+ הגב לנושא זה
מציג הודעות 1 עד 6 מתוך סך הכל של 6

נושא / שרשור: שינוי סט אפ- המלצות

צפיר לא מחובר כעת חבר

שינוי סט אפ- המלצות

הי חברים,

זו הודעתי הראשונה לאחר כמה שנים שלא כתבתי בפורומים, לא שהפסקתי לנגן ולשמוע מוזיקה , אם כבר להפך הוא הנכון, היום אני שומע יותר מנגן יותר ולמזלי גם נהנה יותר... אבל משפחה, ילדים , עבודה , נגינה , שמיעת מוזיקה .... אתם כבר מבינים..

אני פונה אליכם לעצה בנושא שינוי ה SET UP , מדובר בשינוי שכבר מכונן בראשי מספר שנים ונראה לי שהגיע הזמן המתאים לבצע אותו. אתם יודעים בחיים ישנם שינויים יש שינויים לאחר אירוע גדול ויש שינויים שקטים, ללא כעסים, עם הרבה זכרונות טובים, דרכים נפרדות ..

ברצונ לשנות את ה SET UP ולהתמקד בחלק האנלוגי שלו (מסיבה ז פתחתי את השרשור בפורום הנוכחי).

סיפור קצר ( לממהרים אפשר לדלג לפסקה הבאה)
    חוץ מזה שאנ חוגג השבוע את יום הולדתי גם קרו שני אירועים נוספים בשבוע זה :
    השבוע לפני ארבע שנים קניתי את הפטיפון ( ACOUSTIC SOLID SOLID MACHINE SMALL http://www.arama-audio.com/sg_product~777116~12~0.htm)
    והשבוע לפני ארבע שנים שמעתי א ה CD האחרון שלי (פחות או יותר וכל שנה שעוברת פחות)
    מדובר בתהליך נפשי
    בשנה הראשונה חשבתי שאולי ההתלהבות מהתקליטים והפטיפון תרד ואני אחזור ל CD.
    בשנה השניה הנחתי שכנראה הבעיה היא ב CD - החלפה! - כמה חברים יקרים באתר נחלצו לעזרתי - הדגמות - תקופות ניסיון - מה לא - תחושת הבטן אמרה את שלה - ונשארתי עם ה CD הקיים)
    בשנים לאחר מכן ניסיתי לתרץ תירוצים ולתת הסברים לנתח את המצב החדש ...
    השבוע קיבלתי את התשובה, כאשר הלכתי עם אשתי לאזן השלישית לממש תווי קניה נדיבים שקיבלתי ליום ההולדת מחברי. הישר לקומה השניה לאזור המוזיקה הקלאסית וה JAZZ (הזנר האהוב עלי)
    באופן די מפתיע כמות תקליטי הקלסיקה הסתכמה במדף אחד בודד.
    הזמניתי את כולו.
    וגם נשארתי עם עודף נדיב ...
    כך שאני עומד במרכז חנות , עמוסה לעייפה בתקליטורים , שאני בטוח עם מוזיקה מקסימה מבוצעת ומקולטת למשיעי, וכלום, לא עושה לי את זה . מסתכל שוב אולי בכל זאת אולי דיסק של אמנים צעירים שאני מחבב , וכמובן לא ניתן למצא בתקליט , ועדיין לא מרגיש שום התלהבות לקנות את ה CD.

יצאתי מהחנות עם שלוש חדשות :
    1) תקליטים- בינהם ארבעה VOL של האוסף למאתיים שה להולדת בטובן מדולטש' גמופון עם הפילהרמונית ש ברלין http://www.amazon.com/s/ref=pd_lpo_k...PD5WZRYM4Q2A0J, ותקליט מדהים של נינה סימון - Little Girl Blue — 1974. בהדפסת 180 יוצאת דופן מבחינת איכות.

2) כמה סרטי ילדים.

3) וההבנה שכנראה ה CD בבית הולך להשתעמם עוד מספר שנים טובות.(או יותר נכון להשמיע את יובל המבובל ואת רינת הקטנה סליחה אם פגעתי במי שהוא)

OK , לעבודה.

זה התחיל ממוותרים על ה CD MUSICAL FIDELITY 3.5
    אם כבר מוותרים עם ה CD אולי מחליפים את המגבר גם MUSICAL FIDEITY 3.5 למגבר שיידע לטפל בפטיפון באופן במתאים והחם.

לגבי השמעת הדיסקים נראה שסטרימר יספק ויותר.

