-
ניל יאנג: "מוות למוזיקה דיגיטלית דחוסה!"
If you're an artist and you created something and you knew the master was 100 percent great, but the consumer got 5 percent, would you be feeling good http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2399679,00.asp -
-
הדעות של ניל יאנג בעניין הזה ידועות, רק שאני חושב שהוא מבלבל כהוגן בין MP3 ל-CD.
מדובר כמובן בפורמט דיגיטלי בעל איכויות שונות לגמרי.
ואם כבר מדברים על קומפרסיה, הרי כל מי ששמע סרט הקלטה אנלוגי ולידו את התקליט הזהה,
מבין מייד מה זאת קומפרסיה.
בכל מקרה, ברור שהאנלוג הוא סוס מת בקרב הקהל הרחב,
ולצערי, הקהל הרחב הוא מי שקובע בסופו של דבר את מה שאנחנו רואים בשטח -
אחרי הכל, רק הכסף מדבר אצל החברות הגדולות שיכולות לחולל את השינויים הגדולים.
עם זאת, אני חושב שמוטב לאנשים כמו ניל יאנג להפנות את עיקר המרץ שלהם
למה שעדיין עובד לא רע בכלל: CD ו-SACD, ולדרוש איכות גבוהה בתחום הזה.
דרך אגב, הבעיה הזאת נוגעת למוזיקת פופ, רוק וכיו"ב בלבד,
מפני שבתחום המוזיקה הקלסית האיכות לרוב טובה מאוד,
ובתחום המוזיקה העתיקה האיכות הרבה פעמים ממש אודיופילית.
מכאן שהכול עניין של היצע וביקוש:
אם לקהל לא איכפת מאיכות הצליל, נותנים לו MP3,
אם לקהל איכפת, הוא מקבל את השופרא דשופרא.
-
 פורסם במקור על ידי שמעון ב. הדעות של ניל יאנג בעניין הזה ידועות, רק שאני חושב שהוא מבלבל כהוגן בין MP3 ל-CD. הוא דווקא לא מבלבל..
לפני שנתיים יצאה האנטולוגיה שלו ע"ג בלו-ריי עם סאונד 192/24
[ אני לא זוכר שהיה לו SACD, לפני זה נדמה לי הוא הוציא DVD-A ]
-
 פורסם במקור על ידי שמעון ב. אחרי הכל, רק הכסף מדבר אצל החברות הגדולות שיכולות לחולל את השינויים הגדולים נראה לי שייש מקם לחשוד שגם אצל האדון ניל יאנג רק הכסף מדבר, ולא האיכות -- הרי LP אי אפשר לגנוב באותה קלות כמו קובץ MP3 או ריפ של CD.
חוצמזה, זו הגזמה פראית לומר, אפילו לגבי MP3 העלוב ביותר, שהוא מותיר רק 5% מאמנותו הגדולה של מר יאנג. ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
מצטער קצת לא ברור לי מה המאמר הזה רוצה להגיש באמצעות הציטוטים של ניל יאנג. באותו מאמר נכתב:
Young also argued that piracy is just another form of music distribution. "Piracy is the new radio," said Young. "That's how music gets around."
ולא כביקורת אלא כמציאות חיים.
אז מה יאנג רוצה להגיד? שוניל עדיף על MP3 ועל AAC - לא חושב שצריך להיות ניל יאנג כדי להסכים עם זה.
ומה הקשר של כל זה לסטיב גובס. סטיב גובס היה מוכוון מטרה אחת. יש לה צבע ירוק וקוראים לה דולר. זה שהןא הלך הביתה והאזין לוניל ולא לחרא (סליחה על המילה) שהוא עצמו מפיץ כדי שיהיה לו כסף לקנות עוד ונילים?
נו שויין.
מנחם.
-
 פורסם במקור על ידי AK1 נראה לי שייש מקם לחשוד שגם אצל האדון ניל יאנג רק הכסף מדבר, ולא האיכות -- הרי LP אי אפשר לגנוב באותה קלות כמו קובץ MP3 או ריפ של CD.
