-
איכות תקליט
אהלן שוב
אני יודע שאיכות השמע בתקליט נובעת ממצבו ,משקלו ועוד צספר דברים
אני כרגע מאד רוצה להיכנס לעולם האנאלוגי ,
אולם מה שמפחיד אותי שאני לא אוכל למצוא תקליטים שישמעו "אנאלוג" טהור וטוב יותר(בעיניי
) מדיסק ואז ההשקעה שלי בעצם לא תצא עם רווח כי האיכות של התקליטים תניב שמע מפוכפך ואולי עמום?
אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור
כרגע יש לי תקליטים ישנים אמנם אך שמורים שהיו בשימושי בעבר עם פאטיפון וינטאג' של טכניקס הייתי אז בן 16 ולא יחסתי חשיבות לאיכות כמו היום.
תודה רבה !
-
-
לבחור תקליט איכותי זה לא תמיד קל.
מחר כשלא אהיה עייף מידי, אענה לך בהרחבה על נושא בחירת התקליטים. אבל משהו אחד אגיד לך עכשיו.
אל תבחר הדפסות על פני ביצועים. כלומר, אם אהבת ביצוע אחד יותר מאשר אחר אך איכות הצליל פחות לטעמך חפש אותו באיכות טובה ואל תתפשר.
אבל עכשיו אלך לישון. מחר, כפי שהבטחתי, תגובה מפורטת.
נמר לוי -
תודה נמר! מחכה לתגובה המורחבת !
-
-
לא משהו נדיר מדיי.. אבל אני שומע הרבה רוק קלאסי, מתקדם , גז בלוז וגם אלקטרוני
אני מניח שיש הדפסות טובות והוצאות מחודשות גם על תקליט
-
באיחור אומנם ולא ממש עומד בהבטחתי אך עדיף מאוחר מאשר לעלם לא.
נתחיל בטכניקות.
ברוב המוחלט של המקרים הדפסה טובה תשמע עוד יותר טוב כאשר היא מודפסת במהירות 45 rpm. יחד עם זאת, החסרון הוא זמן ניגון קצר יותר כך שתמצא את עצמך מחליף צד כל 10 דקות. בנוסף, ישנם לא מעט תקליטים שמודפסים מדהים ב-33.3 rpm ובניהם הדפסות חדשות.
על מנת לזהות תקליט טוב אין מנוס מלהאזין לו או לרכוש מאדם/חנות אמינה. שיטה נוספת ופחות אמינה היא להביט בתקליט ולבדוק שאין בו שריטות. מנורת פלורסנט לבנה מקלה על תפיסת שריטות ולכן אם יש כזו בקרבת התקליט עמות מתחתיה והבט היטב.
יש לבחון גם את מצבו של החריץ האמצעי שבתקליט. במידה והוא שחוק, סימן שהתקליט הזה הונח והורד הרבה פעמים מהפטיפון. זו גם דרך לבחון אם נוגן הרבה או פחות.
יש להביט בו מהצד בגובה העיניים על מנת לבדוק אם יש בו "שפיל". במידה ויש כזה שהוא נראה לעין בקלות החזר אותו לאריזה ואל תרכוש אותו. שיטה נוספת היא להניח אותו על משטח ישר ולהביט בו מכל צדדיו ולאחר מכן להפעיל לחץ קל במרכזו. במידה והוא נלחץ מטה סימן שהוא תפס "פטריה" בצורתו והוא אינו כשיר לניגון.
יש לאחסן תקליטים נכון ולהתייחס אליהם בזהירות.
1- לא להניח אותם בזווית - הם עלולים להתעקם.
2- לא לשכוח אותם במכונית. במיוחד לא בקיץ - הם עלולים להתעקם.
3- לא להניח עליהם חפצים גם כשהם "מוגנים" בעטיפה שלהם.
4- לא לשכוח אותם על הפטיפון. לאחר האזנה יש להחזירם לעטיפה המקורית שלהם.
5- לרכוש מכונת ניקוי. ההבדל בין האזנה לתקליטים נקיים למלוכלכים הוא כמובן אדיר. תקליט מלוכלך מקצר את חיי המחט.
תוצרת הארץ.
בעברי אין לך ממש אופציות אך ישנן הקלטות מדהימות. במידה ואתה שומע מוסיקת רוק לועזית יש לרכוש תוצרת חוץ. ברוב המקרים הם ישמעו טוב יותר. במקרים מסויימים העדפתי את ההדפסה הישראלית על פני תוצרת חוץ גם במוסיקת רוק לועזית. לדוגמא: הסקורפיונס נשמעים טוב יותר לטעמי בהדפסה הישראלית. אך עדיין, ברוב הפעמים תוצרת חוץ יהיה עדיף.
מוסיקה קלאסית ניתן לרכוש הדפסות חדשות (לא נפוץ) של הקלטות ישנות.
אל תתפתא לרכוש תקליטים נדירים במחירים מופקעים. לעיתים הם נמכרים ביוקר מעצם נדירותם ולא מפאת מצבם השמור. לכן, בדוק היטב שמדובר בתקליט במצב טוב.
עופר כץ לדוגמא, הבחור ששאל אותך "איזה תקליטים אתה מחפש", מוכר תקליטים אישיים שלו, משומשים, כאשר אני רוכש ממנו בעצמי ומעולם לא התאכזבתי. לכן, הוא עבורי מקור אמין לרכישת תקליטים. אתה יכול לרכוש ממנו בעיניים עצומות.
נמר לוי -
נמר תודה רבה ענקית , יש לי כמה שאלות:
1. מה הכוונה החריץ האמצעי? זה שבמרכז התק
ליט כלומר מפריד בין הרצועות? או זה שליד המדבקה במרכז?
2.איך אני יודע אם הדפסה נעשתה ב 33 או 45?
3. מה הכוונה שפיל? כלומר עיקום קל?
4. האם ניתן לראות את המשקל על גבי העטיפה?
5. שטיפת תקליט במי ברז מנקה מספיק? או שרצוי מים מזוקקים? במידה ואין לי כמובן מכונה..
6. אני יודע שיש חברות שמוציאים תקליטים חדשים בניילון? האם זה דבר נדיר בארצנו להשיג או דווקא אפשרי?
תודה רבה על ההתיחסות!
עופר - אתה יכול לפרט בפרטי מה בזאנרים שכתבתי יש לך למכירה? תודה רבה!!
-
תשובות.
1- החריץ שבמרכז התקליט. אותו חריץ שמאפשר להכניס את התקליט למוט שבמרכז צלחת הפטיפון.
2- כתוב.
3- כן.
4- ברוב המוחלט של המקרים כן. אבל אם לא כתוב אז מרגישים שהתקליט עבה יותר משמעותית מהסטנדרט.
5- לא במי ברז בשום פנים ואופן. מים מזוקקים עדיף אך המטרה של מכונת ניקוי היא לא רק הרטבת התקליט בחומר אם כי המסת שומן ושאיבה של התקליט על מנת למנוע "בוץ" שנוצר מהתייבשות החומר עליו. מכונת ניקוי היא בגדר חובה.
6- לא נדיר כלל. יש באוזן השלישית, טוואר רקורד (בתערוכה היו מלא תקליטים חדשים למכירה) וכמובן דרך הרשת.
נמר לוי -
תודה רבה נמר! אתה ענק
בשבוע הקרוב אני מתכוון לשמוע אותו ...
הדבר היחיד הוא שאני חושש שמה שאשמע בחנות לא יהיה זהה כלל למערכת בבית
לכן שאלתי בפוסט הקודם האם השידוך בין רכיבי המערכת שלי יתאים לטעמכם ?
תודה שוב
-
טעמי וטעמך יכול להיות שונה לחלוטין.
אני באופן אישי מאוד אוהב את הקמבריג' אודיו.
נמר לוי שרשורים בנושאים דומים -
מאת Erez בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 14
עודכן: 23-12-10, 10:38 -
מאת VolCaNo בפורום נגנים, מקורות וידאו
תגובות: 8
עודכן: 26-01-10, 17:19 -
מאת itz56 בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 1
עודכן: 22-04-09, 23:20 -
מאת itz56 בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 12