-
פוג'י X100 – מצלמה מחוץ לעדר, ביקורת
-
-
מיכאל סחתיין על הביקורת
יש למצלמה הזו טונה של דברים לא טובים ומעצבנים ברמות קשות... אבל בסופו של דבר. בשבילי זו המצלמה הכי מהנה שיצא לי לצלם איתה בעידן הדיגיטלי עד כה.
ליאור
-
אני אוהב את עיצוב הרטרו... מגניב.
-
מיכאל.
אם היית צריך לבחור בין המצלמה הזו ל-slr קטנה של קנון או ניקון. במה היית בוחר?
נמר לוי -
נמר אני חושב שהבחירה צריכה להיות מול מצלמה כמו NEX של סוני
-------
,The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua -
 פורסם במקור על ידי נמר מיכאל.
אם היית צריך לבחור בין המצלמה הזו ל-slr קטנה של קנון או ניקון. במה היית בוחר?
אמנם לא מיכאל אבל אני חושב שאני יכול לתת את השני סנט שלי...
המצלמה הזו לא מיועדת להחליף מצלמת DSLR כי היא מוגבלת ביחס ל DSLR בגלל העדשה הקבועה. הסיבה העיקרית שבגללה קונים מצלמת DSLR היא ביכולת להחליף עדשות ולהתאים אותם לכל סיטואצית צילום. המצלמה הזו באה בנוסף למצלמת DSLR לצלמים שרוצים מצלמה קטנה עם איכות של מצלמת DSLR, מצלמה שקטה ועם פקדים חיצוניים ושליטה בכל פרמטר צילום + עדשת 35 מ"מ מהירה שהיא קלאסית לצלמי רחוב.
הפוג'י לא מיועדת לכל אחד גם מבחינה כלכלית (היא עולה יותר ממצלמת DSLR קטנה) וגם מבחינת צורת השליטה. וצריך קצת להבין בצילום בשביל להנות ממנה מכיוון שרוב העבודה היא ידנית.
האם הפוג'י טובה יותר ממצלמת DSLR קטנה + עדשת 24מ"מ צמצם 2? אני מצאתי שכן... הגודל, המשקל והאיכות של החיישן + העדשה של הפוג'י מצויינם ויכולים להחליף סט זהה. ויש לפוג'י עוד כמה יתרונות פסיכים בשימוש עם פלאשים חיצוניים מול כל מצלמות ה DSLR שיש בשוק בגלל התריס האלקטרוני.
הסט המקביל שלי של ניקון D3s + עדשת 35מ"מ צמצם 1.4 שוקל יותר מ 2 ק"ג לעומת הפוג'י. איכות התמונה של הניקון עדיפה אבל... הפוג'י קטנה יותר, איכותית לא פחות, שקטה, והרבה יותר דיסקרטית וסלחנית ברחוב לעומת הבטטה של ניקון.
והיא גם הרבה יותר יפה 
ליאור
-
תודה רבה איש. תשובה ממצא בהחלט. (-:
נמר לוי -
ואיך שכחתי לציין תודה למיכאל על כתבה מופרטת ומלמדת - איזה כיף
-------
,The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind - Katie Melua -
מצלמה פורצת דרך,מזכירה את הכייף של לייקה.
תודה למיכאל כצ על התחקיר המאלף.
-
ליאור, אמנם אני מסכים אם כל מה שכתבת, אבל ההשוואה היא לא לבטונדה D3 אלא ל D3100 עם עדשת פריים קטנה.
אבל זה תאורטי כי אין לניקון, או לקנון, עדשת 21-22מ"מ (שווה ערך ל35מ"מ של הפוג'י) צמצם 2 קטנה,
ככה שמי שרוצה מצלמת רחוב/טיול קטנה, הפוג'י עושה שכל, ביחוד שהיא משמעותית קטנה יותר מ DSLR, אפילו הקטנות.
רק חבל שהיא יקרה כ"כ, והפוקוס איטי כ"כ וכדומה.
פוג'י יורים לעצמם ברגל.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
תגובות: 8
עודכן: 01-07-11, 14:45 -
תגובות: 5
עודכן: 30-12-10, 21:34 -
תגובות: 8
עודכן: 21-12-10, 17:50 -
מאת dtown בפורום פורום מצלמות