+ הגב לנושא זה
עמוד 1 מתוך 3 1 2 3 אחרוןאחרון
מציג הודעות 1 עד 10 מתוך סך הכל של 22
    danistar לא מחובר כעת חבר משקיען

אל תקנו נגן בלו ריי , לא בתקופה הקרובה

טוב ידידי הגיע הזמן להסביר את עצמי : אל תקנו נגן בלו ריי , לא עכשיו , לא היום ולא בשבוע הבא . חכו כמה חודשים . תלמדו מהניסיון שלי , אני שילמתי , אני קניתי ואני די מצטער על זה . שיהיה ברור התוצאה הסופית : צפייה בסרטי בלו ריי היא מדהימה , מהממת באיכותה והמכשיר עושה בקטע הזה את העבודה היטב . גם ה UPSCALING בסדר גמור ואין לי תלונות , אבל וכאן האבל הגדול : כל מה שמעבר לניגון הסרטים בבלו ריי כאן הבעיה הגדולה והיבואנים ידידי לא כל כך שמים עלינו קצוץ לצערי .

מאיפה נתחיל ?? כבר כמה חודשים שאני רוצה לקנות נגן כזה . יש לי כמה עשרות כותרי בלו ריי ולמרות כל מה שנאמר מסביב אני רואה את הבלו ריי כיורש של ה DVD ולדעתי למרות כל העולם הדיגיטלי מסביב עדיין יש לו מקום טוב במרכז כל מערכת קולנוע ביתי טובה .

כהחלטתי על רכישה הייתי מודע לכל החסרונות והיתרונות . אני כותב כאן בפורום , כותב ותיק בפורום בתפוז ומעורה בעולם הקולנוע הביתי לא מהיום . אני לא משייך את עצמי לזרם הלקוחות הממוצע שמהווה את רוב הלקוחות בארץ ויש לי סף דרישות מסוים וגם הבנה , כזה שלמרוח אותו או לעמוד מול מוכר שלא מבין כלום זה לא מה שאני מחפש .

אני מחשיב את עצמי כאחד מהאנשים שכשהם משלמים , הם משלמים טוב אבל מתעקשים לקבל תמורה . לא עיגול פינות, לא חפיפניקיות ולא משחקים : אני קונה מכשור איכותי שמעל הממוצע , אני מוכן לשלם אבל אני דורש שירות ותמורה לכסף שלי .

אני רואה את עצמי כלקוח נאמן , אחד שכשהוא מרוצה הוא יכול לעשות גם את המוכר מרוצה . אין לי בעיה לעשות פרסום למי שטוב ולהביא לו לקוחות ( ועשיתי את זה לא פעם בעבר ) וגם לחזור ולקנות אצלו . אני גם יודע שלקוח כמוני הוא לקוח שלמוכרים בארץ כדאי לשמור אותו אצלם כי הם רק ירוויחו מכך . לצערי לקוחות כמוני לא נספרים בארץ בעיקר מכיוון שהיבואנים והמוכרנים לא בדיוק אכפת להם , הכי חשוב היא המכירה של היום ולא זו שתוכל לבוא בעקבותיה מחר .

כשהגעתי להחלטה על הקניה הייתה לי הזדמנות טובה לקנות את הנגן של הדיוטי אבל ברגע האחרון נרתעתי כי הסתבר לי שמדובר בדגם מיושן יחסית ומכיוון שחיפשתי משהו קצת יותר איכותי . הבחירה נפלה על חנות "אניגמה" בצ'ק פוסט ועל נגן של חברה איכותית מאוד שלא אציין כרגע את שמה . מה שכן אגיד הוא שלא מדובר בסדרת הבסיס של המותג אלה בדגם קצת יותר מתקדם שלה .

למה אניגמה ?? כי שמעתי עליהם טובות כבר הרבה זמן וכי זכרתי לטובה את המבחר שיש להם בחנות . היום אני יכול להגיד שהם היו נקודת האור היחידה בכל הסיפור הזה למרות שבסופו של יום לא הצלחתי לקבל את מה שרציתי ואני נאלץ להמתין לפתרונות עתידיים שינתנו ע"י היבואן . אניגמה מצידם נהיו מקצועיים , אדיבים וניסו לעזרו לי ככל שיכלו ועל כך התודה לרוי שהיה איש הקשר שלי שם ולישראל בעל הבית שגם הוא ניסה לעזור .

