-
 פורסם במקור על ידי נמר 1- הרמקול הללו, עם יחידות ה-15 אינטש, האיכותיים שבניהם, עולים עשרות אלפים של דולרים. זה בגלל שאני יודע מה יחידה של 15 אינטש חזקה וטובה יודעת לעשות. ובשביל שהיא תעשה את מה שהיא עושה מבלי להרוס את הצליל, יש לפתח תיבה שתעמוד בכך. וזה עולה, עולה הרבה מאוד. יצא לי לשמוע כמה וכמה פעמים רמקולים וינטאג' עם יחידות 15 אינטש. התיבה באלה, במקרים רבים, לא מחזיקה את היחידה. ה-15 אינטש של היום, ברמקולים עליהם אתה מדבר, אינם קשורים לאותם רמקולים ישנים שאתה מדבר עליהם. תראה, לגבי וינטאג', לי אישית, נמאס להגיב להכללות, אם אתה רוצה לשמוע וינטאג' 15" שלא רק שלא הורס את הצליל, אלא נשמע כמו רמקול של 30-40 אלף ש"ח (לכל הפחות, הייתי "שמרן" כאן), אתה מוזמן כמובן.
עד אז, אומר בפשטות, שלא שמעת את הוינטאג' הנכון.
עכשיו בתור גורו, אתה תאמר שאתה כבר שמעת הכל - כולל טנוי, ואני אגיד, זה טנוי ספציפי, ולא כל הטנויים אותו דבר.
נערך לאחרונה על ידי stereophile, 08-02-12 בשעה 16:20 -
-
אגב,
אני די מסכים עם רוב הדברים שכתבת, פשוט ההכללה היא הבעייתית בעיניי, כי אני רואה את הדברים אחרת, יש איכותי כן/לא ושנת הייצור או הטופולוגיה פחות רלוונטית, יש רמקולים איכותיים מכל הזמנים.
מסכים שהיום על מנת לייצר יחידה גדולה שתשב ברמקול היי-אנד ולא תגרום לנזק ותחרבן את הסאונד זה עניין של הרבה כסף, המון כסף.
אני מדבר על יחידה ספציפית של טנוי ולא על כל רמקולי הוינטאג', יחידה הזו של הטנוי שאני מדבר עליה נחשבת לאגדית ומאוד איכותית עם cult שלם מאחוריה ורבים באמת בונים לה תיבה גדולה וחזקה יותר, אבל גם בתיבה המקורית שלה, שאגב כך גם השתמשו בה באולפני Decca ו EMI היא נשמעת מעולה.
ההכללות, לדעתי, הן אחת הבעיות הקשות בדיונים, "שפורפרתי SET", "וינטאג'", "הורנים", "טרנזיסטורי" הן הכללות שרבים משתמשים בהן לרוב, והבעיה היא שדוגמא אחת או אפילו 5 דוגמאות מקבוצה מסויימת לא באמת יכולות להשליך על הכלל.
אישית, כשאני שומע משהו, אני מנטרל מעצמי את הסטיגמות, מנסה דווקא לברר פחות פרטים טכניים על מה שמולי ומנסה לשמוע אם זה "עושה" לי מוזיקה או לא (בפרמטרים שלי).
יובל
נערך לאחרונה על ידי stereophile, 08-02-12 בשעה 16:22 -
פחות או יותר באותו נושא:
מבחינה אקוסטית - מה קורה אם מרכיבים ממברנה גדולה (נגיד - 12) על תיבת תהודה קטנה? מה יהיה האפקט? מה ילך לאיבוד?
-
מה מאבדים?
באופן כללי, יהיה מדובר ברמקול אחר לגמרי עם גרף היענות שונה.
באופן ספציפי, תלוי בגודל התיבה במדוייק והאינטראקציה שלה עם הדרייבר.
יובל
נערך לאחרונה על ידי stereophile, 08-02-12 בשעה 16:23 -
הקנטון לצערי לא מודגמים ב"סג" כמו שצריך.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
 פורסם במקור על ידי stereophile ההכללות, לדעתי, הן אחת הבעיות הקשות בדיונים, "שפורפרתי SET", "וינטאג'", "הורנים", "טרנזיסטורי"
...
הסטיגמות בדיוק לזה אני קורא "מלחמות דת" -- ה"דיונים" מהסוג הזה, שבהם מתווכחים על ה"סטיגמות" ברמת ההכללות כמו שפורפרתי SET", "וינטאג'", "הורנים", "טרנזיסטורי" וכד'.
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
 פורסם במקור על ידי stereophile תראה, לגבי וינטאג', לי אישית, נמאס להגיב להכללות, אם אתה רוצה לשמוע וינטאג' 15" שלא רק שלא הורס את הצליל, אלא נשמע כמו רמקול של 30-40 אלף ש"ח (לכל הפחות, הייתי "שמרן" כאן), אתה מוזמן כמובן.
עד אז, אומר בפשטות, שלא שמעת את הוינטאג' הנכון.
עכשיו בתור גורו, אתה תאמר שאתה כבר שמעת הכל - כולל טנוי, ואני אגיד, זה טנוי ספציפי, ולא כל הטנויים אותו דבר.  יובל. גם טנוי אני מכיר (לא גורו, פשוט מכיר.) והם בדיוק דוגמא שלכל כלל יש יוצא מהכלל.
יחד עם זאת, ההכללה היא מתבקשת. מדוע? משום שכל האפרו האמריקאים הם בעלי גוון עור כהה (לא גזענות חלילה, גם אני שחור) ואז יבוא אדם ויגיד שאני מכליל משום שיש לו שכן אפרו אמריקאי לבקן. נכון, יש כזה. אבל באופן כללי (הכללה) האפרו אמריקאים הם בעלי עור כהה.
אכן היחידה ששוכנת בטנוי (במידה והיא המקורית) היא יחידה יוצאת דופן ביכולות שלה גם בסטנדרטים המודרנים.
אבוא בשמחה כשיזדמן לי. כך או כך הבטחתי כבר כמה פעמים שאגיע ולא מצאתי את הזמן. הגיע הזמן כנראה.
נמר לוי -
 פורסם במקור על ידי חומוס פחות או יותר באותו נושא:
מבחינה אקוסטית - מה קורה אם מרכיבים ממברנה גדולה (נגיד - 12) על תיבת תהודה קטנה? מה יהיה האפקט? מה ילך לאיבוד? באופן כללי, אם הנפח קטן יותר ממה שהוופר צריך לטובת ניצולו באופן אופטימלי, אז קודם כל נצילות הבאס התחתון תחלש,
והבאס העליון ישמע מדוייק יותר. וכמו שיובל אמר, ישתנה היחס הכללי בין תחומי הבאס/מידריינג', ותתקבל "חיה" שונה ביחס לתכנון המקורי.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת eitan28 בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 0
עודכן: 27-01-12, 22:58 -
מאת eyall בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 1
עודכן: 09-01-11, 14:09 -
מאת domnin בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 1
עודכן: 25-12-10, 20:41 -
מאת eyall בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
תגובות: 0