+ הגב לנושא זה
עמוד 3 מתוך 10 ראשוןראשון 1 2 3 4 5 ... אחרוןאחרון
מציג הודעות 21 עד 30 מתוך סך הכל של 97
    נמר לא מחובר כעת כתב אודיו
    מיכאל. ב׳-90 אחוז מהמקרים קומפרסיה נובעת מהמערכת ולא מההקלטה.
    נמר לוי

michael123 לא מחובר כעת חבר משקיען
    אני מבין למה אתה מתכוון..

Joshua_G לא מחובר כעת מושעה
    ציטוט פורסם במקור על ידי נמר צפה בהודעה
    מיכאל. ב׳-90 אחוז מהמקרים קומפרסיה נובעת מהמערכת ולא מההקלטה.
    זה הפוך ממה שאני יודע. אמנם בהקלטה עצמה אין דחיסה (קומפרסיה), אבל דחיסה מתבצעת במכוון בתהליך המאסטרינג. מערכות שמע מקובלות לא מבצעות דחיסה כלשהי.

אז זה באמת הפוך ממה שאתה יודע.

הקומפרסיה שאתה מתכוון אליה {גייט אקספנדר} היא דחיסה מסוג אחר. קצת קשה לי להסביר כאן את ההבדלים בין סאונד דחוס {מקומפרס} לבין דחיסה {קומפרסור} במתכוון.

את הקומפרסור מפעילים על כלים ספציפים במיקס עצמו ולא במסטרינג. המסטרינג הוא בעצם מוצר כמעט מוגמר שעובר טיפול אחרון לפני ההוצאה לשוק. המסטרינג הוא בעצם EQ לכל דבר ועניין עם עוד כמה תוספות שמעבדות את הצליל שהקומפרסור הוא כמעט לא בשימוש ואם כן הוא כל כך מעודן שאין סיכוי בעולם שתהיה מודע לקיומו וזה משום שכל קימפרוס שנבצע במהלך המסטרינג ישפיע על כל הכלים משום שקובץ מאסטר הוא קובץ סגור ואין שליטה על ערוצים בודדים. במהלך המיקס {לא המסטרינג} נוכל לתת דוגמא של תוף רגל עם קומפרסור ובלי קומפרסור. זה עם הקומפרסור ישמע טוב יותר כשהוא לבד אך כשהוא יחד עם שאר הכלים הוא ישמע מרוח ולא מוגדר לעומת אותו ערוץ עם קומפרסור מופעל. לזה יש גם סוגי קומפרסורים, אחוזי קימפרוס ויש כאלה שמקמפרסים רק חלק מהתדרים ויש שלא מקמפרסים כלל ומשחקים עם EQ שגם הוא "מקמפרס" את הצליל.

בקיצור, בוא אלי לאולפן ואני אמחיש לך על חי את הכל.
    נערך לאחרונה על ידי נמר, 09-09-10 בשעה 02:27
    נמר לוי

הדמות האישית של חומוס
    חומוס לא מחובר כעת חבר משקיען
    פששש...

מתנהל כאן שרשור טכני עם חילוקי דעות והסברים - בלי צעקות. רק שימו לב כמה זה נעים.

לגבי הקימפרוס: האם האקספנדרים שאני רואה מעת לעת (בעיקר של DBX ופיוניר) פועלים על הקימפרוס שאתם מדברים עליו, או שהם עושים משהו אחר לגמרי?
    Sound Hound

בקיצור, בוא אלי לאולפן ואני אמחיש לך על חי את הכל.
    אני מדבר על הקלטות שנועדו לתקליטים או לתקליטורים או לשידור, כפי שהן נעשות בדרך כלל. לפחות, כפי שהן היו נעשות בעת שאני ביצעתי הקלטות.

אני מדבר בדיוק על אותן הקלטות.

אצלי באולפן אפשר להקליט אנלוגי ודיגיטלי.
    אני גם יכול להראות לך את ההבדל בין מאסטר לתקליט לבין מאסטר לדיסק.
    נמר לוי

מערכות שמע מקובלות לא יוצרות דחיסה, אלא אם כן התווסף אליהם מדחס ייעודי. זה נתון טכני עובדתי שאינו ניתן לוויכוח, או לדעה אישית.
    הטווח הדינאמי של תזמורת סימפונית גדולה גדול יותר מאשר הטווח הדינאמי של תקליט או תקליטור CD . על כן, דחיסה היא מחויבת. במאסטרינג טוב לא מתבצעת דחיסה מעבר למחויב.
    בהקלטות מוסיקה קלאסית הדחיסה מתבצעת על המיקס הסופי, לא על כלים בודדים.
    דחיסה בהקלטה (מעבר למחויב) מעידה על קוצר ידו (או אוזנו) של איש הקול.

