-
עזרה בחיבור המחשב לטלוויזית LCD מ DVI ל HDMI
שלום ,
יש לי שאלה חשובה היום הלכתי לחנות ורציתי לקנות DVI-HDMI , פתאום המוכר בחנות אמר לי שיש לו מתאם(מוזהב)מDVI לHDMI , ואז הוא אמר לי שאני יכול לחבר אותו בDVI שיש לי בכרטיס מסך במחשב ואז אני יוכל לחבר HDMI מהמתאם שנמצא בכרטיס מסך לטלוויזיה שיש לי ב HDMI , שאלתי החשובה לפני שאני קונה אני חוזר אליו מחר , האם יש הבדל באיכות אם אני מחבר DVI-HDMI או HDMI-HDMI +מתאם ?
וגם אם אני שם את המתאם בכרטיס מסך מDVI-HDMI זה יעביר לי גם קול שאני יחבר HDMI מהמתאם ל-HDMI בטלוויזיה?
זה המתאם : http://www.aluf.co.il/prodpics/Cable...HDMI_small.jpg -
-
DVI ו- HDMI יתנו לך במקרה הזה איכות תמונה זהה, כך ששתי אפשרויות החיבור שציינת זהות מבחינתך.
לגבי אודיו, איזה כרטיס מסך יש לך?
-
הכרטיס מסך שלי הוא :
Nvidia Geforce 8600GT
1024 זיכרון של כרטיס מסך בקירוב .
-
הוא לא מוציא אודיו דרך DVI
-
גם אם אני מחבר לכרטיס מסך מתאם מ DVI ל HDMI ואז מחבר HDMI לHDMI זה לא יעביר סאונד ?
ואיך רואים במפרט של NVIDIA או ATI שכרטיס תומך בעברת סאונד בDVI או HDMI ?זה חשוב שאני ירצה לקנות כרטיס מסך שאני היה בעניינים , וגם איך אפשר לעביר איכות HD SOUD מהכרטיס מסך מתאים לטלוויזיה ? או שאני צריך לחבר HDMI שמעביר סאונד רגיל ותמונה לטלוויזיה ועוד HDMI שמעביר סאונד לרסיבר שזה איכות HD SOUND ? אשמח לדעת איך זה הולך ,
וגם קראתי באחד המפרטים של הכרטיס מסך שהוא תומך HDMI SOUND INPUT בכבל spdif עכשיו זה יציאה שיש במחשב , עכשיו כדי לעביר איכות סאונד איכותית HD אני צריך להוציא מהיציאה הזאת לרסיבר שמחובר לטלוויזיה , אבל HDMI לא מעביר גם סאונד באיכות גבוהה למה צריך עוד יציאה ?
אשמח שתסדר לי את הבלבול שנוצר לי , תודה רבה ליאור .
-
DVI לא מעביר קול, רק HDMI יכול להעביר קול.
אם כרטיס מסך זה או אחר מוציא קול בתקן HD , זה יהיה כתוב במפרט הטכני שלו.
אם רוצים להנות משמע רב-ערוצי, יש להשתמש בכרטיס מסך היכול להוציא שמע כזה, עם כבל HDMI לחבר את כרטיס המסך לרסיבר ואת הרסיבר לחבר לטלוויזיה.
בברכה,
יהושע גומא -
רגע ואתה יכול לראות לי מערכת רסיבר שתומכת בזה? ואם יש לי מערכת סטריאו שלפני הרבה זמן עם הדיסקים ועם שני רמקולים ומגבר אין קומבינה לחבר אותה למחשב באיכות HD ?
דר"כ לגבי DVI בכרטיסי ATI כן אפשר לחבר מתאם וזה מעביר גם קול , בגלל זה שאלתי לגבי NVIDIA אם קיים משהו דומה ?
תודה רבה.
-
עם מערכת האודיו שלך, ממילא תוכל להעביר רק אות סטריאו ולא רב ערוצי.
יציאת אוזניות בכרטיס קול תספיק.
-
רגע אז חיבור הכי איכותי של סאונד HD , זה שאני מחבר לרסיבר את HDMI ומהרסיבר לטלוויזיה HDMI ואז זה hd dts souns ? ואם מחברים עם spdif שיש לי אותו בחיבור כמו רמקולים זה גם איכות HD , או זה לא HD ?
-
HD באודיו זה מושג מבלבל ולא תמיד אחיד.
אם אתה מדבר על דולבי דיגיטל ו- DTS "רגילים", אז אפשר לקבל אותם דרך SPDIF או HDMI.
פורמט אודיו HD החדשים של בלוריי - Dolby TrueHD / DTS Master Audio מחייבים כרטיס מסך תומך (סדרת 5XXX החדשה של ATI) ורסיבר שידע לפענח אותם. זה עובד רק דרך HDMI.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת avi_ad בפורום נגנים, מקורות וידאו
תגובות: 4
עודכן: 02-12-09, 20:30 -
מאת slayed בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 7
עודכן: 22-06-09, 16:59 -
מאת dhochma בפורום אודיו רב ערוצי - קולנוע ביתי
תגובות: 5
עודכן: 15-02-09, 13:31 -
מאת mayushka בפורום מסכים - LCD - פלזמה - מקרנים
תגובות: 23