-
זקוק לעזרה בבניית מפרט למחשב HTPC חזק, יעיל ושקט (תקציב 2.5K)
שלום,
סוף סוף רכשתי טלוויזיה חדשה, ועכשיו הגיע הזמן לזווג אותה למחשב קולנוע ביתי (HTPC). המחשב יעמוד בסלון ויחובר למסך 46 אינטש ברזולוציית FHD. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שיעמוד בכל הדרישות שלי (למטה) אך במידת האפשר לא יחרוג מתקציב של 2.5K:
1. אין צורך בציוד היקפי. המחשב יחובר למקלדת אלחוטית ושלט אלחוטי קיים.
2. שימושי המחשב: בעיקר סרטים full HD (באיכות הכי תובענית שיש), סדרות טלוויזיה, צפייה בתמונות, האזנה למוזיקה. גם גלישה מזדמנת באינטרנט, שיחות סקייפ.
3. עדיף רכיבים שקטים ואם אפשר אפילו קירור פסיבי. לא רוצה שיפריע בזמן, נניח, האזנה למוזיקה קלאסית עדינה.
4. אני רוצה אפשרות לשדרג את יכולות הגרפיקה בעתיד (ע"י הוספת / החלפת כרטיס גרפי דיסקרטי) על מנת לתמוך בכל מיני פורמטים חדשים שיצאו (תלת מימד למשל, כרגע אני לא רואה סיבה אבל בעתיד ייתכן שארצה).
5. המארז כמובן צריך להיות יפה ואסתטי עדיף שחור.
6. נגן DVD מולטיזון (כולם כאלה היום, נכון?).
7. יציאת וידאו דיגיטלית HDMI או DVI.
8. יציאת סאונד דיגיטלית (אופטית או קואקסיאלית) נפרדת. המחשב יחובר בנפרד למסך (וידאו) ולמגבר (אודיו), בגלל זה אני צריך יציאת סאונד נפרדת.
9. אחסון: הרעיון שלי הוא להסתפק באחסון מינימלי על המחשב כאשר את כל התוכן הוא שואב משרת מדיה (מחשב אחר בבית) שמחובר ברשת ביתית קווית רגילה 100MB דרך ראוטר. השאלה אם סרטים כבדים באיכות FHD מקסימלית יוכלו לעבור בזמן אמת ברשת (streaming) בלי "שיהוקים". אם התשובה על כך היא "כן", אולי אפשר אפילו לבנות מערכת בלי דיסק קשיח בכלל?
תודה מראש!
רן
-
-
התשובות פשוטות מאוד.
את כל מה שאתה רוצה חוץ מ DVD אמור לספק זה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10439&perur=4
ואם מציעים לשדרג כל מיני שטויות לשדרג.
DVD תראה בDVD יעודי. אפילו הכי פשוט של פיוניר. מכיוון ש720P לא צריך HDMI אין לך בעיה שאפילו לא יהיה.
DVD של מחשב מרעיש. בנוסף הם לא סופר אמינים לדעתי האישית. המחיר של פיוניר פשוט הוא עד 300 ש"ח.
לגבי האחסון .
אני לא בטוח שFHD עובר ברשת 10/100.
הוא כן יעבוד בטוח ברשת 10/100/1000 .
זאת עקב הטעות שברשת עובר 100MB. עובר שם 100Mb .
זה ההבדל. שזה בעצם 12.5MB לשניה וגם זה תיאורטי. אני אישית לא הייתי סומך על זה.
דאג שמהמחשב שעליו יושב המידע יש לך כרטיס רשת GigaBit LAN 10/1000 . שהכל מחובר כמו שצריך, ושהראוטר שלך תומך בזה.
ואז לא תהיה לך בעיה מכיוון שהאקסטרימר הוא כזה.
לדעתי זה יפתור לך את כל השאלות.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
תודה על ההמלצה.
למפרט כזה כמו שמציע ה-xtreamer ultra, אני צריך להוסיף כונן קשיח (500 ש"ח ל-1TB, פחות מזה לכונן קטן יותר אבל אז אני צריך להוסיף אמצעי איחסון חיצוני) כך שמחוג העלות מצביע על כ-2100 ש"ח. וזה לא כולל DVD.
במחיר כזה או מעט יותר (סביבות 2300 ש"ח) אני יכול לקנות מחשב "אמיתי" עם מעבד i3 וקירור שקט, כונן פנימי 2TB, כונן DVD פנימי תומך בלו-ריי, 4GB זכרון ומארז סלוני שקט נאה.
נכון, ה-xtreamer ultra מגיע גם עם שלט ומקלדת אלחוטית אבל הבנתי שהמקלדת האלחוטית לא הכי נוחה בעולם ובכל מקרה כבר יש לי מקלדת אלחוטית, שלט+מקלט אינפרא.
אז איזה יתרונות יש בכל זאת ל-xtreamer? שקט יותר? קטן יותר? צריכת חשמל נמוכה יותר? עוד משהו?
-
היי רן,
רשת ביתית במהירות 100 אמורה להיות מסוגלת לנגן סרטי 1080P, שלי מצליחה.
לגבי מפרט למחשב, מצאתי שכרטיס מסך של nvidia, לי יש GT430, עולה כ 400 ש"ח, נותן קפיצה רצינית למפרט שכן ה codec של core avc, מפענח X264, יודע לעבוד עם הכרטיס ולהשתמש בו לפענוח כך ששאר המחשב יכול להיות ממפרט נחות ביותר מה שיעזור לחסוך גם ברעש וחום.
המחשב שלי רץ עם intel D940 ואפילו הפעלתי underclock כרטיס המסך מתמודד נהדר ללא שום עזרה.
לגבי יציאה דיגיטלית, לרוב לוחות האם היום ואפילו אתמול ישנה יציאה קואקסיאלית אם לא אופטית.
דרך אגב, השימוש בכרטיס מסך איפשר לי בעצם לבנות את שאר המחשב משאריות, למעט המארז.
בהצלחה,
שי.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת Shasoosh בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 3
עודכן: 12-05-11, 19:48 -
מאת omrishar בפורום חומרה
תגובות: 1
עודכן: 23-03-11, 21:39 -
תגובות: 14
עודכן: 30-03-09, 11:47 -
תגובות: 1