ציטוט פורסם במקור על ידי AK1 צפה בהודעה
אם כל היומרות של צורת הניתוח הזו מסתכמות בלנבא אם דרושה הגברה "רצינית" יותר או פחות, ניחא, אבל היסקת מזה דברים מסוג שונה מזה, שקשורים לסאונד עצמו, כמו למשל (לפי סדר ההופעה בשירשור, לא לפי חשיבות יחסית):
  • חלקינו אולי נרגיש שהגבוהים קצת מעוגלים [ב-20kHz]
  • כאשר עכבת הרמקול משתנה עם התדר אכן המגבר ידגיש תדרים מסוימים [כניראה זניח יחסית לחדר ולרמקולים]
  • תמונת הסטריאו במגבר זה לא מדהימה [דברי נמר -- המגבר הזה מספק תמונת סטריאו לא רק טובה אם כי מעולה. הוא היה אחד המפתיעים בגזרה הזו (הוא אצלי כרגע) -- מסתמכים על שמיעה בפועל, לא על ניחוש עם יומרה]
  • על רמקול יחסית קשה האקספוז'ור יהיה צורמני
  • סימאודיו יתן תמונת סטריאו יותר ברורה ונקייה
  • אם אני סומך על סקירה, הדבר היחיד שאני יכול להסיק ממנה זה איך השילוב הנסקר נשמע - וזהו. זה לא יגיד לי כלום למשל לגבי שילוב מגבר מסוים עם רמקולים בעלי מאפיינים חשמליים שונים [יומרה לכלליות ולאובייקטיביות, כשלא בטוח שתופס אפילו למיקרה אחד, וסביר שלא כל השומעים יחשבו אותו הדבר -- לא אובייקטיבי]
  • אני כן אומר שזה כלי מצוין לנפות ציוד לא מתאים, ללא שמיעה. רעבק - יש פה אנשים שקנו ציוד יקר בטירוף על בסיס המלצה וללא שמיעה - תקנו אותי אם אני טועה אבל זה כולל את נמר עם הרמקולים שלו. לטעמי זה פחות עדיף מלהסתכל על מדידות, בהנחה שהמדידות רציניות
  • כשעכבת הרמקול תשתנה האקספוז'ור ישחק עם העוצמות בין תדרים ובין הערוצים [בעניין תדרים כנראה זניח יחסית לחדר, ובעניין ערוצים נמר טוען הפוך]
  • יש נטיה לטיפה חמימות (הגרף נוטה לירידה קלה ימינה)
ובקשר להגברה "רצינית" -- האם מגבר 100W מנורות מסוג Acoustic Sound Lab Hurricane נחשב מבחינתך להגברה "רצינית" עבור B&W 802?

עמיר

אתה מערבב בין דברי ומוציא חלקם מהקשר.... אבל לא משנה, אני מסכים עם שניצל שהדיון מזמן מיצא את עצמו. לגבי המגבר הנ"ל - אין לי מושג, לא יודע עליו כלום.