נותרנו עם פטיפון , רמקולים - DALI HELICON 400 , ו PHONO STAGE - PHONO ONE UNISN RESEARCH. http://www.arama-audio.com/sg_product~0099993~11~0.htm

שצרכים לשדך למגבר.

על הדרך אולי להחליף מחט GRADO GOLD (שתוכננה להשתדרג על ידי קניה של ORTOFON - סידרת RONDO לפני כשנתיים אך ילדי המקסימים היו להם תוכניות אחרות על המחט ולאחר כשבוע לאחר הקניה היא נמצאת במנוחת עולם במגרה - המס(כ)קנות הוסקו הופנמו והלקחים הופקו כך שמקרה זה לא יחזור בשנית )

כמו כן אולי ללכת עוד צעד קדימה ואם כבר סטרימר אולי לוותר גם על ה TUNER YAMAHA TX492 ועל הממיר DDT ולשלבם במכשיר אחד . מה דעתכם ?

יש גם תקציב אם ידרש שדרוג (צנוע אפשר לאמר ) , וגם אני פתוח ליד שניה, החלפות...

בקיצור ל מעט עבודה, אני לא ממהר (מנסיון, במיוחד בתחום האנלוגי).
    הצעות המלצות טיפים יתקבלו בברכה.

מחכה להצעה מענינת
    תודה

צפיר
    להצעות קונקרטיות אפשר לפנות לנייד 0547595928

נ.ב. לפי האורך של השרשור והשעה כנראה התגעגעתי לפורום יותר ממה שחשבתי.
    נערך לאחרונה על ידי צפיר, 13-06-11 בשעה 00:06

נמר לא מחובר כעת כתב אודיו
    צפיר.

באמת התגעגעתי.

ראשית אני חושב שאתה עושה צעד חצי נכון. החלפת אלקטרוניקה תשפר בהרבה את התוצאה שלך. {הכוונה למגבר}.
    אבל אם אתה "עקשן" על להתחיל באנלוג אז לא חסרים מוצרים איכותיים בשוק. האמת שחסרים אבל מה שיש הוא מעולה.

בוא נתחיל.
    מה התקציב?
    נמר לוי

צפיר לא מחובר כעת חבר
    הי נמר, תודה על ההתיחסות.

לא יודע מזה "חצי נכון" / "עקשן" אך אם המצב לא הובהר מספיק קודם לכן, אז נגיד שאם אני מחשיב עצמי כבעל זיכרון יחסית ארוך טווח, אז אני לא זוכר את הפעם האחרונה בה התרווחתי בסלון, עמעתי אורות .... ובחרתי להאזין למוזיקה מהמקור הדיגיטלי. כאשר המקור האנלוגי זוכה לפעול כמעט ערב ערב מאותה סיטואציה במשך כל אותם ארבע שנים.

יש גם פן אסטטי שאולי לא הזכרתי קודם, כמו רבים הציוד שלי יושב במקום מרכזי בסלון, וכמו רבים חשוב לי שהציוד יהיה אסטטי.
    כמובן שאסטטיקה היא טעם אישי. יחסית לסט הקיים אני מתחבר יותר לצבע והמרקם של הציוד האנלוגי הרמקולים / מגבר הפונו שהם בגווני החום , כאשר הפטיפון עומד במרכז וכמו יהלום פשוט ונקי מקרין אור על האחרים.
    כאשר אפשר לאמר שיש לי איפה שהוא רתיעה כאשר אני מסתכל על ערמת הקופסאות - מקלט DTT, רדיו, CD, מגבר, שישבות אחד על השני כאילו מנסות לחפות את הקיר בטפט חסר טעם בצבע אפור שחור.

לשאלתך לגבי התקציב.
    תקציב השדרוג - כאלף ש"ח - לא גבוה כפי שאמרתי. אי לכך כפי שאפשר להבין מדובר יותר בשינוי הסט מאשר בשדרוג הסט.
    בקרוב אחליט לפרסם מודעות מכירה של הציוד הישן בפורומים כך שהתקציב תלוי מה אצליח למכור / לקנות ובכמה.
    למעשה, אופי השינוי ותצורתו הסופית, מורכבת כיום מאוסף שאלות שכרגע פתוחות ורק עם הזמן יתבהרו.
    למשל -
    האם / בכמה אמכור את המגבר ?
    האם / בכמה אמכור את ה CD ?
    האם / בכמה אקנה סטרימר ?
    ואם כבר סטרימר , תלוי ביכולות...
    האם / בכמה אמכור את הרדיו ?
    האם / בכמה אמכור את מקלט ה DTT ?

תודה,

צפיר יקירי.

