מנת שהתזוזה הרבה שלהם לא תעוות.

כפי שכתבת, אין כאן אמת אחת, בגדול, יש מימושים טובים לרמקולים מרובי יחידות קטנות ולרמקולים עם יחידות גדולות ואין רק דרך אחת לבנות רמקול טוב.
    אישית אני לא פוסל design-ים כאלו או אחרים אלא עוצם עיניים ומקשיב לתוצאה.
    הסברים תאורטיים יש לכאן או לכאן ועל כל מה שכתוב במקום אחד תמצא את ההיפך הגמור במקום אחר.
    נערך לאחרונה על ידי stereophile, 06-02-12 בשעה 11:33

הדמות האישית של דיטון66
    דיטון66 לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי AK1 צפה בהודעה
    נקודה למחשבה:
    עם זאת, אם אתה מעדיף את אופי הצליל של הבאסים ה"מנופחים" של היחידות הגדולות -- לגיטימי בדיוק כמו להעדיף ויניל על דיגיטאל -- אתה בהחלט יכול לבחור בהן. מה שחשוב בעניינים אלה זה רק הטעם, לא ה"אמת".

אם לא העדפה כזו היא השיקול המרכזי, אלא בעיקר נפח האזנה ועוצמות שמיעה -- נראה שעדיף ריבוי דרייברים פחות גדולים.

לשיקולך החופשי -- ושתיהנה מכל בחירה שתעשה!!!
    עמיר
    עמיר, הסבר ממצה ולענין, ברם אני לא חושב שיחידות גדולות מנפחות בס,הכל תלוי בתכנון הרמקול-תיבה /קרוס.
    לרמקולים שלי עם יחידה של 12" אין כל ניפוח בנמוכים. נהפוכו, התדר הנמוך ,נשמע קצר ולענין כמו שבס צריך להישמע,ללא "אפטר שוק".
    ולפותח השרשור-יותר ממליץ,חפש רמקולים מוזיקליים ולא רמקול ששם את הדגש על תחום תדר מסויים. יד שניה בהחלט מומלץ משנות השמונים/תשעים. אגב לא חלה כל התפתחות טכנולוגית מרעישה בתחום זה מאז...

שרשורים בנושאים דומים

1. רמקול רצפתי asw genius 410 כסןף
    מאת eitan28 בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
    תגובות: 0
    עודכן: 27-01-12, 22:58
  2. רמקול רצפתי KEF REFERENCE 3.2
    מאת eyall בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
    תגובות: 1
    עודכן: 09-01-11, 14:09
  3. רמקול רצפתי DIY 2 way עם אלמנטים של MOREL
    מאת domnin בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
    תגובות: 1