-
אני מנחש שאלו מונובלוקים של פאוור ומנובלוקים של של פרה.
-
-
לגבי המערכת של מיכאל: אני ניזון רק ממך, לפי הצילום, סביר מאוד שהזזה לפנים של הרמקולים בשיעור משמעותי, תשפר הדברים הנ"ל.
שורה תחתונה, גם אני סבור שהזזה של הרמקולים קדימה תשפר פלאים את עומק הבמה,
אימגינג, סנטר אימג וכו..
מנסיוני האישי כשהרמקולים ממוקמים כך שאינם בקו אחד עם המיזנון, עומק הבמה ומיקום הכלים במרחב אינו נפגע, העניין זה שהמזנון מוסיף צבע ובכך מוריד מטבעיותם של הכלים באופן יחסי.
אגב שימעון, עשה לעצמך נסיון נחמד. שב בנקודת האזנה מול הרמקולים היכן שאתה יושב כשאתה מאזין למערכת. בין הרמקולים שים חבר שלך או חברה שיודעים לשיר. תגיד לו או לה שיעמוד בין הרמקולים ובקו אחד איתם.
תן לו לשיר כמה שורות של שיר רגוע. אחר כך שים דיסק עם זמר או זמרת שאתה יודע מנסיון שהסנטר אימג בהקלטה טוב מאד. זה יתן לך קצת פרספקטיבה לגבי טבעיות המערכת בקול אנושי.
מהניסיון שלי יצא לי להאזין לכמה מערכות שהאימגינג היה כל כך ראליסטי שפשוט חשתי שעומד מולי זמר בסלון.
שילוב לא נכון של רכיבי המערכת יביא לשדרגת אין סופית מצד המאזין! -
 פורסם במקור על ידי חומוס בחזרה למערכת הסופר מושקעת (לפעמים רואים פה דברים...ריר ניגר על צווארי): אני רואה שם 4 מגברים - שני צמדים נדמה לי. מה הסיפור? זוג למקור אנאלוגי וזוג למקור דיגיטאלי? הזוג שלמעלה זה מגברי פוש-פול, והם אלה שמחוברים כרגע לרמקולים.
והזוג שלמטה זה שני מגברי SET יפהפיים.
הגברה זה כמו יין. קצת משעמם לשתות את אותו יין כל יום, לא?
אז מפעם לפעם מיכאל מחליף בין הזוגות.
-
 פורסם במקור על ידי יואלפלרמן הדינמיות שלהם היא מה שהיא. השאלה היא האם המערכת משחזרת אותה ואם לא הפכה במהלך ההקלטה לדינמית מדי. מערכת שהיא יותר דינמית מכלי חי? בסלון מגורים?  פורסם במקור על ידי יואלפלרמן לגבי הרכב ג'ז, זוהי פונקציה של גודל הבמה; אם הכלים קרובים מאוד מאוד זה לזה, ההפרדה ביניהם במצבים מסוימים אינה חדה מאוד בכל הקשור למיקום, מכיוון שהם קרובים. אם בהקלטה סדרו את זה אחרת, זה עניין אחר. אותו הרכב על במה גדולה פי שניים יישמע לכן אחרת. בוודאי שלא רק. זו פונקציה של מספר הכלים, האקוסטיקה בחדר, המיקום שלהם, מספר הכלים שמנגנים בו"ז, מיקום המאזין (כמובן), מיקום חפצים בחדר... הכל.
ועדיין, אין כמעט למאזין תחושה של במה בהופעה חיה ובטח שאין כמעט אימאג' (כלומר, כל זמן שלא מנגן כלי אחד). האמת היא שזה גם לא מעניין.
אתה מכיר מישהו שמתעסק באימאג' ובמה בהופעה חיה (אקוסטית, במוגברת זה בטח לא רלוונטי)?
זה בכלל מעניין היכן הכלים ממוקמים על הבמה?
חושבים על זה בכלל בהופעה חיה?
אז למה זה חשוב כשמאזינים למערכת?
כתחליף לתמונה שחסרה בראש, למראה העיניים, נכון?!
אז עושים במה ואימאג' באולפן, כדי ליצור אשליה, אבל זה אפקט שנוצר למערכות שמע. אין לזה ולנאמנות למקור (אם המקור הוא הופעה חיה) ולא כלום.
