-
שעתיים וחצי של אודיו אמיתי...
-
-
תודה תומר! היום הצלחתי להקדיש לסרט רק 20 דקות, אך הדיון מרתק ואין ספק שמצאת עבורי סרט לצפייה בסופ"ש!
-
-
http://www.last.fm/user/liorms -
אני מתחבר לטענה מרכזית שמיקל פרמר מציג- אנשים הפסיקו לשמוע מוזיקה כמוזיקה.
מוזיקה הפכה לרקע ולא לדבר עצמו.
הטענה הבאה שלו היא החויה הרגשית שאודיו טוב (במקרה הזה וניל) יוצר , לעומת חוויה אחרת סינטטית.
על זה אני מתחבר לדברי הביקורת של יואל (שאני מסכים איתם לחלוטין) בעקבות השירשור על הממיר של טדי פרדו.
למרות שהטענה שלו גרמה לכמה "חרדים" לאי נוחות כי משתמע בה ביקורת וזה מאוד לא יפה לבקר- אני חושב שבבסיסה של הביקורת של יואל מאוד נכונה.
השוואה של בלה בלה בלה ל בלה בלה בלה
עם תיאורים של בס מהודק ,גבוהים כאילו ואחרים ובלה בלה בלה. לא הוזכר איזה מוזיקה הושמעה (כי זה לא חשוב לאודיופילים) ובטח לא הייתה התיחסות למה המוזיקה בקונפגורציה מסויימת גורמת למאזין בתפיסת המוזיקה ולא בתפיסה של אפקט כזה או אחר.
גם הטענה שהמערכת לא מוכרת היא מגוחכת. מה עם להאזין ולהרגיש האם המוזיקה מרגשת אותך או לא? למה חייבים להכיר את המערכת? למה לא להתייחס למוזיקה כמוזיקה?
הסיבה לכל אילו הוא שלהרבה אודיופילים אין בכלל רפרנס של סאונד. הם לא הולכים לשמוע תזמורת או הופעות על רקע קבוע ולכן אין להם בכלל רפרנס לסוג הסאונד שהם רוצים להשיג. מתי התרגשתם מתזמורת איקס באולם אלפה ולא באולם בטא כי המסר המוזיקאלי הצלילי-היה יותר או פחות טוב?
למה אנשים לא באים ומספרים על הרפרנס שלהם בסאונד-תזמורת איקס באולם ויי מנגנת את .....
היכן הרפרנס של הופעה חיה לסאונד? הרי הופעות חיות שונות אחת משניה וחלקם נשמעות טוב יותר או טוב פחות?
כאשר אנשים יבינו מהו הרפרנס שלהם מבחינת הסאונד האמיתי (לא דרך מערכת) הם יוכלו להבין מה הם מחפשים.
אודיופילים מחפשים אפקטים. הבס יותר הדוק=יותר טוב. רקע יותר שחור= יותר טוב. שומעים את השיעול של הסדרן מקצה האולם-מערכת מפורטת= יותר טוב.
עבור "היותר טוב" האילו, גם שווה לשלם.
אבל מה,,,אמאמאמההה:
כל האפקטים הללו , גם שיהיו הכי טובים שקיימים על כדור הארץ, לא קשורים למוזיקאליות או חויה מוזיקאלית צלילית.
ביום שאודיופיל ידע להאזין למוזיקה ולא לאפקטים, ברגע שיהיה לו רפרנס, זכרון של חוייה אמיתית (ברנשטיין מנצח על הפלהרמונית את מאהלר 1 בהיכל התרבות כיסא 64)
-החוויות המתוארות , יהיו בעלות משמעות אמיתית.
אישית, לא מחשיב שום התייחסות של פלוני למוצרים, כאשר הוא משתמש במוזיקה כדי להגדיר את אותם המוצרים-אם אין לו ניסיון מספיק באזנה למוזיקה אמיתית.
מי שלא הולך לקונצרטים של תזמורות באופן רגיל- מבחינתי לא יודע בכלל להבין ולתאר מכשירי אודיו-כאשר מוזיקה קלאסית מושמעת. כנ"ל בג'אז או בכל צורת מוזיקה אחרת.
-
דיז , לא נעים לי לומר לך אבל אתה טיפה מקשקש כאן . אין שום קשר בין הופעה ו/או קונצרט למוסיקה . אני אחשוף טיפה מהנסיון שלי רק בשביל ההדגמה של הנקודה (יש לי המון מקרים של נקודות בזמן שבו המוסיקה גרמה לי התרגשות אדירה שהיא כמעט חוויה מיסטית , אני בוחר בשתיים האלו להדגים נקודה )
1 - הלכתי לטיול לילי בחורף , לילה רגוע שמיים ללא עננים , וOUT OF THE BLUE אני מרגיש כאילו הפינק פלוייד מנגנים מהשמיים (ולא אני לא צוחק ולא מספר סיפורים )
2 - הופעה חיה של U2 בחיפה לפני המון שנים , סאונד גרוע , מקום שלדעתי לא ממש מתאים להופעת רוק בקליבר הזה , ועדיין חוויה שלא נשכחה במשך שנים
הנקודה כאן שלא תמיד הציוד /ולא התנאים /ולא שמיעה של הקונצרט לפני זה למטרות השוואה/ אלו יכולים לעזור , אבל את החוויה מיסטית שמוסיקה יכולה לתת , אתה עשוי לקבל גם בתנאים שאינם אופטימליים .
דבר נוסף , כול רצון לשחזר את החוויות האלו , נדון מראש לכשלון , אני חושב שמידי פעם בפעם אלוקים/יקום (כול אחד יבחר מה שהוא רוצה:D )נותן לך מתנה .
אז לבוא ולומר שאתה יכול לומר על מערכת משהו רק אם שמעת קונצרטים , זה יותר מטיפה שחצנות שלענ"ד אינה במקומה .
וכן אני מודע לכך שחלק מהחברים כאן לא שמע ולא ישמע את זה אף פעם , וזה בגלל הגישה שלהם , אבל תבדיל בין זה ובין הנגישות לקונצרטים , כי רק נגישות לקונצרטים לא תקנה לך את זה
-
דיז בוקר טוב
במקום להעביר ביקורת שלילית אלינו, האספסוף ההדיוט, שלא מבין כלום, ולא היה בקונצרטים לדבריך,
תנסה פעם אחת להיות חיובי בגישה שלך.
אין לי אישית בעיה עם ביקורת.
יש לי שאישית בעייה עם סגנון, ואתה גדול בעלי ה"סגנון".
ברור שיש לך נסיון כלשהו, אבל הארס שאתה מזריק כל פעם בין השורות הוא בלתי נסבל.
תלמד לכתוב בלי לרדת ולשלול אנשים אחרים.
אולי אז יתפתח כאן פורום על רמה, ואנשים יוכלו ללמוד מאנשים אחרים.
די כבר עם ההתנשאויות.
תודה ובוקר טוב!
-
 פורסם במקור על ידי איתי_הגיתי דיז בוקר טוב
במקום להעביר ביקורת שלילית אלינו, האספסוף ההדיוט, שלא מבין כלום, ולא היה בקונצרטים לדבריך,
די כבר עם ההתנשאויות.
תודה ובוקר טוב! (Y)
ויפה שעה אחת קדם
-
אלף פעם מעירים לו על זה ובנועם.
אני חושב שהשניצל סיכם את זה יפה - "לא תוציא חלב מקיר לבנים"...
http://www.last.fm/user/liorms -
diz1 כתב
אני מתחבר לטענה מרכזית שמיקל פרמר מציג- אנשים הפסיקו לשמוע מוזיקה כמוזיקה.
מוזיקה הפכה לרקע ולא לדבר עצמו.
הטענה הבאה שלו היא החויה הרגשית שאודיו טוב (במקרה הזה וניל) יוצר , לעומת חוויה אחרת סינטטית.
על זה אני מתחבר לדברי הביקורת של יואל (שאני מסכים איתם לחלוטין) בעקבות השירשור על הממיר של טדי פרדו.
איתי_הגיתי כתב
דיז בוקר טוב
די כבר עם ההתנשאויות.
תודה ובוקר טוב!
אבל מה לעשות, לדעתי דיז צודק הפעם, אצל הרבה הציוד הפך למטרה העיקרית ולא המתווך. גם להכיר את קרסאווה לא יזיק.
נערך לאחרונה על ידי dys, 29-06-10 בשעה 14:19 שרשורים בנושאים דומים -
מאת meir78 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 40
עודכן: 16-03-10, 20:15 -
מאת HakarisH בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 4
עודכן: 16-10-09, 18:58 -
מאת dtown בפורום לוח מכירה וקנייה - יד שניה מסוחרים
תגובות: 0
עודכן: 08-12-08, 04:08 -
מאת oferT בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 4