-
חותמת הצליל של שפופרות 6550 – KT88
לאחר הפסקה של כמה עשרות שנים, בשנה האחרונה שמעתי על המערכת שלי מספר מגברי שפופרות. בין שאר מגברים, שמעתי מגבר הספק ומגבר משולב, האחד עם שפופרות מוצא 6550 והשני עם KT88 . בנוסף, שמעתי מגבר משולב בו ניתן להחליף את שפופרות המוצא. במקור הוא מגיע עם שפופרות EL156 , כאשר שמעתי אותו עם השפופרות המקוריות וכן עם 6550 ועם KT88 .
ההתרשמות שלי שלשפופרות 6550 – KT88 יש חותמת צליל אופיינית. על הרמקולים הנוכחיים שלי, שפופרות אלה מדגישות בהדגשת-יתר את תחום המיד-בס, אולי אפילו מנפחות אותו. כמו כן, תחום המיד-בס נשמע פחות הדוק, או יותר מרוח.
האם זאת היא חותמת הצליל של שפופרות אלה גם במערכות אחרות?
-
-
 פורסם במקור על ידי Joshua_G לאחר הפסקה של כמה עשרות שנים, בשנה האחרונה שמעתי על המערכת שלי מספר מגברי שפופרות. בין שאר מגברים, שמעתי מגבר הספק ומגבר משולב, האחד עם שפופרות מוצא 6550 והשני עם KT88 . בנוסף, שמעתי מגבר משולב בו ניתן להחליף את שפופרות המוצא. במקור הוא מגיע עם שפופרות EL156 , כאשר שמעתי אותו עם השפופרות המקוריות וכן עם 6550 ועם KT88 .
ההתרשמות שלי שלשפופרות 6550 – KT88 יש חותמת צליל אופיינית. על הרמקולים הנוכחיים שלי, שפופרות אלה מדגישות בהדגשת-יתר את תחום המיד-בס, אולי אפילו מנפחות אותו. כמו כן, תחום המיד-בס נשמע פחות הדוק, או יותר מרוח.
האם זאת היא חותמת הצליל של שפופרות אלה גם במערכות אחרות?
לדעתי כן, זה שלכבלים יש חותמת צליל, או כמו שלדרייברים מסוימים שי חותמת צליל משל עצמם.
זה המבנה/התכונות "הגנטיות" של אחד מהמוזכרים מעלה.
התשובה לדעתי הינה חד משמעית כן!!!
-
כדי לחדד,
לא שאלתי אם לשפופרות יש חתימת צליל – זה נראה לי ברור.
השאלה שלי הייתה אם גם אחרים מצאו שחתימת הצליל של שפופרות אלה היא אכן כפי שאני הבחנתי.
-
לכל סוג שפופרת יש חתימת צליל קיבוצית, לכל שפופרת כנ"ל. אני מעדיף KT88 בגלל מיד, במה ונוכחות עדיפה. עם זאת, זה יכול להשתנות לפי המגבר או לפי מותג מסוים.
יש יצרנים המשווקים את המגברים שלהם עם 6550, ועם זאת יש המחליפים אותן ל-KT.
-
יואל,
השפופרות 6550 ו- KT88 הן מאותה משפחה.
האם גם אתה מצאת שהן מדגישות את תחום המיד-בס?
-
לא, מצאתי ש-KT88 (סליחה ופרדון) יותר "שפופרתיות" (עם כל המונחים הנלווים) ו-6550 יותר "טרנזיסטוריות" (כנ"ל).
-
אין כל צורך לבקש סליחה.
אני רק מנסה להבין את כוונתך בצליל "שפופרתי" וצליל "טרנזיסטורי". אשמח אם תבהיר, או תפרט.
-
כלומר: ב-KT, הצליל מעט יותר מעוגל (לא על חשבון פרטים או דינמיקה), המיד מפגין נוכחות בולטת יותר (עם זה בדיוק או יותר מדי עניין של טעם ומרכיבי מערכת אחרים), וקול אדם למשל בעל נפח אמיתי יותר. הב סיורד נמוך יותר, אבל יש הטוענים כי הבס יותר ממוקד ונכון ב-6550. (בימי הקווד, זה לא משהו ששיחק באמת אצלי).
כל הניסויים שערכתי (והרבה) היו עם מגברי LUMLEY שתוכננו לעבוד עם KT88 והפעילו קווד 988. עם זאת, לאחר השיפוץ שעברו בזמנו, הם חזרו לכאן עם 6550 שהבריטי ששיפץ אותם טען לעדיפותם בתחזוקה (השנה:2001) וגם בתחומים מוזיקליים מסוימים. לא קיבלתי את דעתו.
בכל אופן, יש יצרנים, כמו אודיו ריסרץ' שמעדיפים 6550, אבל הם לוקחים בחשבון גם ענייני אמינות. שוב, בניסיונות, גם שם, העדפתי KT88. מוזיקלית, לטעמי, הם "עשירים" יותר.
בכל אופן, המנורות הטובות ביותר ששמעתי בכלל, היו KT88 GOLD LION של GENELEX, והן היו טובות מ-RCA 6550 שהיו לי. פשוט יותר מוזיקה. כנ"ל בפאזות זולות יותר כמו KR ו-JJ מול 6550 של אלקטרו הרמוניקס.
לאופי הרמקול יש גם מה לומר.
אלא שׁ(גם) כאן תקף הכלל הידוע: YMMV
-
תודה יואל.
כמובן, הקילומטראז' של כל אחד עשוי להיות שונה. עם זה, אנחנו כאן כדי לשתף – לא כדי להגיד אמן אחד לשני וגם לא כדי לקטול אחד את השני.
כמובן, ההתרשמות שלי נכונה רק לגבי הרמקולים הנוכחיים שלי, משום שרק עליהם השוויתי שפופרות, נכון להיום.
בנוסף, יש אפשרות שאנשים שונים משתמשים במונחים מעט שונים. יש אפשרות שמה שאני קורא לו הדגשת יתר של תחום המיד-בס, אחרים קוראים לו יותר נוכחות, או יותר עומק.
-
נכון יהושוע ,זה דבר המשתנה מאחד לאחר,אצלי זה KT88 ואני לא מרגיש שזה נפוח או מרוח.
עדיין לא יצא לי להשוות עם 6550 אצלי אבל שמעתי אותם באודיו רוסרצ' והבס שם באמת יותר אדוק ומדוייק
אך בהפרש קטן מאוד מהKT88.
שרשורים בנושאים דומים -
מאת oferT בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 9
עודכן: 28-06-08, 12:36 -
מאת tomertsin בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 32
עודכן: 22-05-08, 20:18
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: