טעות.
תחשוב על משאית 20טון עם 18טון מטען. זה מקביל ל2 אוהם עבור המגבר.
אותה משאית עם 500קילו מטען מקבילה ל16 אוהם עבור מגבר, קלי קלות.
התנגדות גבוהה יחסית = עומס קל למגבר טרנזיסטורי (פחות זרם).
משמעות הגרפים שהובאו בתחילת השרשור:
התנגדות המוצא של האקפוז'ר יותר גבוהה, לכן רואים אצלו מפל מתח קטן.
לניים 250 יש נגד במוצא ופילטרים כמו לאקספ. בגבוהים ובנמוכים - לכן הגרף
שלו יהיה דומה מאוד.
איך הוא מתנהג בעומס קשה של 2 אוהם ? סטריאופייל לא יראה לך(למה להסתכסך עם לקוח\מפרסם).
דווקא הייפיי-ניוז הבריטי עשה בדיקות עומס כלליות עד 1 אוהם,
זה לא מספיק ברמה של לקבוע איך ישמע המגבר.
Rוני
רובו - אתה מן הסתם לא שמעת את הרמקולים של Zu עם מגברים שונים..... היא בין חברות הרמקולים היחידות שממליצות באופן מפורש באיזה מגבר להשתמש עם איזה רמקול (ואיזה לא). בכל אופן אתה גם לא כנראה לא הסתכלת בגרף כמו שצריך - תביט שוב: סטריאופייל בדקו עם עומס של 2 אוהם, לא יודע איך פספסת זאת. הבעיה עם המגבר הזה היא שהעוצמה שלו משתנה ב 1dB בין התנגדות של 8 ל 2 אוהם. מכיוון שלכל הרמקול העכבה משתנה עם התדר, והרבה רמקולים יורדים אפילו ל 2-3 אוהם לפחות בתדרים מסוימים - צריך להזהר בהתאמת רמקולים למגבר זה. שוב - הכל יחסי..... יש לא מעט מגברים שהאקפוזו'ור נמדד טוב יחסית אליהם. אבל יחסית למגבר שעולה קצת יותר מכפליים - הוא נמדד רע (וזה הגיוני). ואגב - הוא גם ישמע רע יותר עם מרבית הרמקולים המודרנים - שרובם לא קלים. האקספוז'ור לא חייב להיות משודך לרמקול בעל עכבה גבוהה, אבל הוא כi צריך להיות משודך לרמקול בעל עכבה יציבה. רוצה דוגמאות טובות לשידוכים עבורו? תביט בביקורות (המחמיאות אגב) לאקספוז'ור בסטריאופייל. יש שם מספר ביקורות עליו - ובכל המקרים הוא משודך לרמקולים שבקושי נוגעים ב 4 אוהם. ככה מחמיאים ליצרנים - משדכים אותם לציוד מחמיא. אם היו משדכים אותו ל Thiel שנע בין 3 ל 6 אוהם ברוב התחום הוא היה פשוט מתרסק. לעומת זאת הסימאודיו ינגן על ה Thiel בקלילות, ואת זה רואים בגרף.
ידידי,
הסתכלתי היטב בגרף שהבאת.
ההבדל ב-2 אוהם נובע מהתנגדות מוצא גבוהה יותר של האקספוז'ר.
האם ברורה לך המשמעות של התנגדות מוצא של המגבר ?
ה-אקספ. שומר על רוחב פס יפה גם ב-2 אוהם, אם היית מראה גרף עיוותים מפורט
הרמוניות המשווה בין שתי ההתנגדויות, זה היה יותר אינפורמטיבי, אבל אין כזה, נכון ?
OK
הסתכלתי בדף המדידות של סטריאופייל.
מדובר שם גם על עכבת המוצא של המגבר, אבל המשפט המעניין מכולם מופיע בסוף:
the Exposure 2010S offers a sensible set of engineering compromises. However, nothing in these measurements indicates why it should sound as good as it does.—John Atkinson
ידידי,
הסתכלתי היטב בגרף שהבאת.
ההבדל ב-2 אוהם נובע מהתנגדות מוצא גבוהה יותר של האקספוז'ר.
האם ברורה לך המשמעות של התנגדות מוצא של המגבר ?
