-
נמר,
אנחנו כל-כך רחוקים אידיאולוגית ומוזיקלית שחבל לגרור את זה לויכוח ולהפוך את זה שוב למלחמת הבובלילים בפרידמנים.
תמשיך להנות ממוזיקה מזרחית/ים-תיכונית. בתור מזרחי(טריפוליטאי אם זה ממש חשוב) אני רק יכול לומר שאין מאחורי הטיעונים שלי שום דבר שקשור בגזע אלא רק העדפות מוזיקליות. אני מוצא את המוזיקה הזאת רדודה בכל הרמות - טקסטים, נגינה, מקצבים יו ניים איט. זאת מוזיקה פופולרית שמכוונת להרבה אנשים וגם לך. סבבה. אלי היא לא מדברת.
ובעיני שרית חדד זמרת הרבה פחות טובה ומרגשת מהרבה זמרים מזרחים שמגיע להם להיות ברשימה לפניה: אהוד בנאי/אתי אנקרי/ברי סחרף/מיכה שטרית ואפשר להמשיך עוד ועוד...
-
-
ברי סחרוף {אחד האומנים/זמרים החביבים עלי}מיכה שטרית,אתי אנקרי אומנים מעולים בפני עצמם
אבל לא שייכים לזרם המזרחי שכתבת.
שרית חדד? נו טוב... לא כל מי שמוכר אלפי דיסקים נחשב בעיני לאומן "פורה" {מכנה משותף אמרנו?}
אביב גפן למשל בעיני אומן גדול יותר מכל השמות שהוזכרו כאן. נכון הוא לא זמר מי יודע כמה
אבל אומן/כישרון? מהשורה הראשונה -אבל מה, הוא לא הופיע בקיסריה. :rolleyes:
-
 פורסם במקור על ידי oferT ברי סחרוף {אחד האומנים/זמרים החביבים עלי}מיכה שטרית,אתי אנקרי אומנים מעולים בפני עצמם
אבל לא שייכים לזרם המזרחי שכתבת.
שרית חדד? נו טוב... לא כל מי שמוכר אלפי דיסקים נחשב בעיני לאומן "פורה" {מכנה משותף אמרנו?}
אביב גפן למשל בעיני אומן גדול יותר מכל השמות שהוזכרו כאן. נכון הוא לא זמר מי יודע כמה
אבל אומן/כישרון? מהשורה הראשונה -אבל מה, הוא לא הופיע בקיסריה. :rolleyes: אלה היו דוגמאות לזמרים ממוצא מזרחי. לא כאלה ששרים מזרחית.
שלא יקרא לי גזען 
ומסכים לגמרי לגבי אביב
-
אהוד בנאי וכל השימות שרשמת הם אינם שייכים למוסיקה הים תיכונית. אינני מדבר על גזע כעדה חלילה, אני מדבר על פילוג בסגנונות המוסיקה ותגובות {לפחות בכתבה} גזעניות מוסיקלית שמקטלגת אדם ואופי על פי סגנון מוסיקה שהוא מאזין לו.
שים לב ידידי.
ישנם המון יוצאי מצריים, טורקיה, סוריה, כורדיסטן, מרוקו, יוון. המדינות הללו מביאות עימן גם תרבות מוסיקלית מזרחית, אין מה לעשות. זמרים כמו: שמעון בוסקילה {עברי בנגיעה מרוקאית}, איציק קלה {עברי ונגיעה כורדית}, אייל גולן {עברי בנוסח תימני} וכ"ו, הם משהו אחר ממה שהתקשורת מתארת.
עופר לוי למשל שר בעברית לחנים טורקים, אני אישית לא אוהב את המוסיקה אבל מה לעשות שישנו זרם טורקי שרואה אותו כסוג של שליח. נכון, במועדונים אנו רואים את הצד ה"מכוער" של המוסיקה ה"כבדה" וזה באותו משקל שאנו רואים את הצד המכוער במוסיקת הרוק {ויש שם צד מכוער ואפילו יותר, האמן לי}.
לגבי המוסיקה והמלל.
שירים כמו "לא תבואי שישי שבת" או "אבא עורך דין {של יוני בלוך} ועוד כמה שירים דבילים מהתחום הרוקיסטי או כפי שנקרא "עברי" מקבילים ל-בלבלי אותו, טיק טק {איציק קלה} וכ"ו.
בתוכם ישנם שירים מדהימים ועמוקים עם לחנים מורכבים ומופלאים כמו למשל "צליל מיתר" של אייל גולן, "מה לך" של שגיב כהן {מומלץ להקשיב למילים שלו, משהו לא פחות ממדהים} ובאותה מידה יש את "עידן האלוהים" של היהודים ועוד רבים וטובים אמורים לעמוד על אותה במה. גם בקייסריה וגם בהיכל התרבות.
במילים אחרות.
טוניסאי או לא, אין פה עיניין של פילוג עידות, יש פה עיניין של פילוג העם על פי סיגנון המוסיקה שהוא שומע {בין אם הוא ספרדי או אשכנזי}, וזה אסור שיקרה!!
נמר לוי -
מנחם בן הוא איש ישר שאומר תאמת בפנים
גם כשהיא כואבת.
-
מנחם בן זה דביל שאומר בשביל להכאיב גם אם זה לא אמת.
נמר לוי -
 פורסם במקור על ידי עמית מנחם בן הוא איש ישר שאומר תאמת בפנים
גם כשהיא כואבת. מנחם בן הוא כסיל .
הוא העיתונאי שנותנים לו לכתוב כי הוא מכיר אנשים, כי הוא כותב בוטה , וצריך אחד כזה בכל עיתון.
איש קטן, מסכן, קטנוני ומגעיל.
אה, וסוטה.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
אריק אינשטיין
שלום חנוך
יהורם גאון
אהוד בנאי
בועז שרעבי
יהודה פוליקר
זוהר ארגוב
יהודית רביץ
חוה אלברשטיין
שיראל
אריק אינשטיין בראש משום שרק הוא יכול לתת ביצוע מצמרר ל"תוכי יוסי"
חוה אלברשטיין בסוף בגלל חוסר היכולת לפרגן לאחרים.
-
אם יורשה לי , אני מוסיף את עוזי חיטמן.
כתב שירים כל כך יפים .
-
שרשורים בנושאים דומים -
מאת dtown בפורום תגובות לכתבות
תגובות: 1
עודכן: 03-02-10, 10:58 -
מאת LiveSound בפורום חדשות מוצרים
תגובות: 1
עודכן: 09-07-09, 12:02 -
מאת איל פור בפורום חדשות מוצרים