את הרכישה לא הייתה בעיה לעשות . זה הרי החלק הקל . באתי , ישבתי עם רוי ותוך חצי שעה העיסקה הייתה סגורה ( אני חייב להגיד שרוי עצמו הסתייג מרכישת נגן בלו ריי ולא הסתיר את זה ועל כך כל הכבוד לו , מעבר לכך הוא ענה על השאלות שלי ומה שהוא לא ידע הוא השיב בפשטות ישירה שאינו יודע בלי שטנצים (.

היה ברור לי שהמכשיר נעול בבלו ריי לאזור B וכשניסיתי לברר מדוע אחיו הצעיר פתוח לכל האזורים והוא נעול נאלצתי להגיע על למנכל של החברה המייבאת כדי לקבל תשובה לעניין . לאורך כל הדרך לאף אחד לא הייתה תשובה עניינית עבורי והמנכל שהיה אדיב וענייני הסביר לי וכבר אז נאמר לי שיש אפשרות לזה בעתיד תמורת תשלום נוסף . כלומר לא מספיק ששילמתי מחיר כפול , כשיהיה פיתרון אאלץ להיפרד מעוד כמה מאות שקלים . אכן תמורה נאה למי שמשקיע במכשיר יותר יוקרתי מלכתחילה.

ידעתי מה אני רוצה , שילמתי 3000 שח , סכום לא מבוטל ואפילו מטורף לטעמי לעלות של מכשיר שמעבר לים מחירו נמוך בחצי עד שליש מעלותו בארץ . עשיתי את זה בלב שלם .כמות הרמות הגבה שנתקלתי בהן הייתה לא מועטה אבל כשאני משוכנע אני משוכנע .

עוגמת הנפש הראשונה לא אחרה לבוא , לקח כמעט שבוע עד שהמכשיר סופק ( כאן הגילוי הנאות שלפי מה שהבנתי לקח יום אחד לפתוח את המכשיר לאזורים ב DVD ). אניגמה שהיו מודעים לעוגמת הנפש הזאת פיצו אותי בכבל HDMI על חשבונם והתנצלות כנה – אכן יחס מלבב .

לאחר האכזבה מנושא האזורים וזמן האספקה לא אחרה להגיע אכזבה נוספת . כשפתחתי את המארז של המכשיר כדי להרכיבו נתקלתי שוב בחובבנות או זלזול – תחליטו בעצמכם - בתוך המארז שכבו להן 5 חוברות הסברים , אף אחת מהן לא בעברית או אנגלית ודיסק נוסף שצורף ועליו כתוב בעברית "אנחנו חוסכים בנייר" ( שגרם לי לגחך לכמה שניות , 5 חוברות מלאות בשפות לא ברורות והם חוסכים בנייר .. ) ועליו הייתה אמורה להיות החוברת באנגלית או עברית בפורמט PDF . לא יודע מי ארז את המכשיר והיכן אבל ההוראות שהיו על הדיסק אומנם היו בעברית ( יש עברית !!) אבל הן היו של רסיברים לקולנוע ביתי ולא של המכשיר באריזה . את החוברת באנגלית נאלצתי להוריד בעצמי מהאינטרנט ולהדפיס אותה על חשבוני , אכן יחס מושלם למי שקונה מכשיר יוקרתי .

אחרי שבדקתי את המכשיר והתחלתי להפעיל אותו , למדתי מהר מאוד את התפריטים , חיברתי אותו לרשת ועדכנתי את התוכנה . הכנסתי דיסק של בלו ריי ואכן התרשמתי מאוד מאיכות התמונה ( לצערי זמני התגובה של המכשיר די נוראיים אבל כשיש סבלנות אפשר להתגבר גם על זה ) ונהניתי מהצפייה . בהמשך ניסיתי סרטי DVD כדי לראות את ה UPSCALING ואכן גם הפונקציונאליות הזו עושה עבודה לא רעה .

