-
מהו הפרמטר החשוב ביותר בהאזנה לרמקול?
כשאני מאזין לרמקול בפעם הראשונה ,אני רוצה לראות מולי את הנגנים ולשמוע את התמונה המוזיקלית שהם יוצרים ,שלמה וללא עיוותים.
האם ישנם פרמטרים נוספים שאתם שמים עליהם דגש?
בנוסף- מהו ,התוכן המוזיקלי (דיסק),שאתם באים איתו להאזנה?
-
-
חשוב לנגן קטעים שבמערכת בבית נשמעים הכי פחות טוב.
בנוסף הדיסקים שהכי התאימו לי לבדיקת הרמקולים הם black album של מטאליקה ו- b.p. empire של אינפקטד.
-
שישמע טוב עם מוסיקה שאתה אוהב.
-
שאלה מארץ השאלות
 פורסם במקור על ידי דיטון66 כשאני מאזין לרמקול בפעם הראשונה ,אני רוצה לראות מולי את הנגנים ולשמוע את התמונה המוזיקלית שהם יוצרים ,שלמה וללא עיוותים.
האם ישנם פרמטרים נוספים שאתם שמים עליהם דגש?
בנוסף- מהו ,התוכן המוזיקלי (דיסק),שאתם באים איתו להאזנה?
שלום,
פרמטרים נוספים הם:
הפרדת כלים,
טווח טונאלי רציף, דהיינו שהרמקול ישמע כמיקשה אחת מבלי שיש בורות
גודל נכון של הכלי דהיינו שחצוצרה כחצוצרה ולא כמו...
באס - כשיש קטע תופים שהו המתופף מוציא את כל כוחו ונשמתו על התוף שזה ישמע כך ולא כמו פילצוץ של תינוק. וכמובן - לא מרוח. דהיינו, בום ולא בוווווווום.
תמיד כדאי לבחון עם הקלטה טובה, (תוצרת חוץ) מהשנים האחרונות ולא משנות ה-90.
ותמיד כדאי לבחון מגוון סגנונות.- קול אשה,קלאסי-תזמורת שלמה (כדי לראות שהרמקול לא קורס מפאת עומס הכלים)
יש עוד אבל לבנתיים זה מספיק.
-
אני אף פעם לא הצלחתי להאזין לרמקול, וניסיתי המון.
תמיד יצא שאני מאזין למערכת נתונה בחלל נתון.
דהיינו, כשמישהו אומר שהקאבאס שהוא שמע הם רמקולים בהירים, הוא בעצם מתכוון שהמערכת שהוא שמע בחדר של שלמה נשמעת בהירה.
-
הדבר האחרון שמעניין אותי זו הבמה והאימאג', זה לא מוזיקה, זה אפקטים שנוצרים במיקס.
הראשון, תחושה של קצב, שנוצרת מ-attack ו-decay מדוייקים, בכל טווח התדרים. לאחר מכן חשוב לי הקצב, התחושה שהבאס והמיד באס לא נמרחים ומדוייקים, לאחר מכן, שאין קומפרסיה (תחושה של אובדן הפרדה) בעוצמות גבוהות.
לבסוף, רזולוציה (למרות שגם רזולוציה זו לא מוזיקה).
אני בוחר להאזין להקלטות שאני אוהב, בין אם הן טובות ובין אם לאו, שמייצגות מגוון של טעמים שלי.
-
 פורסם במקור על ידי רוזי1 אני אף פעם לא הצלחתי להאזין לרמקול, וניסיתי המון.
תמיד יצא שאני מאזין למערכת נתונה בחלל נתון.
דהיינו, כשמישהו אומר שהקאבאס שהוא שמע הם רמקולים בהירים, הוא בעצם מתכוון שהמערכת שהוא שמע בחדר של שלמה נשמעת בהירה. פששש... אם לא שמעת בחיים רמקול אז למה לבזבז פה את הזמן???
סתם, וברצינות, כל עוד יצא לך להשוות שני רמקולים באותו החדר עם אותה ההגברה - שמעת את שניהם
וגם אם שמעת את אותו הרמקול ב10 מצבים שונים, והגבוהים שלו עייפו אותך , אז כנראה שיש לו נטיה לצליל בהיר
זה לא אומר שאי אפשר להתמודד עם זה, אבל זה שם תמיד.
-
אין לי שום מערך האזנה , סתם יושב בלי להתמקד בכלום , ואני כבר יודע ככה מכלום באם אני אוהב או לא ,רזולוציות והפרדה בטח שלא עושות לי את זה , גם הבמה קשורה הדוקות לכשרון של מציב הסט אפ וחדרו, ואם זה לא אני אז מה איכפת לי.
מן תחושה שנרכשת לאט לאט עם הזמן ,והיא פרטית וסוביקטיבית , בטח שלא טובה לכולם.
-
 פורסם במקור על ידי Audiofreak פששש... אם לא שמעת בחיים רמקול אז למה לבזבז פה את הזמן???
סתם, וברצינות, כל עוד יצא לך להשוות שני רמקולים באותו החדר עם אותה ההגברה - שמעת את שניהם
וגם אם שמעת את אותו הרמקול ב10 מצבים שונים, והגבוהים שלו עייפו אותך , אז כנראה שיש לו נטיה לצליל בהיר
זה לא אומר שאי אפשר להתמודד עם זה, אבל זה שם תמיד. על המשפט הראשון אדלג, כ אין לי תשובה, על אף השאלה המצויינת.
על השאר:
לא דובר על השוואת שני רמקולים על אותה מערכת, וגם אז המסקנות לא חד - משמעיות.
בעולם האודיופיליה ה"מתוחכם", זה לא חשוב כמה רמקולים שמעתי, יותר חשוב אצל מי.
בסופו של דבר כל רמקול, כמעט, יכול להישמע נהדר או גרוע, תלוי איך והיכן חובר.
הפואנטה שלי בפוסט הראשון, ובהשחתת זמני עכשיו, שהרבה אנשים כל הזמן מדברים וחושבים ברמת מכשירים בודדים,
חושבים שרמקול "טוב" או מגבר "מזהיר" ישנו להם את החיים (לפחות במוסיקה).
לדעתי החשיבה צריכה להיות ברמת המערכת כולה, כאשר תמיד החוליה החלשה / לא מתאימה - תדפוק את המוסיקה.
-
 פורסם במקור על ידי שניצל אין לי שום מערך האזנה , סתם יושב בלי להתמקד בכלום , ואני כבר יודע ככה מכלום באם אני אוהב או לא ,רזולוציות והפרדה בטח שלא עושות לי את זה , גם הבמה קשורה הדוקות לכשרון של מציב הסט אפ וחדרו, ואם זה לא אני אז מה איכפת לי.
מן תחושה שנרכשת לאט לאט עם הזמן ,והיא פרטית וסוביקטיבית , בטח שלא טובה לכולם. קוראים לזה
נסיון ?
R
שרשורים בנושאים דומים -
מאת tomertsin בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 21
עודכן: 28-11-11, 23:04 -
מאת 972lior בפורום נגנים, מקורות וידאו
תגובות: 5
עודכן: 09-05-11, 17:35 -
תגובות: 32
עודכן: 30-01-11, 14:44 -
מאת gor בפורום אודיו דו ערוצי