-
רמקולים עם שיק צרפתי: Focal Chorus 816, ביקורת, תגובות
-
-
טוב - מוכרח להודות - יש לי בעייה עם פוקאל. ולא מבין למה, באמת שהייתי שמח להבין. שומע על מוצריה תשבוחות מכל הכיוונים. כולל הביקורת האחרונה. אבל לי זה אף פעם לא נדבק - שמעתי מכל הגדלים והצורות - מדפיים (700 ומשהו), רצפתיים (מסדרת ה800 וגם הפרופייל 918 ואולי עוד לא זוכר). המילה היחידה שעולה לי לראש בהקשר שלהם (ובאמת בלי לרצות לפגוע באף אחד) - היא "אנמי". אז אולי פספסתי פה משהו. אולי הטעם שלי פשוט הפוך ב180 מעלות למוצרים שלהם. לא יכול להיות שכולם טועים ..... נכון ?
יש כנראה עוד הרבה דברים שאני לא מבין באודיו ואולי אף פעם לא אבין.
-
 פורסם במקור על ידי ברקצ טוב - מוכרח להודות - יש לי בעייה עם פוקאל. ולא מבין למה, באמת שהייתי שמח להבין. שומע על מוצריה תשבוחות מכל הכיוונים. כולל הביקורת האחרונה. אבל לי זה אף פעם לא נדבק - שמעתי מכל הגדלים והצורות - מדפיים (700 ומשהו), רצפתיים (מסדרת ה800 וגם הפרופייל 918 ואולי עוד לא זוכר). המילה היחידה שעולה לי לראש בהקשר שלהם (ובאמת בלי לרצות לפגוע באף אחד) - היא "אנמי". אז אולי פספסתי פה משהו. אולי הטעם שלי פשוט הפוך ב180 מעלות למוצרים שלהם. לא יכול להיות שכולם טועים ..... נכון ?
יש כנראה עוד הרבה דברים שאני לא מבין באודיו ואולי אף פעם לא אבין. מאוד מעניין מה שאתה אומר.
בד"כ אילו שאינם חובבים את פוקאל, מאשימים את הרמקולים של החברה הזאת בדיוק בדבר ההפוך .
אבל יכול להיות שאתה מתכוון למשהו אחר בהגדרה "אנמים".
-
תודה רבה לך נמר על הפרגון והכתבה המדהימה הזו. אני חייב לומר שלא כל כך הופתעתי ושידעתי מהרגע הראשון שהבאתי לך את הרמקול לטסט, שהטלפון ממך לא יאחר לבוא ושתומר לי את המילים הבאות: "שזה אחד הרמקולים היותר טובים ששמעת עד כו' בקטגוריה הזו ושזו אחת הרכישות היותר טובות שניתן לקבל בתמורה לכסף".
מה שנותר לומר הוא תודה ואני מקווה שכן ירבו האנשים שבאמת ידעו להעריך את המוצר הזה ולתת לו את הכבוד
המגיע לו באמת.
בברכה,
לירן שינדר
מנהל מכירות ארצי
ALRON
-
האם עלות הרמקולים באנגליה פחות ממחצית הסכום
שנדש עבורם בארץ??
-
כבעלים של פוקאל אלקטרה 926 :
עלי לציין כי האמור בכתבה אכן משקף את המציאות,
ניתן להבין , ובצדק, כי מדובר על מוצר איכותי מכל הבחינות בהתייחס למחיר המוצר.
כבעלים של פוקאל אלקטרה 926, אני מניח כי אופי הצליל דומה ברמקולים המסוקרים לשלי, ולכן אביע דעתי בכמה נקודות :
היה קשה לי בתחילה "להתרגל" לצליל אל פוקל , הצליל אמנם נוטה לכיוון הבהירות , אך אינו ממלא את החדר ב- בומים ,
ובהחלט אינו מתאים למסיבות רועשות עם החבר'ה .
מספר חודשים של האזנה ונסיון לשכנע את עצמי שבידי רמקול איכותי , הביאו אותי למסקנה כי עלי "לשנות כיוון " ממאזין ממוצע " ל - קירבה לאודיופיל ,
מדוע ?
מפני שפוקל ( לפחות באלקטרה שלי ) מפיקה צליל מאד נאמן למקור , מאד סולידי , מאד מפורט, מאד עמוק , ובהחלט לא מרשימה את השכן שבא לשמוע בומים מרמקולים גדולי ממדים ובפועל מתאכזב שלא כך הדבר.
מי שמחפש איכות אמיתית גם בצליל וגם במוצר עצמו , בהחלט יקבל את התמורה מפוקל , לדעתי.
במקרה שלי , כל ההגברה הינה של Cyrus האנגלית .(heart) http://www.cyrusaudio.com/content.asp?ContentID=21 -
לרוזי - מה זאת אומרת "הפוך" ?
אתם מכירים את הילד הזה, שיושב בפינה, מסורק, עם החולצה בפנים, הציונים שלו תמיד בסדר והצפורניים תמיד גזוזות ? זה מר פוקאל בשבילי. מנומס כזה. לא ממש מעניין. לא ממש נותן חשק לשמוע מוזיקה.
-
נו, אנחנו כנראה לא מדברים על אותו ילד.
אבל כמובן שהכל יחסי בחיים (אעפ"י שכנראה זה לא המצב פה).
-
תודה על הסקירה.
לא יצא לי לשמוע את הרמקול הזה אבל יש לי את המדפי מאותה הסדרה (806) ואת הסנטר התואם דגם 800 .
אינני יודע אם ה 806 דומים ל 816 אבל אני מרוצה מהם. כמובן שהם לא יכולים לתת את מה שה 816 נותן אבל עם חלק מהתיאורים הזדהיתי והבנתי על מה מדובר.
לגבי ההגברה - אכן עם מגבר טרנזיסטורי חזק השילוב נשמע טוב יותר (לאוזני).
ארז
-
נמר חג שמח כתבה מצויינת ומפורטת להפליא!! לגבי הרמקולים שמעתי אבל כאחד שמכיר את המגיוון הצליל הצרפתי אהבתי אבל לא כל כך עשו לי את זה אולי אחרים יאהבו לא שאני מזלזל חס ושלום הם חברה מעולה !! שמעתי גם את הסדרה היותר גבוה משהו מדהים אבל שוב אני מאוהב בצרפתיה אחרת !!
שרשורים בנושאים דומים -
מאת tomertsin בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 25
עודכן: 14-11-09, 14:17 -
מאת איל פור בפורום לוח מכירה וקנייה - יד שניה מסוחרים
תגובות: 0
עודכן: 12-11-09, 18:47 -
מאת eli_can בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי
עודכן: 27-05-09, 11:09 -
מאת eli_can בפורום לוח מכירה וקניה - ציוד פרטי