-
עזרה בקניית אוזניות + מגבר ואולי CDP, "ספינות דגל", תקציב של כמה אלפים
פרסמתי השרשור הנ"ל גם בפורום אחר, מקווה שאוכל לקבל כמה שיותר עזרה מקצועית פה.
אני רוצה משהו איכותי, משהו שאוכל לחבר אותו למחשב או למערכת.
אני שומע בעיקר רוק כבד, מטאל, וקאנטרי רוק (כן אני יודע, לא לצחוק), וגם קלאסי לפעמים.
לא שומע בעוצמות סופר גבוהות, אבל לא מתפשר על איכות ועל דברים כמו מיד איכותי וטראבל בלי הפרעות.
לגבי אוזניות:
מתלבט בין אלו:
Grado GS1000
Beyerdynamic DT 990 Edition 2005
Sennheiser HD650
לגבי מגבר:
ProJect Head Box SE II
Naim Audio Headline + i-Supply
Naim Audio Headline + NAPSC2
לגבי CD PLAYER:
אין לי יותר מידי רעיונות, מדובר בהוצאה יקרה נוספת כרגע שלא בטוח שיש לי את התקציב, אך אם יש לכם עצות או רעיונות, אשמח לשמוע 
כאשר לגבי מגבר, מעדיף את האחרון שנחשב הכי איכותי ואחד מן הטובים בשוק.
אשמח לשמוע חוות הדעת של אנשים שמבינים בתחום ויכולים להמליץ לי
כמו כן, האם קניית מגבר איכותי + אוזניות איכותיות וחיבור למחשב (כרטיס קול קריאטיב איכותי, לא איזה משהו ON BOARD זול), יספיקו על מנת לתת איכות כמו שאני רוצה? או שיש דברים נוספים שעליי להוסיף או לקנות וכו' על מנת להשיג את רמת הסאונד והאיכות שאני רוצה?
יש לציין שמבחינת מה שאשמע, לא מדובר בMP3, אלא בקבצי FLAC איכותיים ודיסקים מקוריים שיש ברשותי.
בתודה מראש -
-
אזניות + מגבר
האזניות ברשימה כולן טובות.
ממליץ לך להוסיף לבדיקה את
1. 701 של AKG.
2. אחת מהאזניות ברמת הכניסה של STAX הכוללת מגבר.
-
הSTAX הן אלקטרו-סטטיות, לא חושב שיתאימו לי
לגבי AKG, הן יותר מידי "שטוחות" ובולטות בבאסים לטעמם של אנשים רבים, לא יודע מחפש משהו יותר "נקי" עם צליל מאוד איכותי.
-
לפי מה שאתה מחפש, אל תפסול את ה-STAX. ולמה שלא יתאימו?
-
STAX הטובים יותר יעלו עם מגבר כ22 אלף.
הפחות טובים אכן עוד עומדים במחיר שאני רוצה, אך לא חושב שמציעים איכות כמו שרוצה, החסרון גם של אוזניות אלקטוסטטיות שהן לא נותנות תחושה טובה בסגנונות מוסיקה כמו מטאל לדוגמא.
הרבה אנשים אמרו לי שהן יותר מתאימות לדברים כמו ג'אז, דיבורים, אופרה וכו'.
ופחות למוסיקה יותר דינאמית ועם בסים חזקים.
אני בטוח שלא אתאכזב אם אקנה אותם, פשוט לא חושב שזה מה שאני צריך.
-
טעמך שלך הוא שקובע ולא טעמם של רבים, ובייחוד כשמדובר במכשיר איכותי ולא זול.
לא יודע איפה שמעת את ה-AKG, אבל לדעתי ניתן לשמוע ולהשוות את כל הדגמים הנ"ל
אצל אורי יפה.
אישית הייתי בוחר בגראדו עבור מוסיקת רוק.
אישית.
-
 פורסם במקור על ידי ead STAX הטובים יותר יעלו עם מגבר כ22 אלף.
הפחות טובים אכן עוד עומדים במחיר שאני רוצה, אך לא חושב שמציעים איכות כמו שרוצה, החסרון גם של אוזניות אלקטוסטטיות שהן לא נותנות תחושה טובה בסגנונות מוסיקה כמו מטאל לדוגמא.
הרבה אנשים אמרו לי שהן יותר מתאימות לדברים כמו ג'אז, דיבורים, אופרה וכו'.
ופחות למוסיקה יותר דינאמית ועם בסים חזקים.
אני בטוח שלא אתאכזב אם אקנה אותם, פשוט לא חושב שזה מה שאני צריך.
1- אם במטאל עסקינן רד מהאלקטרוסטטי, פשוט לא מתאים.
2- אוזניות אלקטרוסטטיות כמו הרמקולים מאותה קונפיגורציה יכולים בהחלט להתאים גם לרוק, אבל מטאל זה כבר סיפור אחר.
מה שאני מציע הוא להאזין לגראדו מהסדרות הגבוהות, לאוזניות פתוחות יש קסם מיוחד באופי הצליל, קשה מאוד להיתעלם מהאווריריות ומהצלילות שלהן, כמובן שזו עדיין אינה השקיפות של הסטאקס אך הדנמיות והנמוכים מהווים יתרון על פני האלקטרוסטטי.
המגברים שציינת שונים בתכלית הן באופי הצליל והן במחיר. תנסה להאזין למגברי אוזניות באותו טווח מחיר.
בנוסף נסה להאזין למגבר אוזניות יקר במיוחד כדי לחדד את הרפרנס.
אם תמצא מקור דיגיטלי עם יציאת אוזניות תבחן אותו אל מול מגבר אוזניות יעודי, נתקלתי בכמה מכשירים מפתיעים באיכות יציאת האוזניות שלהם. כך תוכל לחסוך לעצמך הוצאה של מגבר יעודי לאוזניות ותנתב אותו למוצרים יקרים שלרוב איכותיים יותר.
נמר לוי -
-
בנוסף לכך אני הייתי מוותר על אוזניות ומגבר יקר והייתי משדרג את המקור שלי . כארטיס קול של קריאייטיב הוא לא ממש משהו לכתוב עליו כשמדובר על איכות סאונד מהמחשב
כרטיסים טובים עולים בחו"ל מ350 דולר ועד.....
יש גם עוד שתי אפשרויות של מקור טוב שכדאי לך לשקול :
1 - IMOD עם מגבר אוזניות
2 - IPOD עם המכשיר שמוציא אות מLINEOUT ודורש DAC . את הDAC אתה יכול לחבר גם למחשב וגם לאייפוד
תחשוב על זה
-
אוקיי לגבי אוזניות אני בטוח שאלך על פתוחות דינמיות, מכיר את הסאונד ויודע מה אוהב.
לגבי מגבר אוזניות וכו'
מה כן כדאי?
והאם כדאי להשקיע במשהו יקר שכולל DAC ואז הוא יכול לשמש רפרניס לכל דבר?
אני מדבר על משהו כמו זה
Grace Design M 902
מה דעתכם?
ותודה על התשובות עד כה!
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: