-
ציוד אודיו וינטג' מול מודרני
בפוסט הזה http://www.dtown.co.il/forum/24526-ס...-ענין.html היה דיון על כך שציוד אודיו איכותי שנוצר בשנות ה -60 הוא איכותי יותר ממה שמיוצר היום באותן רמות מחיר.
נכתב,בפוסט המקורי,שציוד אודיו טוב,משנות ה- 60, מחירו יתחיל ב אלף דולר.
השאלה שלי: האם באמת מגבר באלף דולר שנוצר ב 2011 נחות אודיופונית ו/או טכנולוגית ממגבר שנוצר בשנות ה -60 ועלותו זהה.
איך שלא נסתכל הזה,מהבחינה הטכנולוגית בלבד,מאז שנות ה- 60 עולם האלקטרוניקה והתיכנון האלקטרוני עשה כברת דרך ארוכה - לטובה? לרעה?
אני לא מתיחס לערך האספני של ציוד אודיו משנות ה-60 אלא רק בהיבט של איכות סונית.
הבמה שלכם.
תודה.
מנחם.
נערך לאחרונה על ידי menahem, 05-12-11 בשעה 12:09 סיבה: תיקון שגיאות ותוספת
-
-
תוספת
גם כאן::ציוד מודרני VS וינטאג'! התנהל דיון בנושא הזה לעיונכם.
מנחם
-
1. דבר ראשון - מה אתה רוצה לבחון?
איכות חומרים וריכיבים?
איכות התכנון?
תמורה לכסף?
תוצאה מבחינת הסאונד נטו?
2. קח דוגמא פשוטה - מגברים שעשו להם REISSUE ותראה כמה עולה מגבר מקורי וכמה עולה חדש.
אם נשים בצד ערך אספני אתה תראה שציוד מיוצר היום הרבה יותר יקר.
למה?
אני מניח שיש הרבה סיבות.
אבל מזה אתה מבין שציוד ישן יתן תמורה טובה יותר.
3. זכור שיש חומרים ורכיבים שהיו אז ואין היום (או שכמעט ואין).
דוגמאות - אלניקו, נגדים מסויימים, קבלי שמן וכו'.
חלק עדיין יש - אבל מחירים פסיכיים לגמרי ובגלל זה בציוד במחירים שפויים (נגיד עד 10,000$) לא משתמשים בהם.
4. לפני כמה שנים בתערוכה של האתר הכחול היה חדר ווינטאז'.
היה שם בתצוגה בין השאר פאוור שלי ורמקולים שבסוף מצאו את דרכם אליי.
קיבלנו תגובות רבות מאוד שמבקרים מאוד נהנו מהסאונד בחדר הזה.
אז איך אומרים - השורה התחתונה מדברת בעד עצמה.
-
Croc,
אני רוצה לבחון איכות הסאונד.לדעתי,כל שאר הפרמטרים הם תחרות לא הוגנת.
ועוד קושיה: בהנחה,כפי שציינת,שחלק מהציוד שנבנה בשנות ה-60 היום אי אפשר לבנות אותו כי כבר לא מיצרים חלק מהרכיבים - האם ישנו ציוד מודרני שהמתכננים שלו תיכננו אותו כך שישמע בדיוק כמו המקבילה שלו בשנות ה-60? כדי למקד את השאלה אתן דוגמא לגמרי דמיונית: נניח שמגבר פישר דגם XY שרד את שיני הזמן והוא נחשב,מבחינה סונית, ל state of the art האם יש יצרן מודרני שהרים את הכפפה והוא מיצר מוצר של עצמו שמתוכנן כך שהוא יחכה ב 1:1 את אותו פישר (שוב דמיוני לצורך ההמחשה בלבד).
תודה.
מנחם.
-
-
תצמיד את העלות של אז למדד , ותקבל מחיר שבו אתה יכול לקנות ציוד עכשוי הרבה יותר טוב , וינטג זה נחמד , אבל וינטג פחות טוב בגדול ממה שיש עכשיו,יש כאלו כמו קרוק ששומעים עם הרמן בן 40 וקליפש הסטוריים , ובטוחים ששם הכי טוב בעולם , אז זהו , שגם אלמנט בתוך ארגז תפוזים של תנובה נשמע נחמד , ושפופרת זה שפופרת , אבל יחי ההבדל הקטן.
-
תצמיד את העלות של אז למדד , ותקבל מחיר שבו אתה יכול לקנות ציוד עכשוי הרבה יותר טוב
בערך...נעזרתי ברב גוגל. שער החליפין הכי עתיק שמצאתי היה בתאריך 10/2/1962. כל דולר היה שווה 3 לירות. סה"כ אלף דולר הם 3000 לירות. ערכן נכון להיום (בהצמדה למדד בלבד) 305,347.42 ש"ח. אפשר לקנות בזה גם מכונית משפחתית צנועה וגם הי אנד לא צנוע... 
הערה: אני יודע שמאז הלירה ועד לש"ח עברו הרבה מים בירקון וגם מדד הבסיס השתנה פעמים פעם ב 1960 ופעם אחרונה,כמדומני, ב 1980. המחשבון שעשיתי בו שימוש לקח זאת בחשבון,מדובר במחשבון של הבורסה ליהלומים בר"ג.
מנחם.
-
אל תתחכמו - דיברנו על 1,000$ של היום.
ציוד ישן שהיום מוכרים בסכום הזה היה פעם יקר מאוד.
מגבר הרמן שלי (שלא משמש אותי ביום יום דווקא) עלה לפני 60 שנה 220$ או משהו כזה.
כנראה שאז זה היה הרבה כסף.
היום במצב סביר הוא נמכר סביב 1500$.
-
 פורסם במקור על ידי שניצל וינטג זה נחמד , אבל וינטג פחות טוב בגדול ממה שיש עכשיו.
יש כאלו כמו קרוק ששומעים עם הרמן בן 40 וקליפש הסטוריים , ובטוחים ששם הכי טוב בעולם , אז זהו , שגם אלמנט בתוך ארגז תפוזים של תנובה נשמע נחמד , ושפופרת זה שפופרת , אבל יחי ההבדל הקטן. לא הבנתי איך בדיוק קשרת את המערכת שלי לארגז של תנובה.
זה נשמע "קצת" לא הולם.
אני הגעתי למערכת שלי לא בגלל הייפ ולא בגלל המגזינים ולא בגלל הפורומים - אלא מבחירה לגמרי.
בסכומים שאני יכול להרשות לעצמי להוציא על הציוד אני לא מוצא שום דבר מודרני שמספק לי את האיכויות שאני מחפש.
גם אם אני עולה מאוד גבוהה במחירים אני לא מוצא.
בוא תמצא לי רמקול מודרני עם יחידות COMPRESSION ובס שופרי שיורד ל-50 הרץ ואז נדבר מי זה רמקול מתוכנן טוב ומי זה רמקול שדומה לארגז תפוחים.
ולא, לא כל ווינטז' הוא טוב ומשולם.
צריך לשפץ, לרען ולחדש.
אבל זה כל היופי שאפשר ליהנות מטוב של 2 עולמות - של ישן ושל חדש.
-
Croc,
לא התחכמות - סתם לראות סדרי גודל.ובגלל הסכום העצום היום כנראה שזה לא אומר דבר. אתה מדבר על עלות של ההרמן שלך היום בכ 1500 דולר השאלה איך הוא עומד מול מגברים של היום שמחירם זהה (בסביבות 5400 ש"ח) כחדשים כמובן.
ועוד שאלה בעקבות זה: זה באמת אפשרי או שכבר אין את החלקים המקוריים ומתאימים משהו מהאלף הנוכחי,כי ציינת קודם
זכור שיש חומרים ורכיבים שהיו אז ואין היום (או שכמעט ואין).
דוגמאות - אלניקו, נגדים מסויימים, קבלי שמן וכו'.
חלק עדיין יש - אבל מחירים פסיכיים לגמרי ובגלל זה בציוד במחירים שפויים (נגיד עד 10,000$) לא משתמשים בהם.
.
ולמען הסר ספק אני לא מנסה להתחכם אלא להבין האם באמת יש יתרון לחלק מציוד הוינטג' יתרון שהיה לו כשנולד וגם היום עם כל ההתפתחיות שהיו וישנם בתחום הזה.
תודה.
מנחם.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת איתי ו. בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 11
עודכן: 14-09-11, 17:51 -
מאת nadgiv בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 5
עודכן: 14-05-11, 21:12 -
מאת נמר בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 25
עודכן: 30-03-10, 13:02 -