הדבר האחרון שניסיתי והיה החלק האחרון בסאגה שגרם לי להבין שהיבואן הזה ( ואחר כך בבירור שעשיתי שבעצם כל היבואנים בארץ ) לא עשה שום מאמץ להתאים את המכשיר לשוק המקומי ועברית היא לא מושג שמכירים שם . על מה דובר ?? ניגון סרטי DIVX . מסתבר בפשטות שאין תמיכה בכתוביות בעברית .

שילמתי על מכשיר קצת יותר יוקרתי גם בגלל שהדגם הפשוט יותר לא מנגן סרטי DIVX ועם כל ההבנה שלי ש DIVX הוא בעצם פורמט די נמוך יחסית לכל פורמט HD שקיים עדיין ברשותי אוסף לא קטן של סרטים כאלה שאני מתכוון מידי פעם לצפות בהם ולכן התמיכה הזאת חשובה בעיני.

הבעיה שלי שהאמנתי שפונקצינליות בסיסית כזאת שנמצאת היום בכל מכשיר DVD ב 100 ₪ מובנית גם במכשיר כזה שעולה 3000 שח ואין אפילו צורך לדבר על כך . הסתבר שטעיתי . ככל שהמכשיר עולה יותר כנראה שעברית היא לא מושג מובן מאליו . לא ב DIVX ולא בחוברות הסברים . על תפריטי המכשיר אין כמובן מה לדבר . כשניסיתי לברר אצל היבואן קיבלתי תשובה שהזכירה לי את המוכרנים שמנסים למרוח אותך : "מי אמר לך שזה בכלל תומך בעברית ב DIVX ?? , איפה זה כתוב " ....

החלטתי לברר אצל כל היבואנים את הנושא ושלחתי מסרים דרך האתרים שלהם לברר את הנושא . קיבלתי את אותה תשובה : אף אחד מהמכשירים לא תומך בפונקציונאליות בסיסית ביותר של כתוביותDIVX בעברית .

בסופו של דבר אחרי כמה בירורים אני עכשיו בהמתנה שיצא מתי שהוא עדכון לתמיכה בעברית ב DIVX , שיצא פיתרון לנושא האזורים בבלו ריי ואולי אז אצליח ליהנות מהמכשיר במלואו. חבריה המלצתי לכם מניסיוני , אל תקנו נגן בלו ריי , חכו בסבלנות : המחירים יקרים מאוד , התמורה לא מלאה ויש גם לצערי קצת חובבנות ביחס שהלקוח מקבל ולא מעט עוגמת נפש .

אגב ליבואן שלחתי לפני כמה ימים מכתב חריף דרך האתר שלו ועד היום לא זכיתי לתגובה כלשהיא , דבר שתורם להרגשה הלא טובה שלי מכל הסיפור .

danistar

ארז_וחני מחובר כעת חבר משקיען
    צר לי על אכזבתך אבל לא ממש מובן לי מדוע לא ניתן היה לברר לפני הקניה מהן היכולות של המכשיר.

מעבר לבעיית האספקה וחוברת הפעלה בעברית ובאנגלית, שאלו דברים שלא צריכים לקרות אבל הן לא בעיות ייחודיות לנגני בלו ריי, הבעיות שאתה מלין עליהם הם:
    - מגבלת האזורים
    - אי תמיכה ב DIVX

אתה כותב שהיית מודע לכל היתרונות והחסרונות לפני הרכישה. האמנם?
    האם שאלת את שתי השאלות הנ"ל וקיבלת תשובה מטעה או לא נכונה?

אני לא קונה בלו ריי בדיוק משום הסיבות הנ"ל (בין השאר).
    אז אם אני מודע מראש למגבלות של המכשירים שנמצאים בשוק, אני לא רוכש ואחרי זה מתלונן...

מצטער, אבל ממה שסיפרת עד כה, אין מקום לדעתי לבוא בטענות ליבואן או לחנות.
    ארז

בקשר למגבלת האזורים הייתי מודע לכך ואני מודה , אבל אם יש אופציה או תהיה בעתיד , למה לקחת תוספת תשלום ?? לא שילמתי מספיק ??.

לגבי הDIVX אתה צודק לא ירדתי לעומק העניין כי חשבתי שזה מובן מאליו ( תשמע כמו שאמרתי בכל מכשיר של 99 שח יש את זה אז במכשיר כזה ? ) .

אין מקום לבוא בטענות?? אתה כנראה נציג של אחד היבואנים אחרת אני לא מבין את התשובה הזאת , היא פשוט בדיוק מה שאני מצפה לקבל מכל איזה יבואן חאפר או מוכרן מתחיל- פשוט התחמקות . יבואן רציני דואג לחוברות , יבואן רציני דואג להתאמה לשוק הישראלי , במיוחד כשמדובר במכשירים יקרים ( אגב תראה את סמסונג , הם מביאים לארץ את כל הדגמים של הטלוויזיות שלהם ועם תפריטים בעברית מלאה , אז אל תמכור לי סיפורים אחרים ) .

פשוט מאוד היבואן לא רוצה להשקיע כי אולי זה לא כלכלי לו או כי פשוט הוא לא רוצה להתאמץ כי במילא הישראלי הממוצע קונה כל מה שמוכרים לו . אני לא צריך להדפיס לבד חוברת באנגלית , אני אמור לקבל חוברת אפילו בעברית .

תמורת הסכום הנכבד שאני משלם אני אמור לקבל מכשיר פתוח לכל האיזורים ( אם JVC עושה את זה ובדגם הפשוט יותר של אותו יבואן יש את זה אין סיבה שגם במקרה הזה לא ידאגו לפיתרון או לפחות יתנו אופציה עתידית לכך ללא תוספת תשלום ) וכמ ובן תמיכה אלמנטרית בסרטי DIVX בעברית ( בתור איש תוכנה אני יכול להגיד לך שזה לא סיפור כל כך מסובך לעשות את זה למי שמכיר את התוכנה , תן לי שבועיים עם התוכנה וגישה אליה ואני פותר לך את הבעיה ) .

כן אמרתי כבר מראש אני לקוח עם מודעות צרכנית וכשאני משלם מכיסי אני דורש את המכסימום תמורת הכסף הזה ולא מוכן להתפשר וזו הבעיה בשוק המקומי מול מי שמוכר לי שמנסה כל הזמן להחליק ובכלל מול הצרכנים האחרים שאוכלים כל מה שמאכילים אותם ורגילים לקבל את היחס זה ב"הבנה" , אני לא כזה .

אין כאן מקום לאפור או להחלקה של דברים , כמו שאני נדרש לשלם מחיר מסויים על המכשיר והיבואן לא מוכן לרדת במחיר הזה ככה גם הוא צריך לתת שירות ברמה מסויימת בלי החלקות . התשובה שלך פשוט נותנת ליבואנים את הגושפנקא הזאת.
    נערך לאחרונה על ידי danistar, 26-02-10 בשעה 10:57
    danistar

oferron לא מחובר כעת חבר חדש
    לא התכוונת לאל תקנו בלו-ריי בארץ בזמן הקרוב? כי אני קניתי 83 oppo שאולי היה יקר קצת, אבל לטעמי שווה כל שקל. והיום אתה יכול לקנות את ה oppo 80 שהוא יופי של מכשיר בשלוש מאות דולר, יחד עם קיט הפריצה ומכס זה עדיין יוצא יותר זול משמעותית מהארץ לצעצוע מאוד נוח

הדמות האישית של אורי_ו
    אורי_ו לא מחובר כעת כתב האתר
    קנית פיונייר BDP320 ?
    על ציודופיל טוב נאמר:
    The things you own end up owning you

ציטוט פורסם במקור על ידי danistar צפה בהודעה
    בקשר למגבלת האזורים הייתי מודע לכך ואני מודה , אבל אם יש אופציה או תהיה בעתיד , למה לקחת תוספת תשלום ?? לא שילמתי מספיק ??.

לגבי הDIVX אתה צודק לא ירדתי לעומק העניין כי חשבתי שזה מובן מאליו ( תשמע כמו שאמרתי בכל מכשיר של 99 שח יש את זה אז במכשיר כזה ? ) .

אין מקום לבוא בטענות?? אתה כנראה נציג של אחד היבואנים אחרת אני לא מבין את התשובה הזאת , היא פשוט בדיוק מה שאני מצפה לקבל מכל איזה יבואן חאפר או מוכרן מתחיל- פשוט התחמקות . יבואן רציני דואג לחוברות , יבואן רציני דואג להתאמה לשוק הישראלי , במיוחד כשמדובר במכשירים יקרים ( אגב תראה את סמסונג , הם מביאים לארץ את כל הדגמים של הטלוויזיות שלהם ועם תפריטים בעברית מלאה , אז אל תמכור לי סיפורים אחרים ) .

פשוט מאוד היבואן לא רוצה להשקיע כי אולי זה לא כלכלי לו או כי פשוט הוא לא רוצה להתאמץ כי במילא הישראלי הממוצע קונה כל מה שמוכרים לו . אני לא צריך להדפיס לבד חוברת באנגלית , אני אמור לקבל חוברת אפילו בעברית .

תמורת הסכום הנכבד שאני משלם אני אמור לקבל מכשיר פתוח לכל האיזורים ( אם JVC עושה את זה ובדגם הפשוט יותר של אותו יבואן יש את זה אין סיבה שגם במקרה הזה לא ידאגו לפיתרון או לפחות יתנו אופציה עתידית לכך ללא תוספת תשלום ) וכמ ובן תמיכה אלמנטרית בסרטי DIVX בעברית ( בתור איש תוכנה אני יכול להגיד לך שזה לא סיפור כל כך מסובך לעשות את זה למי שמכיר את התוכנה , תן לי שבועיים עם התוכנה וגישה אליה ואני פותר לך את הבעיה ) .

כן אמרתי כבר מראש אני לקוח עם מודעות צרכנית וכשאני משלם מכיסי אני דורש את המכסימום תמורת הכסף הזה ולא מוכן להתפשר וזו הבעיה בשוק המקומי מול מי שמוכר לי שמנסה כל הזמן להחליק ובכלל מול הצרכנים האחרים שאוכלים כל מה שמאכילים אותם ורגילים לקבל את היחס זה ב"הבנה" , אני לא כזה .

אין כאן מקום לאפור או להחלקה של דברים , כמו שאני נדרש לשלם מחיר מסויים על המכשיר והיבואן לא מוכן לרדת במחיר הזה ככה גם הוא צריך לתת שירות ברמה מסויימת בלי החלקות . התשובה שלך פשוט נותנת ליבואנים את הגושפנקא הזאת.
    צר לי לאכזב אותך - לצערי אני לא יבואן ולא מקורב לשום יבואן.
    האמת הפשוטה היא שלא עשית שיעורי בית לפני הקניה ועכשיו כולם אשמים כי "חשבת שזה מובן מאליו"...

היית מודע למגבלת האזורים אבל "לא חשבת" שבעתיד תצטרך לשלם על עדכון. שאלת לפני הקנייה? מן הסתם - לא.

לגבי ה DIVX - "לא ירדת לעומק העניין..." נו , באמת....במיוחד מאחד שמצהיר על עצמו שהוא מתמצא בתחום ובעל ניסיון.

האמת הפשוטה היא עשית טעויות של טירון ועכשיו אתה כועס...

חוברת בעברית - צודק.
    עיכוב באספקה - צודק.
    אבל הנ"ל לא קשורים לרכישה של נגן בלו ריי. זה יכול לקרות בכל מכשיר.
    להבא, ידידי, פותחים את המכשיר בחנות ובודקים את תכולתה ולט לוקחים את המכשיר אם לא מרוצים.

ארז

michael123 מחובר כעת חבר משקיען
    הזוי
    למה באמת קנית בלו-ריי?

adido לא מחובר כעת חבר משקיען

מי צריך בכלל בלו ריי? רק בשביל להגיד יש לי?

