+ הגב לנושא זה
מציג הודעות 1 עד 5 מתוך סך הכל של 5
    הדמות האישית של tomertsin
    tomertsin לא מחובר כעת כתב אודיו

ביקורת קשה על הצעדים האחרונים של נוקיה...

http://communities-dominate.blogs.co...ing-nokia.html

טומי אהונן פירסם ביקורת קשה על המהלכים האחרונים של נוקיה בכלל ועל דגם לומיה בפרט. במאמרו, ממחיש הכתב את הרגרסיה שבאה לידי ביטוי בהשוואה שבין המצב בנובמבר 2010 למצב היום, לאחר שנה. טומי מצביע על המהלכים השונים של הנסיגה ביכולת של נוקיה לשמור על פער מפרטי החומרה לטובתה לאורך השנים. הוא מראה כיצד נוקיה נותרה במערכה החשובה של עונת הקניות החשובה (סביב חגי הנוצרים), עם דגם אחד בלבד בסדרת חלונותפון - דגם Lumia800, בהסבירו כי הדגם הזול יותר לא יגיע לשווקים לפני חג המולד. כמו כן מלמד אותנו כי נוקיה לא השכילה להציע (בצד דגם 800) דגם שיש לו מקלדת פיזית. במאמר הנושא את הכותרת: "Lumia Lumia Lumia, what are you doing Nokia", הוא מפרט את דלות המפרט הטכני של דגם LUMIA800 בהשוואה לדגמים N9 N900 ו- N8. נוקיה ככל הנראה הגזימה בהמחרת דגם LUMIA800 והיא נתקלת עכשיו בתגובות לא אוהדות מצד גורמים בכירים אצל המפעילות השונות. אלו הן מקצת מן השגיאות הניהוליות של נוקיה שתרמו למצב בו חברת אפל שיש לה נתח שוק כמותי של ארבעה אחוזים (בפלח המובייל כולל סמארטפונים וטלפונים מסורתיים), גורפת לקופתה רווחים הגדולים מסכום הרווחים של כל החברות האחרות הפעילות בענף.

ביקורת קשה על הצעדים האחרונים של נוקיה...-chart-of-the-day-operating-income-for-mobile-companies-value-share-november-2011.jpg

תומר

michael123 לא מחובר כעת חבר משקיען
    רק מ-2010?

mokes לא מחובר כעת חבר משקיען
    אין פה שום הפתעה. שתי החברות הכי משמעותיות בתחום המובייל איבדו את הדרך לגמרי - נוקיה ורים (בלקברי), בעיקר בגלל שחצנות כשלא האמינו שחברת מחשבים כמו אפל תבין את שוק הטלפוניה. הרווחים האדירים של אפל הם תוצאה מצטברת של שתי סיבות: בשוק הטלפונים אפל מתחרה רק בפלח היוקרתי, ששם הרווחיות למכשיר הכי גדולה, וזה מתווסף לעובדה שאפל היא הקניינית הכי גדולה בעולם לרכיבי פלאש, שהוא מרכיב נכבד מעלות המכשיר - לכן אפל משיגה מחירים טובים בהרבה מכל השאר. הם פשוט קונים מלאי אדיר של רכיבים מראש, מה שאף אחד אחר לא יכול לעשות.
    בכל אופן, המצב היום הוא שאפל וגוגל שולטים ביד רמה מכיוון שאף מפתח לא רוצה לכתוב אפליקציות לפלטפורמות אחרות - זה לא כדאי, אז כדור השלג לטובת אפל ואנדרויד גדל. התקווה היחידה, האחרונה, ליצרניות האחרות זה HTML5 - אם הן ישכילו לדחוף את התקן במלואו למכשירים שלהן, אם הם ידחפו את תעשיית ספקי התוכן לספק תכנים ב HTML5, ויעודדו את קהילת המפתחים לפתח ל HTML5 ולא לפטפורמות יעודיות נוספות. מה שמצחיק הוא שאפל וגוגל דוחפות את HTML5 יותר מנוקיה, רים, ומיקרוסופט, מה שמראה לנו כמה כבדות וחסרות מעוף החברות האלה. מגיע להם את הזובור שהם מקבלים.

הדמות האישית של carmi
    carmi לא מחובר כעת כתב האתר
    באמת חבל שנוקיה ומכשירים מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט לא מצליחים אני בעת תחרות ורעיוניות חדשים בשוק - כלקוח זה משלתם לי.

ובאמת שהעתיד שייך ל MOBILE WEB ויותר ויותר אתרים מתחילים לתמוך בכך ולדעתי זה יכול להחליף הרבה אפליקציות למכשירים הניידים.
    -------
    ,The piano keys are black and white
    But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua

mokes לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי carmi צפה בהודעה
    באמת חבל שנוקיה ומכשירים מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט לא מצליחים אני בעת תחרות ורעיוניות חדשים בשוק - כלקוח זה משלתם לי.

ובאמת שהעתיד שייך ל MOBILE WEB ויותר ויותר אתרים מתחילים לתמוך בכך ולדעתי זה יכול להחליף הרבה אפליקציות למכשירים הניידים.
    הבעייה עם רים ונוקיה היא שהם מנסים להתחרות באפל וגוגל במשחק שבו הם הפסידו לגמרי בשנים האחרונות. אני במקומם הייתי מכריז שהמערכת תתמוך רק ב HTML5, זונח לגמרי את האפשרות שמפתחים יפתחו אפליקציות ב Silverlight או כל שטות אחרת, ומנסה להביא למצב שאפליקציות מפותחות קודם ל HTML5 לפני Objective C של אפל או הג'אווה של גוגל.

שרשורים בנושאים דומים

1. תגובות: 9
    עודכן: 14-02-11, 11:21
  2. תגובות: 19
    עודכן: 13-05-10, 11:08
  3. תגובות: 0
    עודכן: 30-04-10, 23:31
  4. נוקיה N97, האם מכשיר דגל? ביקורת
    מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
    תגובות: 12
    עודכן: 03-12-09, 19:39
  5. נוקיה 5800 - נוקיה מתעוררת עם טלפון TOUCH חדש