חוצמזה, זו הגזמה פראית לומר, אפילו לגבי MP3 העלוב ביותר, שהוא מותיר רק 5% מאמנותו הגדולה של מר יאנג. עמיר,ניל יאנג לא צריך את הכסף ממכירת ויניל נכון להיום,
יש לו מספיק גם בשביל הנכדים.
הוא לא האומן היחיד שחושב שסאונד מכווץ נישמע על הפנים.
ונוסיף לזה את ההורדה החינמית ,ברור לכל בר דעת,
שזה להוסיף חטא על פשע.גם אני ואתה כאומנים הינו מתעצבנים.
ואין מה לעשות זה נישמע על הפנים.ודור שלם גודל עם אוזנים ערלות.
אנשים אוהבים חינם,זה הכי טוב ,הכי מתוק ,הכי נכון ....ומי שלא בסיפור הו פראיר.
z.s ממחשב מיזדמן -
נראה לי שאין עוררין על כך שמוסיקת רוק נשמעת טוב יותר על תקליט. ואם יש עוררין על כך אז לא נדמה לי נכון. (-:
נמר לוי -
 פורסם במקור על ידי z.s עמיר,ניל יאנג לא צריך את הכסף ממכירת ויניל נכון להיום,
יש לו מספיק גם בשביל הנכדים.
הוא לא האומן היחיד שחושב שסאונד מכווץ נישמע על הפנים.
ונוסיף לזה את ההורדה החינמית ,ברור לכל בר דעת,
שזה להוסיף חאט על פשע.גם אני ואתה כאומנים הינו מיתעצבנים.
ואין מה לעשות זה נישמע על הפנים.ודור שלם גודל עם אוזנים ערלות.
אנשים אוהבים חינם,זה הכי טוב ,הכי מתוק ,הכי נכון ....ומי שלא בסיפור הו פראיר. דווקא אלה שייש להם המון כסף הם אלה שרצים אחרי המון יותר.
יש הבדל בין על-הפנים של MP3 לבין 5%. למעשה, בלא מעט מקרים הסאונד ה-ר-ב-ה יותר טוב מהאידיאליזאצייה של "מה שהייה פעם" שהוא עורג אליו: וויניל במערכת אנאלוגית זולה (אני מתכוון זולה, לא entry-level hi-end), עם תקליטים שחוקים, שמחזיקים אותם ביידיים משומנות, לא מנקים אותם, לא מחזירים אותם לניילון, לא מחליפים מחט/ראש שנים, לא מניחים ולא מרידים את המחט בעדינות, הכל שרוט, רועש ומעוות, וכו'.
אני מבין ומצדיק את התעצבנות ואני לא משתתף בחינמיות, לא בהורדות ולא בצריבות.
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
נ.ב., זה לא רק שבימינו אנשים התחילו לאהוב דברים זולים ונוחים ושעבור הרוב המוחלט איכות סאונד הייתה במקום מישני.
רק מה שאפשר להשיג היום בזול/בחינם הרבה יותר איכותי ממה שהיה הזול של פעם
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
 פורסם במקור על ידי נמר נראה לי שאין עוררין על כך שמוסיקת רוק נשמעת טוב יותר על תקליט. ואם יש עוררין על כך אז לא נדמה לי נכון. (-: ללא ספק יש עוררין, במיוחד שם תשווה iPod לאיזו מיני-מערכת עלובת נפש עם תקלוטים זולים במצב בינויני ומטה.
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות שרשורים בנושאים דומים -
מאת yehiel119 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 6
עודכן: 22-01-12, 17:49 -
מאת kazan בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 4
עודכן: 26-12-11, 22:36 -
תגובות: 9
עודכן: 18-07-08, 08:50 -
מאת אורי_ו בפורום המטבחון
תגובות: 4
עודכן: 12-05-08, 20:27 -
מאת KOOKE בפורום אודיו דו ערוצי