גם כשקנית את המכונית השניה שלך היית צריך להוסיף כסף לרדיוטייפ, חוצפה לא?
    אני מבין בהחלט את היצרן שלא הכניס תמיכה בDVIX, בתרגום חופשי: "מי שקונה מכשיר BR חייתי במיטב כספו בוודאי שלא יעז להכניס אליו דיסקים צרובים באיכות דרעק של DVIX"

כששקניתי את המכונית השניה שלי כבר היה בה רדיו טייף. היום זה אוטו מהעבודה והרדיו הוא חלק מהמכונית. מי אמר שקניתי רק כדי להגיד שיש לי ?? קניתי כי רציתי לקנות והמטרה הסופית בין השאר היתה בכלל להחליף את נגן ה DVD בסלון בכל הפונקציונליות שהוא תמך בה .

אף אחד לא אמר שה DIVX הוא מרכז העניניים זה נכון והקטע שמרת על דיסקים צרובים באיכות DIVX גם נכון אבל בכל זאת אם המכשיר מצהיר שהוא תומך בניגון DIVX ואתה משלם תוספת של כמה מאות שקלים על התוספת הזאת צריכה להיות שם תמיכה בעברית , נקודה.

לא חשוב אם ה DIVX הוא המרכז או השוליים , אין כאן מקום לחפיפנניקיות בסגנון של אני אחסוך את הכסף של ההסבה והלקוח כבר יאכל את זה . המחיר שהחברות גובות על המכשירים הוא מלא והן לא עושות לך הצרכן שום הנחה , אין סיבה שאני אעשה להן הנחה בכלום.

לעופר עם ה OPPO , הלוואי ויכולתי לקנות OPPO בגרסה אירופיאית לפחות אבל כמה וכמה פעמים התכתבתי עם היצרן וכתבתי על זה פה בפורום ובפורם בתפוז ובסוף התברר שאין ולא תהיה גרסה אירופאית , הוא מעדיף את השוק האמריקאי מסיבותיו הוא וזה מה יש . אני לא מוכן להשקיע בכל מיני פריצות פירטיות שאף אחד לא נותן אחריות למה שיקרה אם זה לא יעזור.

לארז . מה הקשר לשיעורי הבית ?? היבואן צריך להסביר את הדברים הללו מראש לפני הקניה במפרט שלו ,במיוחד במכשיר שאחד היתרונות הגדולים שלו על המכשיר הזול יותר הוא ה DIVX , זו הגינות צרכנית .

האים השיטה היא שהלקוח טמבל ואם לא נספר לא אז לא נורא, אחרי שהוא יקנה זו בעיה שלו היא השיטה הנכונה ?? אולי היא השיטה הנפוצה אבל היא לא נכונה לא אמינה ולא ישרה ואצל חברה כזאת אני לא אקנה שוב .

בכלל השיטה הזאת שהכל נופל על הלקוח שההוא זה שאשם תמיד וחובת ההוכחה עליו , מתאימה רק לישראלים שאוהבים את החפיפניקיות והשלימו עם העובדה שבכל מקום עובדים עליהם וזה מה יש , היבואנים לא שמים קצוץ , למה להם להשקיע אם העם כזה טמבל וקונה בכל מצב ?? פריארים לא מתים , בארץ הם חיים לנצח .
    נערך לאחרונה על ידי danistar, 27-02-10 בשעה 15:29
    danistar

תשמע, אני לא מכיר אותך ואין לי עניין לעצבן אותך או להתעמת איתך.
    לי נראה שאם תמשיך בדרך הזאת, תמשיך לחטוף גם בעתיד מיבואנים אחרים בקניות אחרות שלך.
    לצער כולנו, רמת השירות והגילוי הנאות שאתה מצפה לה רחוקה מאוד מהנורמה המקובלת בארץ ולכן אנחנו כצרכנים מחויבים לעשות שיעורי בית ולא להיות כחומר ביד אנשי המכירות.

זאת העצה שלי ואתה רשאי לעשות בה כרצונך.

ארז

שרשורים בנושאים דומים

1. מחשב קולנוע ביתי או נגן בלו ריי.
    מאת REMO בפורום חומרה
    תגובות: 4
    עודכן: 25-03-10, 00:50
  2. נגן בלו ריי מהדיוטי פריי
    מאת danistar בפורום נגנים, מקורות וידאו
    תגובות: 24
    עודכן: 14-02-10, 01:02
  3. נגן בלו ריי של שארפ