ה-אקספ. שומר על רוחב פס יפה גם ב-2 אוהם, אם היית מראה גרף עיוותים מפורט
הרמוניות המשווה בין שתי ההתנגדויות, זה היה יותר אינפורמטיבי, אבל אין כזה, נכון ?
Rוני
רובו - גם בלי גרף עיוותים העיוות כאן ברור...... תראה לעומתו את הסימאודיו שמראה עוצמה זהה ב 2, 4, ו 8 אוהם. האקספוז'ור מנחית ב 2 אוהם ב 1dB לעומת 8 אוהם - וזה שמיע. אני לא מבין מה לא מובן פה.....
OK
הסתכלתי בדף המדידות של סטריאופייל.
מדובר שם גם על עכבת המוצא של המגבר, אבל המשפט המעניין מכולם מופיע בסוף:
the Exposure 2010S offers a sensible set of engineering compromises. However, nothing in these measurements indicates why it should sound as good as it does.—John Atkinson
משפט כזה ממי שפרנסתו על המדידות, די מדהים, לא?
Rוני
נו - זה ברור לגמרי.... הסוקרים בדקו אותו עם רמקולים שהתאימו לא כמו כפפה, למרות שהמדידות האובייקטיביות שלו לא משהו. עם הרבה רמקולים הוא באמת ישמע ככה ככה.... או פחות מזה....
אם הכל ברור, אני מצרף גרף של מגבר אחר - (MOON I1)
נראה יפה כמעט כמו ה-3.3.
לפי התובנות שרכשנו, עבודה עם 2 אוהם היא משחק ילדים בשבילו.
פשוט לא נכון.
למטה רואים גרף עיוותים - בירוק העיוות ב-2 אוהם.
כדאי לקרוא גם את הערות של הסוקר.
R
אם הכל ברור, אני מצרף גרף של מגבר אחר - (MOON I1)
נראה יפה כמעט כמו ה-3.3.
לפי התובנות שרכשנו, עבודה עם 2 אוהם היא משחק ילדים בשבילו.
פשוט לא נכון.
למטה רואים גרף עיוותים - בירוק העיוות ב-2 אוהם.
כדאי לקרוא גם את הערות של הסוקר.
R
כדאי גם להבין את מה שקוראים.... או להציג את זה באור הנכון.... הגרפים המקוריים שהראיתי, של סים ושל אקספוז'ור נלקחו ב 2.83V. אם למדת קצת פיסיקה, אז אתה וודאי זוכר שהספק שווה לזרם כפול מתח - P=IV. מכיוון שהזרם דרך נגד שווה ל מתח חלקי הנגד, אפשר גם לנסח את נוסחת ההספק P=V^2/R. כלומר - 2.83V בריבוע חלקי 8 אוהם שווה ל 1W. לכן הרבה מדידות על רמקולים נעשות במתח זה, מכיוון שברמקול ממוצע זה נותן עוצמת קול בין 85-90dB מרחק 1מ - עוצמה די גבוהה אבל לא מחרישה. מהגרפים שאני הראיתי רואים שהסימאודיו (גם הקטן שאתה הבאת) מתנהגים למופת ב 2.83V - האקספוז'ור מזייף עם התנגדות משתנה. הגרף שאתה הבאת לגבי עיוותים שונה לחלוטין וחשיבותו משנית בהרבה. מדוע? מכיוון שהוא נמדד ב 10V. מעל נגד של 2 אוהם, 10V שווה ל 50W. אתה קולט באיזה עוצמות קול רואים את העיוותים האלה? אלה עוצמות שהשכנים מתקשרים למשטרה. זה גם בכלל לא מפתיע, מכיוון שסימאודיו i1 הוא בסה"כ מגבר של 50W שלקחו אותו אל הקצה במקרה זה. בעצם זה מאוד מחמיא לו - מכיוון שג'ון אטקינסון רמז שהעיוותים לא נשמעו מתחת לעוצמות אלו..... מהגרף העליון שאתה הצגת, כל מה שהוכחת זה שבעוצמה סבירה הסימאודיו לוקח את האקספוז'ור בענק. אז לענות לך - אכן כדאי לקרוא את כל מה שהסוקר כותב, אבל כדאי עוד יותר להבין את משמעות המספרים.....
