-
האם יש התעניינות במוסיקה קלאסית?
בימים אלה אני ב"חופשת שיחרור" לאחר שהתפטרתי מעבודה סופר-מלחיצה -- הבנתי שזה לא שווה את התקפת הלב הצפוייה.
לפיכך יש לי זמן פנוי, שבין הצורות לנצל אותו עשוייה להיות כתיבת פוסטים ("סקירות") ו/או קיום מיפגשים בנושאי מוסיקה קלאסית, מכל מיני זוויות, כמו למשל:- ידע כללי: מה הם סימפונייה, סונאטה, קונצ'רטו, וכיו"ב, "צורה" במוסיקה, תקופות במוסיקה, הכרת כלי התיזמורת, וכו'
- היכרות עם יצירות ספציפיות וכל מיני דברים סביבן, המלצות על ביצועים
- חידוד ההאזנה, דברים שאולי כדאי לשים לב אליהם במוסיקה ובביצוע, השוואות ביצועים של אותן יצירות, וכד'
- האזנה לקטעים יפים בכיף, עם מעט או בכלל ללא הסברים
אבל נראה לי שלפני שאני משקיע בזה, כדאי לבדוק אם יש התעניינות באחת או יותר מהאופציות שהועלו, ו/או ברעיונות אחרים בהקשר זה.
מי שמעוניינים -- אנא כיתבו מה עשוי לעניין אתכם, ולגבי כל נושא, האם מבחינתכם עדיפים פוסטים ("סקירות") או מיפגשים.
היעדר או מיעוט תגובות אינו בלתי-צפוי, ואין לי כוונה להיעלב או להתאכזב. אני פשוט מעוניין לדעת מה המצב בהקשר זה.
במקרה של מעט אנשים שמעוניינים במפגשים, אפשר להיפגש בבתי חברים שמעוניינים לארח.
במיקרה של ריבוי יחסי , אפשר יהייה אולי להיפגש במקומות גדולים יתר. אולי עופר שחורי ייתן את חסותו (לא שאלתי אותו אפילו, כל זמן שהמצב לא ברור), או שנמצא פיתרונות אחרים.
מכל מקום, הכוונה שלי היא:- כייף באופן ישיר
- כייף באופן עקיף, באמצעות מתן כלים לכייף ישיר ועצמאי
בברכה,
עמיר
נערך לאחרונה על ידי AK1, 23-11-11 בשעה 21:26 ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
-
היי עמיר
נחכתי בערב שהינחת אצל עופר שחורי לפני לפני , היה כיף ומעניין , אני מגיע.
-
 פורסם במקור על ידי nizans היי עמיר
נחכתי בערב שהינחת אצל עופר שחורי לפני לפני , היה כיף ומעניין , אני מגיע. ראשית, תודה על המחמאות!
שנית, אם תוכל בבקשה טיפה לפרט, מה מעניין אותך, ומה מזה עדיף בפוסטים ומה במיפגשים?
(אין חובה -- זה רק יעזור לי להתמקד)
תודרבה!
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
שלום עמיר
גם אותי יכול לעניין כל דבר ממה שהזכרת כאן.
או באופן כללי להתעמק במוסיקה קלאסית ולהרחיב את הידע.
בעיקר כשאני יודע מאיפה ההשראה שלך ל״חוג״ שכזה. 
הבעייה (בעייה טובה כן) שאני גר בגליל...
-
שלום עמיר
אף פעם לא ה"תחברתי" למוסיקה קלסית , לא יודע למה,,,,,,,, אבל תמיד טענתי שאם אבין את רוח התקופה ו "ילמדו" אותי "מה אני שומע" יתכן שהגישה שלי תשתנה.
בהמשך לשיחות בפורום אודיו יוקרתי בנושא חינוך/ הדרכה - אני מוכן בהחלט ל"חינוך מחדש" ומקווה באמת ובתמים להתאהב במוסיקה הקלאסית.
לגבי שאלתך "מה מעניין אותכם " אשיב "תעשה כראות עינך - העיקר שאתאהב במוסיקה הזאת "
ברכות על היוזמה- רוברט
-
עמיר
מוכן ואשמח להשתתף.
דווקא על המערכת שלך מוסיקה היתה אהבתי הראשונה -
אני מאזין בעיר למוסיקה קלאסית והייתי שמח להשתתף במפגש שכזה.
אני מעוניין בעיקר בחידוד ההאזנה אבל אתפשר על כל דבר שיוחלט.
-
 פורסם במקור על ידי roberts שלום עמיר
אף פעם לא ה"תחברתי" למוסיקה קלסית , לא יודע למה,,,,,,,, אבל תמיד טענתי שאם אבין את רוח התקופה ו "ילמדו" אותי "מה אני שומע" יתכן שהגישה שלי תשתנה.
בהמשך לשיחות בפורום אודיו יוקרתי בנושא חינוך/ הדרכה - אני מוכן בהחלט ל"חינוך מחדש" ומקווה באמת ובתמים להתאהב במוסיקה הקלאסית.
