-
מניסיוני רוב מה שהיה ביד שניה במחירים נמוכים בארץ הם באיכות די גרועה.
לפחות חצי מאלו שקניתי ביד שניה בחול גם היו רחוקים מלהיות טובים ושווים את הטרחה ומחיר.
חדשים לגמרי זה סבאבה - רק שהמחיר מאוד גבוהה (משלוח ומיסים מחול רק מחמירים את המצב).
קרה לי גם שהיגיע תקליט חדש בניילונים מחו"ל והוא היה משופשף ברמה שהיה מפריע להאזנה.
בקיצקוץ - הניסיון שלי עם העסק הזה לא מעודד בכלל...
כנראה שצריך לקנות 10 תקליטים כדי לקבל 1-2 טובים.
נערך לאחרונה על ידי Croc, 07-12-11 בשעה 12:35 -
-
קצת מבאס מה שאתה אומר אבל תלוי עד כמה האוזן ״מיומנת״
-
אני יכול להסכים עם גנאדי כאשר רוכשים מאנשים פרטיים לא אמינים או כאלה שמוכרים את האוסף של הסבא, מבלי לדעת באמת, מה הוא מוכר.
במקרה של חדש אז יש להשיג בחנויות תקליטים ובמיוחד באוזן השלישית לא מעט כותרים בניהם חדשים.
יחד עם זאת יש חנויות אמינות לתקליטים משומשים וניתן לבדוק אותם בחנות (לשמוע).
נמר לוי -
ככל הידוע לי, כדי שתקליט יישמע טוב ממש, נדרשים כמה דברים (מדובר ב-עד שלב התקליט, לא "קריאתו", לא הגברתו ולא השמעתו דרך רמקולים/אזניות):- שההקלטה תהייה ממש טובה
- שההעברה מההקלטה לתקליט (תהליך שלם) תהייה טובה -- יש כמה וכמה תקליטים שלא נשמעים טוב בתקליט אבל נשמעים מצויין בדיסק (אחרי שכבר נכללים הבדלי הטעם וההעדפות) --> ההקלטה טובה, ההעברה פחות.
- שההדפסה (הטבעה) תהייה טובה, רצוי ככל האפשר קרוב לסידרת התקליטים הראשונה שהודפסה מאותה הקלטה (במיוחד בהקלטה אנאלוגית) -- בהמשך יש שחיקה של המטריצות ושחיקה של סרט המאסטר ביצירת מטריצות חדשות. יש טכניקות, כמו DMM==Direct Metal Mastering, שיוצרות תקליטים עם פחות רעש, אבל לא מבטיחות שהתוצאה תישמע טוב
- שהחור באמצע התקליט יהייה ממורכז במדוייק
- שהתקליט יהייה במצב טוב, כולל:
- לא עקום
- לא משמש/שחוק
- ללא שריטות/קפיצות
- נקי, ללא אבק, במיוחד ללא חתיכות אבק שדבקו בתקליט, טביעות אצבעות, במיוחד לא נקיות/מזיעות, וכד'
- שהויניל יהייה מאיכות טובה, לא מהסוג שנשחק מהר
אני לא יודע עד כמה עובי/משקל התקליט באמת משפיע על הצליל שלו, אבל בדרך כלל לא מדפיסים תקליטים עבים/כבדים אם ההקלטה וההעברה לא מצטיינות, כך שניתן להסיק לגבי האיכות בעקיפין.
נמר דיבר בעיקר על 4 ו-5, שאלה דברים שאפשר לראות בעיין.
לגבי הסעיפים הקודמים ל-4, השיטה האפקטיבית ביותר היא לבדוק -- אין שום ודאות כאן -- תקליט אחד מאותה סידרת ייצור יכול להישמע נפלא ואח-שלו הרבה פחות נפלא.
מעבר לזה יש תורות שלמות שייש ללמוד אותן, מהאינטרנט או מחברים שמתמצאים, למשל:- אפשר בחלק מהקליטים לראות את סידרת הייצור מאותיות וספרות החרוטות על השטח הכמעט-חלק בין סוף החריצים המכילים מוסיקה לבין מרכז התקליט, כאשר הקודים הנחרטים תלויים בחברה המייצרת, ארץ ייצור וכד'. לדוגמא, ב-RCA בחלק מהמקרים כתבו 1S לסידרת הדפסה ראשונה מהמאטריצה הראשונה (הכי-הטוב
) - לכל חברת תקליטים (label) יש סדרות שונות, שחלקן טובות יותר וחלקן פחות. למשל, ב-DG, סידרת Galleria טובה פחות מהסידה ה"רגילה" שבה האינפורמאצייה מודפסת על רקע צהוב על פני כשליש מ"גובה" הצד קדמי של התקליט
- ישנן חברות טובות יותר וחברות טובת פחות
- ישנם טכנאי הקלטה ומפיקים (producers) שיוצרים הקלטות נפלאות וכאלה שלא, וכדאי להכיר מי "עשה" א ההקלטה. למשל (בקלאסי), הצוות Layton/Mohr ב-RCA, הצוות Culshaw/Wilkinson ב-Decca, ו-Bishop/Parker ב-EMI
- יש תלות בין חברת התקליטים וארץ הייצור -- למשל (בקלאסי) ב-EMI, ההדפסות האנגליות הן ככלל, הטובות ביותר, אחריהן הגרמניות (שלרוב קצת עמומות יותר) ואחריהן הולאנדיות (לרוב יותר "יבשות"). ב-RCA בדרך כלל עדיפות ההדפסות האמריקאיות, וכו'
וכן הלאה וכולי -- ממש דורש מומחיות!!
בהצלחה!
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
 פורסם במקור על ידי AK1 , ב-RCA בחלק מהמקרים כתבו 1S לסידרת הדפסה ראשונה מהמאטריצה הראשונה (הכי-הטוב  )
עמיר על זה יש חילוקי דעות, יש מומחים הסבורים שבחלק לא גדול בסידרה דווקא המספרים הגבוהים טובים יותר
למשל בהקלטה של ריינר לברטוק "קונצ'רטו לתזמורת"
Witches Brow למשל קיים רק ב 1s/3s ואין 1s/1s
-דניאל שפרן מנגן את הארפגיון על 1s/5s
ויש עוד ,כדאי בכל אופן להוועץ..
-
 פורסם במקור על ידי katzofe על זה יש חילוקי דעות, יש מומחים הסבורים שבחלק לא גדול בסידרה דווקא המספרים הגבוהים טובים יותר
למשל בהקלטה של ריינר לברטוק "קונצ'רטו לתזמורת"
Witches Brow למשל קיים רק ב 1s/3s ואין 1s/1s
-דניאל שפרן מנגן את הארפגיון על 1s/5s
ויש עוד ,כדאי בכל אופן להוועץ.. לאן הגענו, עופר? 
גם על "ב-RCA בחלק מהמקרים כתבו ..." יש לך חילוקי דיעות?? 
כפי שנאמר, בכל מקום שייש X יהודים, יש לפחות X+1 דיעות שונות עד סותרות, וזה נכון גם לגבי X=0.
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
-
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות שרשורים בנושאים דומים -
מאת Erez בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 14
עודכן: 23-12-10, 10:38 -
מאת VolCaNo בפורום נגנים, מקורות וידאו
תגובות: 8
עודכן: 26-01-10, 17:19 -
מאת itz56 בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 1
עודכן: 22-04-09, 23:20 -
מאת itz56 בפורום פטיפונים - צליל אנלוגי
תגובות: 12
עודכן: 08-10-08, 13:03