-
dys ו-diz1
אין סתירה בין הדברים, אפשר ללכת לקונסרטים ולטפח את המערכת.
בקונסרט הסאונד יכול להיות גרוע, אני הולך עבור החוויה בכלל.
באולפן הקלטה - כן!
אגב, כדי לקבל סאונד כמו בקונברט (מינוס כל הרעשים), צריך חלל דומה..
-
-
 פורסם במקור על ידי dys diz1 כתב איתי_הגיתי כתב
אבל מה לעשות, לדעתי דיז צודק הפעם, אצל הרבה הציוד הפך למטרה העיקרית ולא המתווך. גם להכיר את קרסאווה לא יזיק. דיז צודק הרבה פעמים, אולי גם הפעם.
לא על זה דיברתי.
-
 פורסם במקור על ידי michael123 dys ו-diz1
אין סתירה בין הדברים, אפשר ללכת לקונסרטים ולטפח את המערכת.
בקונסרט הסאונד יכול להיות גרוע, אני הולך עבור החוויה בכלל.
באולפן הקלטה - כן!
אגב, כדי לקבל סאונד כמו בקונברט (מינוס כל הרעשים), צריך חלל דומה.. נכון.
הייתי בהופעות חיות רבות עם סאונד מזעזע.
-
אחר צהרים לכל הבכינים והנעלבים.
לא כתבתי שום דבר המתייחס למישהו ספציפית.
כנראה היו כמה שהרגישו שזה מכוון אילהם- לא נורא.
בתכלס
אני חושב שביוטיוב המוצרף מיקל פרמר ואחרים מבטאים את זה היטב.
מוזיקה הוא חויה שאיננה ניתנת לניתוח על פי פרמטרים אודיופילים.
יותר מיזה, אין קשר בין מוזיקה ואודיופליה.
יש כאילו שהמוזיקה חשובה להם והחפץ שדרכו הם שומעים הוא רק כלי ויש אחרים שהכלי הוא המטרה והמוזיקה היא האמצעי. אין רע בכל אחד מהם אבל הם אוכלוסיות שונות לחלוטין בלי הרבה מהמשותף.
צריך להבין את זה.
למה אני חושב שאודיופיל שאוהב סאונד ושומע מוזיקה קלאסית למשל -צריך לשמוע קונצרטים בכדי להבין מה הוא מחפש?
ככה(אם זה לא ברור ומובן מבלי להסביר)
אישית, רק אני, כאשר אני מזדמן להקשיב למערכת "חדשה"-אני במתכוון לא מקשיב למערכת אלא למוזיקה. לא האם הבס הדוק אלא האם המוזיקה נעימה לשמיעה , מרגשת, מזכירה לי חוויות שמיעה של מוזיקה אמיתית. זו האזנה אחרת לחלוטין.
כאשר אני משועמם, אפנה להקשיב לצלילים במונחים אודיופילים , מכאנים.
מהו הסאונד הנכון? כל אחד יכול לטעון מה שהוא רוצה, כמו שאני יכול להאמין שעגל הזהב הוא אלוהים.
מי שמעניין אותו סאונד ולא מוזיקה-אין מנוס מליסבול וללכת ולשמוע הופעות וקונצרטים.
בלי זה אין בכלל רפרנס לכלום.
-
 פורסם במקור על ידי truejoker 1 - הלכתי לטיול לילי בחורף , לילה רגוע שמיים ללא עננים , וOUT OF THE BLUE אני מרגיש כאילו הפינק פלוייד מנגנים מהשמיים (ולא אני לא צוחק ולא מספר סיפורים ) ומה לקחת לפני כן? צינגלה? דרינק קטן? 
אתה מתאר מצב שהמוזיקה ריגשה אותך.
על זה אני מדבר.
רוב המערכות שתשמע הרוב יהיה במקום מבחינה אודיופילית,,,,
אבל מוזיקה שתרגש (ולא משנה עכשיו איזה ג'אנר או עם זה היי רז או וניל)-יוק
-
 פורסם במקור על ידי liorms אלף פעם מעירים לו על זה ובנועם.
אני חושב שהשניצל סיכם את זה יפה - "לא תוציא חלב מקיר לבנים"... כן, זה מקרה אבוד.
טוב, ניסיתי.
זה לא יחזור שוב...
-
-
כמה מביך.
צילום ***.
סאונד ***.
מיקום ***.
והטיעונים האלה שלהם, למרות שהם נכונים, כל כך מעייפים,
כל כך לא פוגעים במרכז העצבים של הדור הצעיר, שאפילו לא יחלום לחכות את ה20 דקות של הקשקושים הפרוידיאניים לפני שהפנל מתחיל לדבר לעניין, פשוט חסר תקווה.
-
 פורסם במקור על ידי diz1 ומה לקחת לפני כן? צינגלה? דרינק קטן?
אתה מתאר מצב שהמוזיקה ריגשה אותך.
על זה אני מדבר.
רוב המערכות שתשמע הרוב יהיה במקום מבחינה אודיופילית,,,,
אבל מוזיקה שתרגש (ולא משנה עכשיו איזה ג'אנר או עם זה היי רז או וניל)-יוק לא לא לקחתי צינגלה :D אם תהית אני לא זקוק לאחת :D
הנקודה שרציתי להעלות כאן הייתה שהמוסיקה הזו בקעה מווקמן (קלטות לאלו שעדיין זוכרים :D ). כך שהריגוש במוסיקה לא בא ממערכת וזה גם לא בא מהופעה , כי עובדה ההופעה היחידה שריגשה אותי , הייתה הופעה שבפרמטרים טכניים הייתה מעפנה . וכן אני שמעתי המון הופעות חיות , כולל ג'אז וכולל זמרים ישראליים . ואם תשאל אותי , אני לא יודע למה הופעה X מרגשת והשאר לא .
ולכן מה שניסיתי להעביר לך שאין כללים .
לעיתים השמיים מחייכים אליך ולעיתים יותר קרובות לא .
זה לא אומר שלא אקנה תמיד את הציוד הכי טוב שאוכל להרשות לעצמי , אבל זה גם לא אומר שאני איי פעם אחשוב שאם אקנה קופסה X ורמקולים Y , אני כול פעם שאאזין אקבל התרגשות . במציאות זה לא עובד כך . אם לך זה כן עובד כול פעם , אזי יש לך מזל משוגע לחלוטין .
ועוד דבר , אני ממש לא חושב שעשרות ההעופעות החיות ששמעתי , ממש עזרו לי לדעת אם מערכת מנגנת מוסיקה או לא . אני באמת לא חושב שזה הפרמטר היחיד , למרות שאתה מנסה לקבוע את זה במסמרות
-
 פורסם במקור על ידי truejoker אני באמת לא חושב שזה הפרמטר היחיד , למרות שאתה מנסה לקבוע את זה במסמרות נכון אני קובע את זה במסמרות (לטעמי).
מוזיקה קלאסית , סימפונית, קאמרית , פסנתר וג'אז - אין מנוס
לגבי זה שהתרגשת מווקמן- מצויין. הצלחת להתרגש מהמוזיקה מבלי שהמכשיר יקלקל לך את החוויה.
זו הטענה המרכזית שלי- רוב האודיופילים לא ממש נהנים ממוזיקה (נהנים מסאונד) בגלל שהמכשירים מפריעים להם להנות. לכן הם משדרגים.
לגבי הסרטון ביוטוב- אכן מיגע, התחיל לעניין אותי בסביבות דקה 50 והלאה כעשרים דקות.
נערך לאחרונה על ידי diz1, 30-06-10 בשעה 09:16 שרשורים בנושאים דומים -
מאת meir78 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 40
עודכן: 16-03-10, 20:15 -
מאת HakarisH בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 4
עודכן: 16-10-09, 18:58 -
מאת dtown בפורום לוח מכירה וקנייה - יד שניה מסוחרים
תגובות: 0
עודכן: 08-12-08, 04:08 -
מאת oferT בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 4