אני חושב ש-1000 ש"ח למערכת כמו שלך צריכה לבוא דווקא מהצד האקוסטי. יכול להיות שטיפול אקוסטי קליל יקפיץ לך את התוצאה בעשרות מונים.

אבל 1000 ש"ח עבור שיפור בסטאפ האנלוגי שלך כאשר הוא בעצמו עולה כמה אלפים {עשרות אלפים} ברמת האלקטרוניקה זה צעד הצידה ולא צעד קדימה.

אני מציע לשעות "אוברול" למערכת. כלומר שלדרג את הסטאפ האנלוגי כולו את את המגבר והנגן או אפילו את כולם, להוסיף סכום {יותר מאלף שקל, כן?} ולצעוד קדימה באופן משמעותי.
    נמר לוי

צפיר לא מחובר כעת חבר
    אני מסכים אתך נמר 1000 ש"ח איננו ממ שדרוג במערכת מהסוכ המדובר אבל

א) נקבעה תוכנית עבודה :

1. קניית סטרימר (הוזמן BOXEE) - יגיע ככול הנראה השבוע.
    2. בחינת האיכות והנוחות של עבודה עם סטרימר
    3. לפי התוצאה להחליט אם וממה נפטרים - \
    אם ילך סבבה עם הסטרימר - פרסום מודעה ומכירת TUNER / CD והתארגנת מחדש עם הסכום
    שהצטבר + התקציב נוסף לשינוי הסט אפ.
    אם לאו, השארות בסט אפ הקיים וביטול השני המדובר.

ב) למעשה אכן מדובר תזוזה הצידה - לתחום האנלוגי - תזוזה שלא מעט זמן אני חושק בה.
    (שים לב, לכותרת שינויהסט אפ ולא שדרוג הסט אפ)
    אין לי אשליות לגבי התוצאה הסופית - ששרוג למגבר רציני של עשרות אלפי שקל אולי עם פרה ופאוור אכן יעשה את ההבדל המשמעותי באיכת הצליל -אבל שדרוג מהסוג הזה יצטרך להדחות למועד מאוחר יותר. אני יהיה שמח בחלקי בשינוי הנוכחי יפיק צליל חם יותר ועמוק יותר. אין מה לדבר המגבר MF שברשותי הינו מגבר מצויין שיודע להפיק צלילים מודייקים ונעימים לאוזן והביא להמון שעות הנאה מוזקלית בכל אותם שנים שהוא ברשותי. עם זאת המגבר נקנה הרבה זמן לפני שחשבתי על הפטיפון ובטח לא לפי השידוך צפוי עם הפטיפון, אמנם הם חיו בשלום יחסית יחדיו בשלוש שנים האחרונות, אבל אני מאמין כי ניתן למצא שידוך מוצלח יותר לפיטיפון / מגבר פטיפון.

ג ) אני מניח שבחינת השיני (אם תתבצע) תתרחש בשלוש חזיתות :
    החלפת המגבר.
    החלפת רכיב בפטיפון מחט או זרוע.
    החלפה משולבת מגבר / רכיב פטיפון.
    יש לזכור שמדובר בהחלפה כך שבנוסף לסכום של מכירת הציוד הדיגיטלי + תקציב השדרוג יתווסף מחיר של הציוד המוחלף , כך שאני מניח שידובר על סכום משמעותי יותר מ 1000 ש"ח.

לסיכום, מתרכז כרגע בקנית הסטרימר ובחינתו, תוצאות כשיהיו יועלו בשרשור.

תודה.
    שבוע טוב.

אם הסטרימר לא ירצה אותך אני ממליץ לך למכור הכל {מלבד הרמקולים הנהדרים} ולקנות מחדש אלקטרניקה אפילו ביד שניה שכנראה תהיה טובה יותר.

כבר אני יכול להגיד לך שיש pass 30 וואט קלאס a למכירה ביד שניה.
    נמר לוי

שרשורים בנושאים דומים

1. LCD - טלוויזיית 32 - מחפש המלצות 2,500 ש"ח.
    מאת Joha132 בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
    תגובות: 5
    עודכן: 30-03-11, 11:50
  2. המלצות אוזניות In-Ear למטרת ספורט (ריצה)
    מאת EQUINOX בפורום אודיו דו ערוצי
    תגובות: 12
    עודכן: 13-11-10, 13:08
  3. המלצות דיס המלצות LCD fujicom
    מאת butensky בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
    תגובות: 0
    עודכן: 03-11-10, 18:44
  4. המלצות: היטאצ'י או שארפ, דגמי "42
    מאת popeye בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
    תגובות: 2
    עודכן: 06-01-09, 09:07
  5. המלצות לפופקורן A-110