+ הגב לנושא זה
עמוד 1 מתוך 4 1 2 3 ... אחרוןאחרון
מציג הודעות 1 עד 10 מתוך סך הכל של 33
    הדמות האישית של אדר
    אדר לא מחובר כעת חבר משקיען

מקור - תמחור של מחשב כמקור

קיים וויכוח אם מחשב יותר או פחות טוב, אבל לא ראיתי דיון במחיר של מחשב כמקור.

אז נניח (לצורך הדיון) שאדם רוצה להוסיף מקור למערכת. מקור שמנגן קבצים. ונניח שיש לו טרנספורט ב-X שקלים. כמה יעלה בערך "מקור קבצים" שייתן איכות מתחרה? [נבודד רגע את האיכות הסונית משיקולים אחרים כמו מקום, חוברות הדיסקים, נוחות וכד']

המחיר (גם זמן עולה כסף) כולל בין השאר:
    העברת דיסקים למחשב (נניח 1500 דיסקים)
    חומרה (זה יכול להיות מחשב ייעודי ו/או המרה מ-USB, כרטיסים ייעודיים, סטרימר וכד')
    תוכנה תאימה
    זמן התקנה/עדכונים/"משחקים" במחשב (וזה עולה בד"כ הרבה זמן )
    שטח אחסון

אז להגיע לרמה של טרנספורט איכותי (נניח ב-7000-8000 ש"ח) - זה באמת משתלם כלכלית?

ברקצ לא מחובר כעת חבר משקיען
    אם זמן זה כסף - תפסיק בכלל להאזין למוסיקה, ובמקום זה תעבוד ותעבוד ותעבוד. תרוויח הרבה יותר. את ציוד שלך בכלל תמכור כי חבל על הכסף. תמצא טרנסיסטור ב 50 שקל ותאזין לו בזמן שאתה עובד 24 שעות ביממה.
    I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
    - George Best

michael123 לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי אדר צפה בהודעה
    אז להגיע לרמה של טרנספורט איכותי (נניח ב-7000-8000 ש"ח) - זה באמת משתלם כלכלית?
    השקעה שלי סביב המקור עולה על 30,000 ש"ח (שרתים, ריבוי ציוד תקשורת, חשמל וגובוי..) לא כולל סטרימר/DAC

ואם הייתי הולך על משהו כמו Aurender היה עולה יותר

matanoosh לא מחובר כעת חבר משקיען
    אדר,
    תאמין לי ניטשה קטן עליך. איזה הוגה דעות נהיית לנו.

טרנספורט סביר אפשר להרים בסביבות 2000 ש"ח. טרנספורט איכותי משמעותית יעלה בין 3500-4000 ש"ח (ספק כוח משודרג, פילטרים על הבקרים וכו').

להביא ילד בן 15 שיעשה ריפ של 1,500 דיסקים על בסיס 3 ש"ח לדיסק: 4,500 ש"ח.

אז לא, לא שווה לקנות מקור מבוסס מחשב.

הדמות האישית של אדר
    ציטוט פורסם במקור על ידי ברקצ צפה בהודעה
    אם זמן זה כסף - תפסיק בכלל להאזין למוסיקה, ובמקום זה תעבוד ותעבוד ותעבוד. תרוויח הרבה יותר. את ציוד שלך בכלל תמכור כי חבל על הכסף. תמצא טרנסיסטור ב 50 שקל ותאזין לו בזמן שאתה עובד 24 שעות ביממה.
    לא יפה

אם אתה נהנה לשבת ולצרוב דיסקים, להגדיר הגדרות במחשב, וכד' - וכל זה במקום להאזין למוסיקה, אז אולי אתה רוצה להעביר 1500 דיסקים "בשביל הכיף"? אני מוכן לשלם בשביל הרבה דברים ש"גוזלים" זמן ומשעממים אותי, כדי שאוכל - - - להאזין למוסיקה בכיף.

מתנוש - מעניין, 3500-4000 כבר נשמע מעשי לצדדים הפיזיים. כשזה יהיה ריאלי אדע למי לפנות בשאלות פיוסופיות
    נערך לאחרונה על ידי אדר, 08-12-11 בשעה 14:20

הדמות האישית של AK1
    AK1
    AK1 לא מחובר כעת חבר משקיען
    התנצלות לשניצל ב-4 עותקים

זו טעות לוגית מאוד נפוצה -- לשאול אם משהו שווה או משתלם בלי להגדיר עבור מי (מה היכולות) ועבור מה (מה הצרכים).