אני גם יכול להראות לך את ההבדל בין מאסטר לתקליט לבין מאסטר לדיסק.
    על פי אילו אמות מידה נקבעות דרישות המאסטר לתקליט ולתקליטור?

אסביר לך יהושוע ידידי.

1- מערכת בהחלט יכולה לקמפרס. קומפרסיה היא אינה מכשיר - היא מצב. רוויה מסויימת שכל מערכת מגיעה אליו בהנתן עוצמה מופרזת או עומס כלי שהיא אינה מסוגלת לעמוד בו. מאידך, יש קומפרסיה מבוקרת על מנת לאזן טונאליות ודגשים במהלך המיקס לאחר ההקלטה. לעיתים, אפילו קרובות מקמפרסים שירה במהלך ההקלטה עצמה שזה מהווה קיצור דרך לכך שבכל מקרה מקמפרסים שירה במיקס. לכן, כל מערכת בעולם, גם הגדולה העוצמתית והדינמית ביותר יכולה להגיע למצב של קומפרסיה ללא מכשיר קומפרסור יעודי.

2- הטווח הדינמי של תזמורת סמפונית גדולה תלוי באופי היצירה המנוגנת. אם ניקח תזמורת גדולה שתנגן יצירה "קלה" ולא תובענית הטווח הדנמי שלה יכול להתאים גם לתקליט מבלי לקמפרס. תלוי ביצירה ובאופי הניגון.

3- כך טענתי. במאסטרינג משתמשים בקומפרסור במידה כזו שלא תרגיש בקיומו.

4- זה בדיוק מה שהסברתי לך קודם. בקומפרסור משתמשים גם במיקס ומעט מאוד במסטרינג. עבודת הקומפרסור העיקרית מתבצעת במהלך המיקס משום שישנם כלים בעלי טווח דינמי רב משמעותית מאחרים וקומפרסור מונע מהם להשתלט על האיזון הטונאלי. אי לכך השימוש העיקרי בקומפרסור הוא במיקס.

5- דחיסה מעבר למחיוב היא לא מקובלת. אין ביננו ויכוח.

6- אמות המידה הן מורכבות ומשתנות בהתאם לסוג המוסיקה והכלים המשתתפים בה. בעיקרון שיטת העבודה כאשר מקליטים אנלוגי היא שונה לגמרי מהקלטה דיגיטלית. על מנת להדפיס על תקליט עושים מאסטרינג חדש.

יהושוע.
    אין טוב יותר מלמידה על חי והדגמה אמיתית. מכיוון שאין באפשרותי להביא את האולפן שלי אלייך תאלץ לבוא אלי על מנת להבין על מה אני מדבר. אחרת, לא אצליח להסביר לך כיצד זה עובד מפני שכפי שאני שם לב יש לך ידע בתיאוריה אך אין טוב מהמעשי.
    נמר לוי

הדמות האישית של katzofe
    katzofe לא מחובר כעת חבר משקיען
    הטענה המקדמית היתה שהיום אותו המאסטר משמש גם עבור הוויניל וגם עבור הסידי (התהליך כמובן שונה) כמו כן
    בהדפסות הוויניל יש הבדל גדול בין ההדפסות החדשות והישנות למרות שהחדשות כביכול לקוחות מהמאסטר המקורי.
    חלק מההדפסות החדשות הן זוועתיות..
    אגב דחיסה מתבצעת בשלב המאסטרינג כמו גם הפחתת רעשים וכו'

שרשורים בנושאים דומים

1. מקבל את ה Audioengine A5 שלי היום!!!
    מאת ead בפורום אודיו דו ערוצי
    תגובות: 12
    עודכן: 05-03-09, 22:36

הוספה לשירותי סימניות:

הוספה לשירותי סימניות:

כללי פרסום הודעות

» פרסומת

» פייסבוק