-
הבדלים בין מגברים טרנזיסטורים
נטען פה ע"י לא מעט אנשים שנתונים טכניים לא מספרים כלום על ביצועי ציוד שמע. אני מסכים שבכמעט כל המקרים נתוני היצרן שווים כקליפת השום. אבל לומר שלא ניתן להסביר תופעות שמיעתיות ע"י נתונים ומדידות זה פשוט לא נכון. מצד שני יש אנשים שטוענים שהכל פיקציה, שציוד כמו מגבר טרנזיסטורי תמיד ישמע אותו הדבר - זה גם לא נכון כפי שנראה. באתר סטריאופייל יש מדידות של כל הציוד הנבדק. בחרתי להשוות שני מגברים מאוד מוערכים בגזרת המחיר שלהם - Exposure 2010S ו Simaudio i3.3 שעולה בערך פי שניים ממנו. שניהם מגברים טרנזיסטורים שנחשבים לאיכותיים. האם יש הבדלים ביניהם? נסתכל על גרף היענות לתדר של ה Exposure קודם כל: 
רואים פה 6 קווים מכיוון שהמדידות נעשו על שני ערוצים (ערוץ ימין מקווקוו) בעומסים של 8 (עליון), 4(אמצע), ו 2 אוהם. אז מה רואים? בכל עומס נתון, המגבר כמעט תמיד ישר בין 20 הרץ ל 10kHz, עם נפילה של 1dB ב 20kHz. חלקינו אולי נרגיש שהגבוהים קצת מעוגלים. אבל זה לא באמת מה שחשוב בגרף. מה שיותר חשוב זה שתראו שלמשל ערוץ ימין יושב על +0.25 dB לרוב התחום ב 8 אוהם, ואותו ערוץ יושב על -0.8 dB ב 2 אוהם. זה אומר שכאשר עכבת הרמקול משתנה עם התדר אכן המגבר ידגיש תדרים מסוימים, עם הבדלים של 1dB בין 8 ל 2 אוהם. בנוסף, תשימו לב שב 2 אוהם יש הפרש של 0.6dB בין ערוץ ימין לשמאל, ובכלל יש פערים בין שני הערוצים בכל העכבות. זה אומר שתמונת הסטריאו במגבר זה לא מדהימה (יחסית למה שתיכף נראה), מכיוון שהעוצמות לא שוות. צריך לציין אגב שגרף זה נראה מצוין עבור 4 אוהם - אם יש לך רמקול עם עכבה יציבה ב 4 אוהם מגבר זה יתן תמורה פנטסטית לכסף. לעומת זאת, הוא יסתדר פחות טוב עם רמקולים "קלים" או לחילופין עם רמקולים קשים בעלי עכבה נמוכה ו/או משתנה.
נשווה כעת לסימאודיו: 
גם פה יש 6 קווים..... אבל פשוט לא רואים אותם כי הם יושבים אחד על השני. ברור מדוע מגבר זה עולה פי 2 (או קצת יותר) מהאקפוז'ור. הוא ישר כסרגל בכל התחום ובכל העכבות בין 2 ל 8 אוהם, ובפירוש יתאים להרבה יותר רמקולים מהאקספוז'ור.
הגרפים האלה לא מספרים את כל הסיפור - יש גם השוואות לגבי רעשים בהרמוניות שונות (דבר שמאוד משפיע), התנהגות המגבר לאות משתנה ("מהירות" המגבר), וכו. אבל זו דוגמא ראשונית טובה לאיך בהחלט ניתן ללמוד הרבה מאוד מנתונים או מדידות. אז לסיכום - כיצד הבדלים אלה יהיו שמיעים? על רמקול יחסית קשה האקספוז'ור יהיה צורמני לעומת הסימאודיו, מכיוון שהאקספוז'ור נופל בהספק שלו בעומסים כבדים (שהם בעיקר בתחום הבס), אז האפקט אצלו יהיה של גבוהים מודגשים. שוב - זה יקרה רק בשילוב עם חלק מהרמקולים, לא עם כולם. לעומת זאת לסימאודיו הרבה יותר קל להתאים רמקול מכיוון שלא מזיז לו שום דבר - הוא בשלו דוחף. אבל זה גם עולה יותר מפי 2 $. בנוסף, עם כל הרמקולים הסימאודיו יתן תמונת סטריאו יותר ברורה ונקייה - שוב בעלות יחסית גבוהה.
מישהו עדיין רוצה לומר שמדידות לא מספרות הרבה?
נערך לאחרונה על ידי mokes, 24-01-12 בשעה 09:57 -
-
אני חושב שאין ויכוח שהנתונים יכולים לספר לא מעט על המגבר למשל.
עדיין, לא כל המגברים בעולם נמדדו ע"י סטטראופייל ולכן הסתמכות על נתוני היצרנים היא משענת קנה רצוץ.
אבל ברמת דרישות גבוהה של חובב נלהב, מבחינתי הם לא מספרים כמעט דבר, כי ההבדלים הקטנים
בנויאנסים של הסאונד בין מגבר למגבר - עושים את כל ההבדל בבחירה.
-
 פורסם במקור על ידי רוזי1 אני חושב שאין ויכוח שהנתונים יכולים לספר לא מעט על המגבר למשל.
עדיין, לא כל המגברים בעולם נמדדו ע"י סטטראופייל ולכן הסתמכות על נתוני היצרנים היא משענת קנה רצוץ.
