-
נ.ב.,
אין לי כוונה להתייעץ עם יצרן הרמקולים באשר להגברה. אני נסמך על מה שאני שומע.
הפוטנציאל של מגבר SET ברור לי לחלוטין וזה הכיוון אליו אני שואף.
גם ברור לי מה חסר במגבר המדובר – חסר הספק – וכן ברור לי כיצד להתגבר על זה.
-
-
הסיבה שהצעתי להתייעץ עם היצרן היא על מנת לקבל רמז לגבי מה עשוי לדחוף אותם.
לדוגמא הרבה מאוד בעלי אקוסטאט ופאנלים אחרים לצורך העניין, דוחפים אותם עם מגברים טרנזיסטורים שמצליחים לדחוף אותם אבל במקרה כזה, הרמקולים נשמעים ברוב הפעמים יבשים ומכניים, כלומר על בסיס גראוצ׳ו מרקס אני מדמיין את האקוסטאט אומר:
אני לא מעוניין להידחף ע״י מגבר שמסוגל לדחוף אותי...
אבל, וכאן מגיע האבל הגדול: האקוסטאט הראשון תוכנן כרמקול אקטיבי עם מגבר OTL ונקרא Acoustat X שמן הסתם נחשב לטוב ביותר מכל הרמקולים שהחברה בנתה.
כשחברי בעל אקוסטאט 3 חיפש מגבר מנורות לדחיפת האקוסטאט 3 שלו הוא פנה לבחור בשם פיטר מקאליסטר, בעלים גאה של אקוסטאט בעצמו, שבנה מגבר OTL שמסוגל להתמודד עם ההתנגדות המשתנה ועם דרישות המתח המטורפות של הרמקולים האלה. אם תחשוב על זה - לא הומצא כאן שום גלגל. הסף הכל חזרנו למקורות.
הספק במגברי SET הוא פרמטר אחד בלבד ולאו דוקא החשוב ביותר בחיזוי יכולת המגבר לדחוף זוג רמקולים.
כבר כתבתי שמנסיוננו, המגבר הסיני הקטן דחף (לא אידיאלית כמובן) את האקוסטאט 3 של חברי טוב יותר מהמגבר האישי שלי, ה- JAS Array 2.1 שהוא A2 SET בעל 45 וואט לערוץ ולעומת זאת, ה - JAS דחף את הרמקולים שלי שיותר קלים לדחיפה מהאקוסטאט 3 טוב יותר מהמגבר הסיני הקטן. מה זה אומר?
שללא קשר להספק לכל מגבר יש או אין התאמה חשמלית לרמקולים שמציגים עומס כזה או אחר.
בהצלחה,
דורון
נערך לאחרונה על ידי דורון3, 27-06-10 בשעה 18:48 סיבה: טעות כתיב
-
דורון,
כל זה ברור לי.
גם ברור לי מה חסר למגבר SET הזה. כאשר השילוב של המגבר הזה עם הרמקולים שלי הוא נהדר עד רמת עוצמה מסוימת, כל מה שחסר הוא הספק כדי להגיע לעוצמה מעט גבוהה יותר שתישמע כמו בעוצמות נמוכות יותר.
-
-
שרשורים בנושאים דומים -
מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
תגובות: 453
עודכן: 26-11-11, 22:36 -
מאת diz1 בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 39
עודכן: 10-09-09, 08:50 -
מאת suspony בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 35
עודכן: 25-05-08, 22:55