מה שאני מבין מתצוגת הגרפים של שני המוצרים והסבר " מנומק בשפה טכנית רהוטה " , הוא שהכותב בעל חיבה רבה יותר ליבואן אחד לעומת יבואן אחר או אחרים. וכבר ראינו בתקופה האחרונה בפורומים מקבילים כמה שרשורים שמהדירים ומפארים את החברה שהגרפים שלה נראים מושלמים.
אלא שאחרים לא מסבירים כמה המוצרים שלהם טובים יותר לעומת המוצרים האחרים בעזרת סיפורים טכניים שניתן בהסבר אחר להראות שהכל בבל"ט.
אלא מעדיפים לכבד את המאזין שאוזנו מספיק מיומנת להחליט מה נשמע לו טוב יותר או פחות, במבחן התוצאה.
מה שאני מבין מתצוגת הגרפים של שני המוצרים והסבר " מנומק בשפה טכנית רהוטה " , הוא שהכותב בעל חיבה רבה יותר ליבואן אחד לעומת יבואן אחר או אחרים. וכבר ראינו בתקופה האחרונה בפורומים מקבילים כמה שרשורים שמהדירים ומפארים את החברה שהגרפים שלה נראים מושלמים.
אלא שאחרים לא מסבירים כמה המוצרים שלהם טובים יותר לעומת המוצרים האחרים בעזרת סיפורים טכניים שניתן בהסבר אחר להראות שהכל בבל"ט.
אלא מעדיפים לכבד את המאזין שאוזנו מספיק מיומנת להחליט מה נשמע לו טוב יותר או פחות, במבחן התוצאה.
אם הנושא לא מעניין אותך - אל תגיב. או לחילופין אם אתה לא מבין את ההסברים הטכניים (פיסיקה ברמת תיכון - לא יותר) - אתה מוזמן לשאול. אין לי שום קשר עם שום יבואן, פשוט הצגתי ציוד שאני מכיר. תודה ניצן - נתת דוגמא מצוינת לחפירות האישיות שיש כאן בפורום, ולחשדנות וחוסר כבוד כלפי דיונים טכנים. לגזור ולשמור. ובכל זאת, ע"מ להפיג את החשדות המוזרים שלך על עסקאות אפלות ביני ובין יבואן זה או אחר, אתן דוגמא לציוד נוסף שנמדד מעולה (לרצות אותך - יצרן אחר, יבואן אחר) - Quad II Classic. אמנם גם הוא לא לגמרי מתאים לרמקולים של 2 אוהם, אבל חוץ מזה הוא נמדד מצוין, וודאי יחסית להרבה מגברים מנורתיים אחרים.
או לחילופין נראה עוד מדידה לא טובה של מגבר טרנזיסטורי - Roksan Kandi K2. מה שתראו בגרף הנ"ל זה הפרשי עוצמות בין ערוץ ימין ושמאל של 1dB ב 8 אוהם ב 2.83V. גם בעוצמה סבירה, בעכבה טיפוסית תמונת הסטריאו במגבר הזה לא טובה בכלל.
נ.ב. - מה שלא בתחום האודיו, ומה שקשור למסקנות אישיות, ניתוחים פסיכוליגים, וכו' - עדיף שתשאיר חפירות כאלה לפורומים אחרים.
מה שאני מבין מתצוגת הגרפים של שני המוצרים והסבר " מנומק בשפה טכנית רהוטה " , הוא שהכותב בעל חיבה רבה יותר ליבואן אחד לעומת יבואן אחר או אחרים.
תראה, אם אתה צודק בהאשמה החמורה שלך אז היית צריך לדווח בפרטי למנהלי הפורום על מנת שיעשו משהו בנדון.
לפזר האשמה חמורה בפומבי, בלי שום הוכחה חותכת, זה במילים עדינות, לא ראוי.
אבל היות ובחרת להשחיר את שמו של חבר פורום, אז אני מציע שתחזור בך ותערוך את דבריך או שתספק הוכחות חותכות לטענתך.
אתה כמובן רשאי להתעלם לחלוטין ממה שכתבתי (אני הרי לא בעל תפקיד פה...), רק קח בחשבון שזה יכול להעיד עליך ולא באופן חיובי....
מהכרותי את mokes בפורום זה ומפורומים אחרים האשמה שלך נשמעת לי חסרת שחר לחלוטין.
הוספה לשירותי סימניות: