-
בעיה בעליית המחשב , רשום לי can't find BIOS Image in Hard disk , מה הולך פה ?
שלום ,
אני השארתי את המחשב דלוק בלילה , עכשיו שקמתי הדלקתי את המסך והוא הראה אור כתום כאילו המחשב לא מחובר אליו , אז כיביתי את המחשב והוא העלאה לי את המסך הבא לפני עליית הווינדוס (הווינדוס לא עולה דר"כ) :
Scaning Bios Image in Hard Disk
can't find BIOS Image in Hard disk !
מזה אומר ? המחשב היה מצוין אין לי מושג מה קרה לו , ניסיתי לאוורר את הרכיבים לנתק , וזה במקרה הטוב הוא מציג הודעה רוב אם לא כמעט כולם שהמסך לא מתחבר ומראה אור כתום , רק במקרה והצלחתי לעלות את ההודעה הזאת .
אשמח לעזרה חברה , זה מחשב חשוב לי מאוד .
-
-
זה עלול להיות סיפור כואב.
אם יש לך את דיסק ההתקנה של הווינדוז, אפשר לבצע התקנת תיקון (לא התקנה חדשה, כי היא תמחק לך הכל!).
-
עצור מיד, כבה את המחשב וקרא לטכנאי רציני, יש אפשרות שתאבד את כל המידע.
ההודעה מודיעה לך, שהBIOS, התוכנה הבסיסית שהיא לב המחשב, הושחת.
כאמצעי בטיחות, הוא מנסה לשחזר, אך מכיוון שמתקין המערכת לא ביצע זאת, הוא לא מוצא גיבוי, ונכשל.
נערך לאחרונה על ידי Triton, 14-06-10 בשעה 00:56 -
נראה לי גם מומלץ להשאיר את העבודה לטכנאי שאולי יציל משהו.
-
איך שאני קונה מחשב חדש ורוצה למנוע סיפור דומה , איך אפשר לגבות כבר בהתחלה שאני עובד עם מחשב , יש אפשרות לגבות את הקובץ הזה שהושחת שאם הוא יושחת לי במחשב אחר תינתן לי אפשרות לשחזר?
ואיך קובץ כזה שמוסתר בhidden partition נמחק פתאום ?
אשמח לדעת איך אפשר לגבות אותו וגם איך לשחזר אותו אחרי שהוא מגובה אצלי ?
ודר"כ מה הכוונה לעשות FLASH לביוס ?ובמה זה יכול להועיל ?
תודה רבה.
-
יכול להיות שנהרס אצלך הסקטור הראשון בדיסק הקשיח, בד"כ זה גורם לאיבוד המידע כולו.
לפעמים, אפשר לשחזר את זה עם תוכנות מיוחדות בתשלום, או אצל מעבדה מתמחה בשחזור.
לא תמיד זה מצליח.
בנוגע למחשב חדש, תתקין בו תוכנת גיבוי, כמו Norton Ghost.
-
הא , BIUS IMAGE זה הכוונה לכל המידע בארד דיסק ? כאילו נמחק לי המידע, ואז גם אם נגיד אני יקח את הארד דיסק למחשב אחר המידע אבוד בפנים? זה לא קשור רק לביוס ואז אם תעביר את ארד דיסק מחשב הכל יסתדר?
ושנית NORTON GHOST מגבה את המידע , אבל אם רק שאני מתקין את המחשב החדש אין מידע אז למה צריך NORTON GHOST כדי שישמור את הקובץ המיוחד BIOS IMAGE ?איזה קובץ זה BIOS IMAGE ?
אשמח יותר פרטים .
-
Bios image זה ה׳biod עצמו שצרוב על בפלאש על הלוח - איזה לוח אם יש לך? לרוב הלוחות החדשים יש bios כפול בדיוק בשביל מצבים כאלה.
אם ההודעה היא boot sector אכן הלך לך הסקטור הראשון בדיסק או שה- boot.ini נדפק. בכל מצב אלא אם הדיסק תקול לחלוטין אפשר לחבר אותו כslave ומחשב עובד אחר ולהציל מידע חשוב! בכל אופן גם אם מחברים למחשב אחר קודם כל כל להריץ סריקת וירוסים מאנטי וירוס מעודכן, ואח״כ malwarebytes - תוכנה חינמית.
מצבים כאלה קורים גם שמשתמשים בפריצות כאלו ואחרות ל-win 7 וויסטה..... Assumption is the mother of all Fuckup's -
יש לי לוח אם של החברה GIGABYTE P4Titan series :
GA-8S655FXׂ-Lׁ
איך BIOS IMAGE יכול להימחק אם הוא צרוב על פלאש של הביוס בחומרה ?
ונגיד וקורה לי מצב כזה איך הNORTON GHOST יכול לשחזר את זה ? הוא מגבה אותו שאני לוחץ גיבוי לכונן מסוים בארד דיסק ? וגם אם המחשב לא עולה איך הוא נכנס לנורטון גוסט שנמצא במערכת הפעלה ?
ושנית אם במצב כזה של שגיאה אני עושה עדכון פלאש הכי חדש זה יכול להחזיר לי את BIOS IMAGE ?
וגם הבעיה העיקרית זה שהמסך לא נדלק הוא במצב שNO SIGNAL , רק אחרי ניקויים וניתוקים או בקושי נדלק פעם אחת ואז שוב נכבה ורק שעושים עוד פעם את כל התהליך ומשאירים את המחשב מכובה לכמה שעות אולי יתכן שזה ידלק שוב המסך עם השגיאה, אז איך אפשר לטפל בבעיות מסוג זה שאפילו המסך עצמו עושה טובה שנדלק (בשל הבעיה של BIOS IMAGE כנראה הוא לא מתחבר טוב למסך ואז זה לא מראה תמונה ואז הבעיה היא גם לראות מה עושים במחשב )?
נ.ב לגבי סריקה מוירוסים מחיבור ארד דיסק למחשב אחר , אבל רק מספיק שחיברת אותו למחשב ואתה מדליק את המחשב אז כבר עוברים הוירוסים מארד דיסק אחד לשני , נכון ? אז גם אם תבוא לסרוק אותו כבר זה הדביק את הארד דיסק שלך וצריך לעשות ניקיון יסודי, איך אפשר למנוע גם לגבי DISK ON KEY מעבר של וירוסים אליהם שמכניסים למחשבים שונים ?
תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי Gmail, 15-06-10 בשעה 01:51
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: