-
שאלה של מתחיל - למה DAC
שלום לכולם,
רציתי להבין,
כרגע אני מחבר את ה- DVD Player (בתור CD Player) באמצעות יציאה דיגיטאלית ישירות ל-Receiver ומקבל איכות סבירה למדי (אני יודע שהכל יחסי).
האם חיבור כרטיס קול במחשב בעל יציאה דיגטלית, ישירות ל-Receiver יתן תוצאה דומה או שיש ערך מוסף ל-USB DAC שיעמוד בין השניים ?
האם יש פתרון מוצלח יותר ?
המטרה הסופית שלי - לשמור את המוסיקה במחשב בפורמט Lossless ולהשמיע מהמערכת מבלי לחבל באיכות.
המערכת מכילה:
DVD Player בסיסי ביותר של Pioneer.
רסיבר Marantz 5400se
רמקולים B&W 684.
תודה מראש לכל המשיבים !
נערך לאחרונה על ידי orialon, 10-03-10 בשעה 14:21 -
-
א. איזה CD PLAYER יש לך?
ב.איזה רסיבר?
ג.מה שאר המערכת.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
היי, הוספתי ותיקנתי בהודעה המקורית.
-
כן, לי גם נראה כי USB DAC זה הכיוון בקונפיגורציה זאת
-
USB DAC
היי,
אני כרגע מנגן דרך מחשב נייד (NETBOOK) שמחובר למגבר דרך USB DAC.
הנוחות של העניין ברורה מאליה (כל קבצי ה-FLAC שלי במקום אחד), והסאונד שיוצר דרך ה-DAC הספציפי שלי (HRT MUSIC STREAMER II+) פשוט מדהים...
אני לא חושב שיש הרבה נגני CD במחיר של פחות מ-10K שיכולים להתחרות איתו (עד כמה שאני שומע/מכיר)...
כך שזאת ההמלצה שלי, רק שכמובן כדאי לא לחסוך ולהשקיע קצת במכשיר איכותי. מה שכן חושב לציין זה שהמכשיר שלי תומך *רק* ב-USB, כך שלא ניתן לחבר לו טרנספורטר אחר חוץ ממחשב..
דני
-
תודה לכל המשיבים!
אני אחדד קצת את השאלה שלי,
המוסיקה שלי כרגע על המחשב, סיפריה של קבצי FLAC ו-Lossless WMA בכונן קשיח נייד.
אני רוצה להשמיע את המוסיקה דרך הרסיבר.
יש לי שתי אפשרויות,
א. לחבר כרטיס קול עם יציאה דיגיטאלית ישירות לרסיבר (ולהשתמש ב-DAC המובנה ברסיבר).
ב. לחבר יציאת USB במחשב למכשיר DAC ייעודי ולהכניס אודיו אנלוגי לרסיבר.
האופציה הראשונה נראית לי הרבה רבה יותר זולה והגיונית אבל אני בטוח שאני מפספס פה משהו ואני מנסה להבין האם ובמה האופציה השניה עדיפה.
תודה!
-
השאלה המרכזית היא...
השאלה המרכזית היא:
עד כמה טוב ה-DAC שיש לך בתוך הרסיבר...
אני רק יכול לנחש שלא מדובר עם DAC אודיופילי במיוחד או כזה שתוכנן לעבודה אופטימלית בסטריאו.
כמו כן, איכות היציאה הדיגיטלית עלולה להוות גורם שישפיע על איכות הסאונד.
סה"כ אתה גם יכול לקנות כרטיס קול טוב (כמו ה-ASUS ESSENCE ST) ולהויצא ממנו ישר למערכת (לסמוך על ה-DAC שלו).
DAC חיצוני בעיקר יכול לתת גמישות מבחינת חיבור מקורות שונים אליו (אולי תרצה לחבר משהו חות מהמחשב, או לפטופ וכו) ובכך שהוא (בתקווה) תוכנן לעשות פעולה אחת מוסיימת באופן הטוב ביותר...
דני
-
אני חושב שהפתרון הזול והטוב הוא חיבור ממיר USB לאופטי/COAX וחיבור למחשב.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
השאלתי אתמול כרטיס קול (זול מאוד) עם יציאה דיגיטאלית.
חיברתי את כרטיס הקול ביציאת USB למחשב וביציאה אופטית לרסיבר.
דגמתי דיסק למחשב בפורמט Lossless.
ניגנתי את הדיסק ב-DVD Player ובמקביל במחשב.
החלפתי בין היציאות לסירוגין כדי לעמוד על ההבדלים.
התוצאה - אכזבה מוחלטת.
בהשוואה ל-DVD, הצליל מהמחשב היא אטום ושטוח, רמת הפירוט וההפרדה נפלה, צלילים מסויימים, בעיקר גבוהים כמעט ונעלמו.
אני מנחש שכרטיס הקול הוא החוליה החלשה. מסתבר שיציאה דיגיטאלית היא לא ערובה לצליל אבסולוטי ואעפ"י שלא נעשית המרה שאינה דיגיטאלית, הצליל משתנה. באסה. כנראה שאין תחליף לכרטיס קול איכותי או DAC טוב, אבל זאת כבר רכישה רצינית.
-
 פורסם במקור על ידי orialon מסתבר שיציאה דיגיטאלית היא לא ערובה לצליל אבסולוטי ואעפ"י שלא נעשית המרה שאינה דיגיטאלית, הצליל משתנה. באסה. מה חדש?
שרשורים בנושאים דומים -
מאת Joshua_G בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 24
עודכן: 29-03-10, 01:42 -
מאת FOXY בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 1
עודכן: 21-02-10, 00:52 -
מאת איל פור בפורום חדשות מוצרים
תגובות: 0
עודכן: 08-01-10, 01:35 -
מאת liorms בפורום אודיו דו ערוצי
תגובות: 10