למשל, בהקצנה קטנה, למי שעבורו 5000 ש"ח זה כמו עבורנו לקנות מסטיק לא שווה אפילו להשקיע את הזמן בלבדוק, ומי שבשבילו 1000 ש"ח פירושו לחסוך 3 שנים ולאכול פחות, לא בטוח שייהייה לו שווה.

יש כל מיני סיבות שבגללן אנשים מחזיקים וקונים דיסקים, כולל CD ו-SACD, שביניהן:
    • מרגישים (או חושבים שמרגישים -- לא משנה!) שייש ירידה באיכות כשצורבים ו/או כשהמקור הוא מחשב ולא טראנספורט.
    • לא כל כך מאמינים במותם של הדיסקים. גם ה-LP "מת" כבר איזה 30 שנה, ןהכריזו על מות ה-CD וה-SACD גם לפני כמה שנים טובות, אבל עדיין מייצרים דיסקים משני הסוגים בכמויות לא ממש זניחות. זו פשוט טעות לוגית (שניצל -- אחר כך!) לבלבל בין מגמה לבין ההווה.
    • יש אנשים שאוהבים את המגע הפיסי, של לגעת, לפתוח, לשים, לקרוא (ב-LP יש גם עניין של ריח! )
    • ויש אנשים שלא רוצים מחשב מול פרצופם כשהם קוראים את ה"חוברת", ולא רוצים להדפיס כמויות של דפים
    • כשמשהו נגיש מהר מדי ופשוט מדי, ערכו הסובייקטיבי יורד מהותית: הולכת הציפייה לדיסק שיגיע בדואר, או החיפוש בחנות, וכולי -- פשוט מורידים וזהו
    • לא לכולם יש בכלל בעיות מקום
    • יש קושי במכירת דיסקים -- לא חוקי להודיד מדיסק ולמכור את המקור, מעבר להרגשה הלא נעימה של מכירת חפצים בחלק קטן ממה שהם עלו למוכר.
    • בכסף שעולה הסטרימר (ואינטרקונקטים טובים ) אפשר לקנות עוד דיסקים, במיוחד אם מחירם יורד (לא כל כך קורה לגבי הקלטות חדשות, בוודאי בקלאסי) -- חשוב במיוחד למי שלא מתעסק בהקלטות החדשות ביותר
    ואולי סיבות נוספות.

אז אולי כדאי לשקול את הדברים למעלה (ודברים נוספים שחשובים לך, לכאן ולכאן) לעומת ההופכיים להם ואז, לאור התקציב והמחירים, להחליט לפי העדיפויות שלך.

כל מה שאנשים יוכלו לומר לך כתשובה ל"האם זה משתלם/שווה" יהייה לפי העדיפויות שלהם, כולל התקציב שלהם, מה שלא כל כך רלוואנטי עבורך.

כן אפשר להועיל לך בהוספת שיקולים העשויים להיות משמעותיים, בניגוד להבעת דיעות לגבי המסקנות.

בהצלחה בכל דרך שתבחר!
    עמיר
    ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות

matanoosh לא מחובר כעת חבר משקיען
    זה משהו שאתה עושה פעם אחת ואז אתה לא צריך כל הזמן לקום מהכסא, לחפש את הדיסק, להוציא את הדיסק, להכניס אותו לנגן, לשמוע מוסיקה, להוציא אותו מהנגן, להחזיר לעטיפה, להחזיר למקום וחוזר חלילה.
    אתה לא צריך לנהל שולחן מפוזר עם דיסקים, לדאוג לעטיפות פלסטיק חדשות כדי לרענן דיסקים ענתיקות, ולהשמר מכל משמר שלא יישרט הילד.
    אבל הכי חשוב - אתה לא צריך להשען על טכנולוגיה אופטית מיושנת שרק במקרי קצה של מוצרים *מאד* *מאד* איכותיים היא עדיפה על מקור מבוסס קבצים.

אני לא נהנה מזה. אבל גם לא נהנים משיפוץ או מאימוני ריצה. נהנים מהתוצאות שיש להם אח"כ.

לגבי לשלם הרבה כסף - אני מסכים איתך.

לגבי ה- 3500-4000 - לא הבנתי מה כוונת המשורר.

הדמות האישית של AK1
    AK1
    AK1 לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי matanoosh צפה בהודעה
    להשמר מכל משמר שלא יישרט
    צודק -- אבל לא נראה (לי) שזו משימה קשה במיוחד, וללא ספק היא ניתנת לביצוע.

זאת אלא אם מרשים לילדים להתעלל בדיסקים ו/או בציוד, שאזז זה כבר סיפור אחר שיכול לגרום לירידת איכות מורגשת עד לכדי אפס, ועלייה משמעותית במחירים)

לעומת זאת, לא בטוח עד כמה אפשר לגרום למקום/אמצעי שעליו אתה מחזיק את הצריבות שלא ייקרוס. להארד-דיסקים של מחשב יש נטייה לעבור לעולם שכולו טוב (להם, אולי), ואז זה לא שנשרט לך דיסק אחד, אלא... כל האוסף וכל העבודה... ואם מכרת את הדיסקים... תחשוב לרגע על זה... לי קשה אפילו המחשבה.

אפשר לקנות אחסנה כפולה ולגבות מדי פעם -- משהו שצריך לזכור, והרבה מדי פעמים שוכחים.
    ואז במקרה קריסה של אחד יש תקווה שהשני לא ייקרוס (אלא אם זו תקלה בחשמל מהסוג הבעייתי), ואז "הלך" לו "רק" מה שעשית מאז הגיבוי הקודם -- יום, שבוע, חודש או שנה קודם, תלוי בזיכרון שלך...

עמיר
    ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות

הדמות האישית של אדר
    אני עוד לא בשל לוותר על המדיה הפיזית. אני לא רוצה להחליף את זה במחשב, רק להוסיף עוד מקור, ונראה אם ומתי אחליט שזה מספיק טוב בשבילי. לכן השיקולים של יותר נוח ופחות נוח ממדיה וכד' לא רלוונטים לי (בינתיים). למרות שהם מעניינים וחשובים.

ממה שאני מבין (מתנוש) - אפשר לבנות מקור ממוחשב איכותי למדי (הכל יחסי, מיכאל ) בכ-4000 ש"ח (ונניח את הצריבה בצד, כי אני יכול לספר סיפורים עד מחר, אבל כבר מעל ל-70% מהדיסקים שלי כבר במחשב, גם אם עוד צריך לארגן אותם לא מעט).
    אני מקווה שבעוד פחות משנה אהיה בשל (כלכלית) לעשות את הצעד הזה, ואז אתחיל להתלבט (PC, MAC, hiface, transporter, amarra ועוד ועוד). עד אז אשמע (מהמחשב) בחיבור ישיר לרמקולי איכות ב-200 ש"ח.

נ.ב. - אני מודה שאני מופתע, כי חשבתי ש"ברור שמחשב זול הרבה יותר - אפשר להגיע ליותר איכות סונית בהרבה פחת כסף".

ronenperetz לא מחובר כעת חבר משקיען
    ציטוט פורסם במקור על ידי AK1 צפה בהודעה
    צודק -- אבל לא נראה (לי) שזו משימה קשה במיוחד, וללא ספק היא ניתנת לביצוע.

זאת אלא אם מרשים לילדים להתעלל בדיסקים ו/או בציוד, שאזז זה כבר סיפור אחר שיכול לגרום לירידת איכות מורגשת עד לכדי אפס, ועלייה משמעותית במחירים)

לעומת זאת, לא בטוח עד כמה אפשר לגרום למקום/אמצעי שעליו אתה מחזיק את הצריבות שלא ייקרוס. להארד-דיסקים של מחשב יש נטייה לעבור לעולם שכולו טוב (להם, אולי), ואז זה לא שנשרט לך דיסק אחד, אלא... כל האוסף וכל העבודה... ואם מכרת את הדיסקים... תחשוב לרגע על זה... לי קשה אפילו המחשבה.

אפשר לקנות אחסנה כפולה ולגבות מדי פעם -- משהו שצריך לזכור, והרבה מדי פעמים שוכחים.
    ואז במקרה קריסה של אחד יש תקווה שהשני לא ייקרוס (אלא אם זו תקלה בחשמל מהסוג הבעייתי), ואז "הלך" לו "רק" מה שעשית מאז הגיבוי הקודם -- יום, שבוע, חודש או שנה קודם, תלוי בזיכרון שלך...

עמיר
    עמיר כל מילה בסלע
    וכל אחד שרק רוצה למכור את האוסף שלו לאחר ריפ למחשב צריך לחשוב הרבה לפני שימכור
    ואם כבר רוצה למכור אני אשמח לקנות

שרשורים בנושאים דומים

1. מחשב כמקור לאודיו
    מאת dupo בפורום אודיו דו ערוצי
    תגובות: 15
    עודכן: 25-05-11, 14:15
  2. מחשב כמקור
    מאת directse בפורום אודיו רב ערוצי - קולנוע ביתי
    תגובות: 1
    עודכן: 03-10-10, 11:58
  3. תגובות: 20
    עודכן: 17-05-10, 23:07