לגבי שאלתך "מה מעניין אותכם " אשיב "תעשה כראות עינך - העיקר שאתאהב במוסיקה הזאת "
ברכות על היוזמה- רוברט יש כמה סיבות נפוצות ל-למה אנשים לא מתחברים למוסיקה קלאסית (שבדרך אגב, זה לא סוג אחד של מוסיקה, אלא המון סיגנונות שונים בתכלית, למיגוון עצום של כלים וקולות שונים, שמופעלים בצורות שונות, מתוך התפתחות במשך עשרות ומאות שנים): - פשוט כמעט לא נחשפו אליה. לא שמעו בביית, כמעט ואין בטלוויזייה, לא שומעים ברדיו (למעט אם מכוונים לתחנה הייעודית היחידה)
- בקרב ה"חבר'ה" היא נחשבת כמוסיקה של "חנונים"
- בקרב הקהל הרחב היא נחשבת כמוסיקה מופלצת למופלצים סנובים
- יש הרבה קטעים קצרים וקליטים ("קלסית קלה"), וייש הרבה קטעים ארוכים יותר שייש להשקיע בהם לפני שמקבלים מהם
רק בקשר לפלצנות --- במוסיקה עצמה אין שום דבר פלצני. רוב המלחינים לא חלמו שהמוסיקה שלהם בכלל תושמע אי פעם אחרי מותם, שלא לדבר על להגיע לשרוד עשרות ומאות שנים אחריהם ולהגיע למעמד של "קלאסיקה".
- ובקרב המאזינים -- אכן יש הרבה פלצנים, כאלה שמתהדרים בזה שהם שומעים "מוסיקה קלאסית", כאילו זה איזה דבר מורם מעם, סמל-סטאטוס תרבותי למעמד הגבוה, שייש לו כסף להשקיע בפרוות כשמגיעים להיכל התרבות לישון שם.
אבל יש כאלה שאוהבים את המוסיקה הזו בגלל/בזכות המוסיקה, לא בשביל להשוויץ בזה, ומתייחסים לזה מגובה העיניים של אוהבי כל סוגי המוסיקה האחרים.
אני לא יכול להבטיח לך שתתאהב במוסיקה הזו.
לכל היותר אני יכול להצביע על כמה זוויות שמתוכן אפשר לקבל רמז על היופי שצפון בכל העושר הזה.
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
 פורסם במקור על ידי AK1 ראשית, תודה על המחמאות!
שנית, אם תוכל בבקשה טיפה לפרט, מה מעניין אותך, ומה מזה עדיף בפוסטים ומה במיפגשים?
(אין חובה -- זה רק יעזור לי להתמקד)
תודרבה!
עמיר היי עמיר
ממך ומעופר לדוגמא למדתי על הקלאסית האלטרנטיבית , סטרווינסקי, שוסטקוביץ .......
סימפוניות,עמוסות ורועשות כמו מאהלר לדוגמא.
פגניני מטאליסט שהקדים את זמנו.
ובקיצור כל מה שבא לך , כולל ההסברים של איך ,למה ומדוע זה כך.
גם הבדלים בצורות ושיטות הנגגינה של כנרים לדוגמא : איך זה שפרלמן עם הכינור נשמע כמו תזמורת כינורות לעומת כנרים אחרים.
בטוח שלך יש רעיונות אין סוף.
-
כייף ? מוי כייף.
למה אנשים (ואני) אוהבים קלאסי ? אולי כי זה הבודי אוב מיוזיק הכי מלא והכי עשיר שקיים (לא מכיר הודית או סינית או ערבית עתיקה אבל במערב לפחות). בגלל שהתחום משך אליו או יותר נכון גידל כמה מהגאונים הגדולים בתולדות המחשבה האנושית ואנחנו יכולים להינות מגאונותם - כמו שנהנים מספרות גדולה או ציור הסטורי מדהים (דרך אגב חשבתם על הפרדוקס - אנשים בכל העולם מצטופפים כמו סרדינים כדי לצפות בציורים מהרנסס או מהמאה ה 19 אבל מתקשים להקשיב למוסיקה מהתקופה הנ"ל, ולעומת זאת נהנים ממוסיקה המאה ה20 (פופ ורוק) אבל מתקשים לעכל אמנות מודרנית ).
מה הייתי רוצה ? מפגשים בהחלט, למרות שהפורמט לפעמים בעייתי. ויש בעייה לחבר וותיקים עם חדשים לחלוטין בתחום. סקירות בהחלט. הודעות על רכישות חדשות בהחלט. פוסטים על "הביצוע הטוב ביותר" כולל נימוקים והסברים גם מצויין.
וכן - תיזכורות בדו ערוצי זה יעיל מאד.... גם אני הגעתי משם.
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
- George Best שרשורים בנושאים דומים -
מאת איתי ו. בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 6
עודכן: 18-10-11, 07:37 -
מאת mokes בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 41
עודכן: 20-04-11, 18:30 -
מאת Gmail בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 6
עודכן: 23-12-09, 17:36 -
מאת masagi בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 0