דרך אגב, אין גם נאמנות טונאלית, אבל זה סיפור אחר...
-
לי יש את השיטה הכי אדירה 
אני שומע מוסיקה שאני אוהב, נותן לדמיון להשתולל, ובצורה כזו
גם הקלטות MONO נשמעות לי סטריופוניות.
-
בביקור נוסף אתמול אצל מיכאל, שמעו אפילו קצת יותר טוב מן הפעם הקודמת -
יותר פתוח ואוורירי והצליל עוד יותר עשיר, אך מדויק. לא זוכר מתי שמעתי את הכינור של GRAPELLI
כל כך חי ונכון.
וזאת למה?
כי קדם המגבר של מיכאל עדיין בשלבי הרצה, ויש שם קבלי BLACK GATE, שידועים בזמן ההרצה הארוך שלהם.
האם מר לנג ישלח אותי עכשיו לטיפול פסיכואקוסטי מזורז?
-
 פורסם במקור על ידי שמעון ב. בביקור נוסף אתמול אצל מיכאל, שמעו אפילו קצת יותר טוב מן הפעם הקודמת -
יותר פתוח ואוורירי והצליל עוד יותר עשיר, אך מדויק. לא זוכר מתי שמעתי את הכינור של GRAPELLI
כל כך חי ונכון.
וזאת למה?
כי קדם המגבר של מיכאל עדיין בשלבי הרצה, ויש שם קבלי BLACK GATE, שידועים בזמן ההרצה הארוך שלהם.
האם מר לנג ישלח אותי עכשיו לטיפול פסיכואקוסטי מזורז? אשרי המאמין, ולחשוב שאתה מבקר מערכות מדופלם (ראה ביקורך האחרון עם שניצל) בעל כישורים ביוניים כאלו זה פשוט חבל וכישרון מבוזבז.
אני ממליץ עליך לנאס"א
-
 פורסם במקור על ידי משה לוי אשרי המאמין, ולחשוב שאתה מבקר מערכות מדופלם (ראה ביקורך האחרון עם שניצל) בעל כישורים ביוניים כאלו זה פשוט חבל וכישרון מבוזבז.
אני ממליץ עליך לנאס"א משה, יחסית לסוחר, הלהג שלך ברמה כמעט קמעונאית.
מרשים מאוד.
-
 פורסם במקור על ידי שמעון ב. משה, יחסית לסוחר, הלהג שלך ברמה כמעט קמעונאית.
מרשים מאוד. מה לעשות שסוחר בור ועם הארץ הנני ומאחר ומוחי ריק אני סתם מלהג שטויות.
לפחות אני לא הוזה הזיות ומעיד על עצמי ככזה.
להחליט שההבדל ששמעת (עם בכלל) הוא בגלל הקבלים שעברו BI ולא שום דבר אחר (אולי כמה כוסיות אחרי ארוחת ליל שישי) וגם לא לתת לקורא שום ספק ולו הקטן ביותר שאולי ההבדל נובע ממשהו אחר זו פשוט שרלטנות.
איך אומר עמיר: "האמת לא אצלי בכיס" כך שקצת צניעות לא תזיק לאף אחד.
-
 פורסם במקור על ידי משה לוי מה לעשות שסוחר בור ועם הארץ הנני ומאחר ומוחי ריק אני סתם מלהג שטויות.
לפחות אני לא הוזה הזיות ומעיד על עצמי ככזה.
להחליט שההבדל ששמעת (עם בכלל) הוא בגלל הקבלים שעברו BI ולא שום דבר אחר (אולי כמה כוסיות אחרי ארוחת ליל שישי) וגם לא לתת לקורא שום ספק ולו הקטן ביותר שאולי ההבדל נובע ממשהו אחר זו פשוט שרלטנות.
איך אומר עמיר: "האמת לא אצלי בכיס" כך שקצת צניעות לא תזיק לאף אחד. אדון לוי, יש אנשים עם ניסיון, אז למה שפשוט לא תקשיב ותלמד, במקום להתמרמר?
מן התערוכה נוכחתי שאתה לא בדיוק דרדק.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת נמר בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 20
עודכן: 03-12-10, 00:35 -
מאת נמר בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 30
עודכן: 27-01-10, 00:35 -
מאת אבנר126 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 0
עודכן: 17-11-09, 07:36 -
מאת carmi בפורום אודיו דו ערוצי