אבל ברמת דרישות גבוהה של חובב נלהב, מבחינתי הם לא מספרים כמעט דבר, כי ההבדלים הקטנים
בנויאנסים של הסאונד בין מגבר למגבר - עושים את כל ההבדל בבחירה. אני מסכים שבד"כ אי אפשר להבין כלום מנתוני היצרן. אבל אני חושב שצריך לעודד מדידות טובות, ובאמת חבל שסטריאופייל (ועוד סוקרים גרמנים בודדים כנראה, כפי שמישהו כתב) הם היחידים שמתעקשים על איזון שמיעתי/מדעי בסקירות שלהם. בכל אופן אני אוהב גם לשמוע וגם להבין (או לפחות לנסות להבין) את מה שאני שומע.
-
 פורסם במקור על ידי mokes אני מסכים שבד"כ אי אפשר להבין כלום מנתוני היצרן. אבל אני חושב שצריך לעודד מדידות טובות, ובאמת חבל שסטריאופייל (ועוד סוקרים גרמנים בודדים כנראה, כפי שמישהו כתב) הם היחידים שמתעקשים על איזון שמיעתי/מדעי בסקירות שלהם. בכל אופן אני אוהב גם לשמוע וגם להבין (או לפחות לנסות להבין) את מה שאני שומע. אני חושב שרק מעטים לא רוצים להבין.
אבל בין הרצון ובין היכולת יש מרחק רב, ומניסיוני, האפשרות היחידה הרצינית כיום להבין - זה לשמוע.
-
עובדה שלא. הדוגמא פה מראה מצוין כיצד לאקספוז'ור צריך להתאים מאוד בזהירות רמקול ע"מ לקבל את מה שהמגבר מסוגל לתת. וזאת בלי לשמוע כלום. אני יכול להסתכל על גרפים של רמקולים מסוימים ולשלול אותם מראש בשילוב איתו - או לחילופין אני יכול לראות מדידות של רמקול מסוים, להבין שכנראה תראה סינרגיה, ולוודא זאת במבחן שמיעתי. כשיש לך אינסוף שילובים אפשריים בין ציודים שונים - יש לזה המון ערך כי זה עוזר לי להתמקד במה שיש לו סיכוי טוב לעבוד, ולא להתקשקש עם כשלונות ידועים מראש.
-
 פורסם במקור על ידי mokes עובדה שלא. הדוגמא פה מראה מצוין כיצד לאקספוז'ור צריך להתאים מאוד בזהירות רמקול ע"מ לקבל את מה שהמגבר מסוגל לתת. וזאת בלי לשמוע כלום. אני יכול להסתכל על גרפים של רמקולים מסוימים ולשלול אותם מראש בשילוב איתו - או לחילופין אני יכול לראות מדידות של רמקול מסוים, להבין שכנראה תראה סינרגיה, ולוודא זאת במבחן שמיעתי. כשיש לך אינסוף שילובים אפשריים בין ציודים שונים - יש לזה המון ערך כי זה עוזר לי להתמקד במה שיש לו סיכוי טוב לעבוד, ולא להתקשקש עם כשלונות ידועים מראש. נניח שאתה בכיוון הנכון, כמה רמקולים עם גרפים יש?
-
 פורסם במקור על ידי רוזי1 נניח שאתה בכיוון הנכון, כמה רמקולים עם גרפים יש? יש לא מעט שהצטברו בסקירות לאורך השנים, ובסופו של דבר ניתן ללמוד הרבה ממה שיצרן מסוים עשה בעבר. יש גם יצרנים שמספקים נתונים וגרפים (למרות שהם בודדים) - Zu למשל. יש, כמובן שעדיף אם יהיו עוד. אבל בכל מקרה בעיקר רציתי להביע את דעתי (המנומקת) להתנגדות האוטומטית שיש אצל לא מעט חברים פה למספרים.
-
 פורסם במקור על ידי mokes יש לא מעט שהצטברו בסקירות לאורך השנים, ובסופו של דבר ניתן ללמוד הרבה ממה שיצרן מסוים עשה בעבר. יש גם יצרנים שמספקים נתונים וגרפים (למרות שהם בודדים) - Zu למשל. יש, כמובן שעדיף אם יהיו עוד. אבל בכל מקרה בעיקר רציתי להביע את דעתי (המנומקת) להתנגדות האוטומטית שיש אצל לא מעט חברים פה למספרים. ההתנגדות למספרים היא לא אוטומטית.
ההתנגדות האוטומטית היא למי שהציג אותם כחזות הכל.
-
יש פה בלי סוף ציטוטים ל"נתונים לא מספרים כלום". בעיני זו התנגדות אוטומטית וביטול האדם שכן בוחר לדבר על מספרים. הבעייה שיש פה לעתים היא של קיצוניות משני הכיוונים.
-
mokes ,
הבאת דוגמא טובה אך לצער כולם היא לא מייצגת את המצב.
נתוני יצרן המתפרסמים לא מספרים את הסיפור הזה ונדרשת עבודת חפירה רצינית גם להוציא נתונים כאלו כמו שהבאת וגם להבין את משמעותם...
נראה שפשוט וקל יותר לקחת את שני המגברים להאזנה...
אני מסכים איתך שכל מידע ששופך אור ועוזר להבין איזה מגבר עדיף מבין שניים או איזה מגבר מתאים לרמקול מסוים הוא מידע רצוי שראוי לקדם בברכה.
אני גם מסכים עם רוזי שההתנגדות היא לתפיסה שהנתונים מספרים את כל הסיפור.
האם אנחנו בהסכמה שיש נתונים שיכולים לספר חלק מהסיפור ?
רק חבל שאלה נתונים שלא תמיד זמינים והנגישות אליהם איננה קלה.
ארז
שרשורים בנושאים דומים -
מאת עידו-ט בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 4
עודכן: 26-12-10, 01:42 -
מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
תגובות: 31
עודכן: 28-07-10, 17:42 -
מאת א_שלומי בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 1
עודכן: 22-10-09, 23:47 -
מאת atlant15 בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים