-
פשוט לא הבנתי את התשובה.
מה שכן הבנתי שבחישובייך אתה מתייחס רק למה שכתבת.
אם כן, לרמקולים הנ"ל זה פשוט לא נכון.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
-
 פורסם במקור על ידי panter עמיר אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, התוצאות מדברות בעד עצמם, מכוון שהשיטה שלך לא הוכחה כנכונה ולאחר מיקום הרמקול מחדש יכולתי להבחין, שזו הייתה חובבנות לשמה.
איני רוצה להכנס איתך לויכוח וזו לא מטרתי, אבל אם מדברים על השמצות כדי לבדוק טוב ליפני שאומרים מה ולמי, ולזכור מה עשינו עם מי ומתי  נראה ש"שכחת" שכבלי הרמקולים שלך היו בכלל קצרים מכדי להגיע למקום המומלץ, אז על מה אתה מדבר בכלל?
חוצמזה, "שכחת" גם שברוב האספקטים אהבת את הפשרה המאוד חלקית שהגענו אליה, במיוחד במה ואימג'ינג, אבל לא נראה לך המיקום ופחדת מאשתך...
וחוצמזה, גם אם זה לחלוטין לא הייה עובד בחדר שלך עם הרמקולים המיוחדים שלך ועבור הטעם הספציפי שלך (כשקרה די ההיפך), להסיק מסקנות ממדגם של אחד ממש לא מצביע על מקצוענות מצדך, אלא על חובבנות בעוד תחום בנוסף לאודיו.
אז אולי מספיק עם ה"שכחנות", עיוותי העובדות והסקת המסקנות ה"בעייתית"?
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
 פורסם במקור על ידי אורי_ו פשוט לא הבנתי את התשובה.
מה שכן הבנתי שבחישובייך אתה מתייחס רק למה שכתבת.
אם כן, לרמקולים הנ"ל זה פשוט לא נכון. זה עניין של trial and error, לא של אפריורית נכון/לא, אבל אם לא נראה לך, אל תנסה.
זה גם עבד מצויין אצל שני חברים שונים, אחד עם Apogee והשני עם Magnepan, ובכל מקום אחר שניסיתי.
אם יש כאלה שיודעים אפריורית, בלי לנסות ובלי לדעת אפילו מה הנוסחאות, מה נכון ומה לא, תפאדל!
עמיר
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות -
אני לא מבין אם ככה מה הולך פה.
בוא נשחזר מה הולך בשרשור:
פנתר : עמיר היה אצלי וניסה לכוונן את הרמקולים לפי נוסחאות וחישובים ולא עבד לו.
עמיר: לא נכון כן עבד.
עכשיו:
עמיר אומר שהוא עושה ניסוי ותהיה ולא משתמש בנוסחאות?
או שאיבדתי כל יכולת קריאה או שיש פה שינויי גרסאות כל 4 שניות.
על ציודופיל טוב נאמר:
The things you own end up owning you -
 פורסם במקור על ידי אורי_ו אני לא מבין אם ככה מה הולך פה.
בוא נשחזר מה הולך בשרשור:
פנתר : עמיר היה אצלי וניסה לכוונן את הרמקולים לפי נוסחאות וחישובים ולא עבד לו.
עמיר: לא נכון כן עבד.
עכשיו:
עמיר אומר שהוא עושה ניסוי ותהיה ולא משתמש בנוסחאות?
או שאיבדתי כל יכולת קריאה או שיש פה שינויי גרסאות כל 4 שניות. מתי כתבתי שאני לא משתמש בנוסחאות? כתבתי שאני כן, כנקודת התחלה, ומשם תהליכי ניסוי וטעייה.
ובעניין עבד / לא, בכלל אי אפשר הייה להגיע למקום המומלץ כי חוטי הרמקולים היו קצרים מדי, ואחר כך מקום של פשרה נתן שיפור שפנתר אהב ברוב האספקטים, אבל המיקום לא הייה אסתיטי בעיניו והוא פחד מאשתו...
יש כאן בעיות "שיכחה" ובהסקת מסקנות, אם להתבטא בעדינות...
עמיר
חישובים זו דרך מצויינת, אבל...
אין שום בעיה להשתמש בנוסחאות - רק צריך לדעת אילו.
אני השתמשתי בתכנת מחשב של CARA ע"מ לבצע את החישוב - ואכן נדרשים : צורת החדר, גובהו, פתחים - דלתןת וחלונות, מאיזה חומר עשוי כל דבר, שרטוט כל האובייקטים בחדר - חומרים מהם עשויים, וכמובן הזנה של גודל\גובה הרמקול - מיקום היחידות בתוך הרמקול, סוג רמקול (במקרה זה TL) ועוד ועוד...
גיליתי שהרמקולים מכוונים היטב (ניל עשה עבודה טובה) כשהתקנו את הAARON. 
אבל גיליתי שהנקודה שאני צריך לשבת בה, היא מטר אחד קרוב יותר לרמקולים...
כך שניתן לחשב היכן למקם את הרמקולים, אבל זה לא סתם משולש גיאומטרי.
ולכל אילו שחושבים שהם יודעים לעשות את זה עם ה"עיינומטר" - משעשע...
(והינה החלפת הרמקולים הבאה מגיעה...).
2 הסנט שלי.
נערך לאחרונה על ידי liorms, 08-02-10 בשעה 20:49 http://www.last.fm/user/liorms -
עמיר
באיזה נוסחאות אתה משתמש?
האם הנוסחאות כבליות לכל סוגי הרמקולים?
מדוע צריך ניסוי וטעיה אם יש נוסחה?
מדוע לא להתחיל עם ניסוי וטעיה?
האם אתה כאדם מנוסה {לטענתך} שרואה חדר לא שם לב מה המיקום שממנו צריך להתחיל?
נמר לוי -
 פורסם במקור על ידי נמר עמיר
באיזה נוסחאות אתה משתמש?
האם הנוסחאות כבליות לכל סוגי הרמקולים?
מדוע צריך ניסוי וטעיה אם יש נוסחה?
מדוע לא להתחיל עם ניסוי וטעיה?
האם אתה כאדם מנוסה {לטענתך} שרואה חדר לא שם לב מה המיקום שממנו צריך להתחיל? לא אפרט באילו נוסחאות, אולי גם אני אמכור את התוכנה שכתבתי...
אני צריך רק לבקש מהמשתמש עוד כמה נתונים שהתוכנה ממילא לא משתמשת בהם, כדי שייחשבו שזו תוכנה רצינית...
אני לא יודע אם זה טוב לכל העולם ואשתו, זה לא מבוסס מדעית די הצורך, ולכן יש צורך בניסוי וטעייה כדי לאמת את התוצאות.
עם זאת, עד עכשיו אפילו הזזה בסנטימטרים בודדים הגריעה את המצב יחסית להמלצת התוכנה.
כשהייתי אצל פנתר לא השתמשתי בתוכנה אלא עשיתי איזה חישוב פשטני כדי לקבל סדר גודל, אבל אפילו אותו אי אפשר הייה לבדוק (חוטים קצרים מדי).
מה קפצתם על התוכנה/נוסחאות? האם השווצתי בהם, טענתי שהם מושלמים, נכונים, ה"אמת" או כל סיבה אחרת שמזמינה שתסבירו לי שזה "לא נכון", פשטני, משעשע וכיו"ב?
לא לעניין.
עמיר
אני חושב שנוסחאות אינן יכולות להביא את המערכת לתוצאה מושלמת כמו האוזן.
הבעיה היא שהנוסחה אינה מכירה את הרמקול, את המלצות היצרן, את התיבה, את החומר ממנו בנוי החדר {גבס, בטון, בלוק, עץ}.
אי לכך הסיבה שאתה זקוק לניסוי וטעיה {למרות הנוסחאות והתוכנות} היא בגלל שזו הדרך הנכונה ביותר למקם.
נמר לוי -
ה"אמת" אינה אצלי בכיס. כל מה שאני כותב הן מחשבותי האישיות בלבד, לא יותר, אבל גם לא פחות
כללי פרסום הודעות
| |
הוספה לשירותי סימניות: