פורום DTOWN  

חזור   פורום DTOWN > אודיו > פטיפונים - צליל אנלוגי

פטיפונים - צליל אנלוגי פורום פטיפונים וציוד אנלוגי נוסטלגי

תגובה

LinkBack כלי שרשור
ישן 25-01-10, 15:14
כתב אודיו

ברירת מחדל מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.

עברו לא מעט ימים מהרגע שהרמתי את המנוע על ספייקים והנחתי מטבעות מתכת תחת רגלי הפטיפון.

לינק לשירשור - שיפור הפטיפון - כמעט חינם!

מאז שיפרתי עוד קצת והרמתי את כל הפטיפון על ספייקים. עבר שבוע של האזנה אינטנסיבית ולהלן המסקנות.

1- נקיון.
בידוד מקסימלי של גוף הפטיפון מהמדף {שמוכרח להיות מבודד גם הוא} מציג שיפור בנקיון באופן דרמטי לעומת הצבת הפטיפון על הגומיות המקוריות. רצפת הרעש ירדה לאין שיעור, הפטיפון שקט יותר, מאוזן יותר.

2- דינמיקה.
כמו השיפור בנקיון כך גם השיפור בדנמיות, בקטעים מתפרצים ניתן להבין כי הפטיפון מצליח לשמור על דינמיות מרשימה יותר, השיפור בפרמטר הזה גם כן מורגש לחלוטין.

3- פרטים.
ככל שיש יותר נקיון כך גם יותר פרטים בוקעים החוצה, מיקרו דינמיקה מרשימה שמאפשרת לי להתרכז בכלי אחד מתוך עשרות עם הרבה פחות ריכוז.

4 - במה.
עמוקה יותר, רחבה יותר, ברורה יותר וגבוהה יותר. לא שהיתה לי בעיה איתה לפני השיפור אבל כרגע הבמה ותמונת הסטריאו פשוט יותר ברורים והתוצאה מרשימה בקנה מידה לאחר השיפור.

5- בס.
בתחום התדרים הנמוכים השיפור הזה הציג את ההבדל הדרמטי ביותר. הבס הרבה יותר הדוק, יותר ברור והכי חשוב הרבה יותר מאוזן. תקליטים שהיו נשמעים לי מעט נפוחים הפכו לברורים מאוזנים מבלי לפספס עומק ועגלגלות.

6 - לוק.
נראה יותר "אודיופילי" ומרשים, יותר "מקצועי" ויוקרתי. אבל כפי שאתם שמים לב זהו הפרמטר האחרון שבחרתי לציין.

תמונות בשעה שעתיים הקרובות.
תמונות ממוזערות מצורפות
מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.-img_0405-large-jpg.jpg‏   מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.-img_0407-large-jpg.jpg‏   מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.-img_0408-large-jpg.jpg‏   מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.-img_0409-large-jpg.jpg‏   מסקנות שלאחר השיפורים + תמונות.-img_0410-large-jpg.jpg‏  

נערך לאחרונה על ידי נמר, 25-01-10 בשעה 17:40

ישן 25-01-10, 17:35
חבר

קודם כל ברכות.
זה נשמע כמעט כמו שידרוג אז מגיע לך כמעט תתחדש ותהנה
תענוג לשחק מעט עם הציוד ולקבל שיפורים כל כך משמעותיים (וכמעט בחינם!).

והשאלה שמתבקשת בכל פעם שמישהו מוסיף או משנה אלמנט קטן, בסדר גודל של ספייקים וכד' - מדוע היצרן לא דואג לזה?
אם במכשיר (ים) בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים מקבלים כזה שיפור (ואני מצטט) "משמעותי", "דרמטי" "מרשים" בתוספות כל כך קטנות, אז מה, קשה ליצרן לצרף סט של ספייקים ולהמליץ לרוכש להתקין אותם? מי ששם כזו בוחטה על מכשיר מושקע שנחשב לכמעט מושלם, לא זכאי לקבל איתו עוד תוספת קטנה שיחליט אם מתאימה לו, או לא?

למען הסר ספק, הכוונה שלי היא לא רק לחברת הפטיפונים הספציפית הזאת. כבר ראינו הרבה מוצרים שעולים סכומים גדולים ובשיפור קטן שעולה גרושים אנשים מקבלים מהם תוצאות טובות יותר. לפעמים אלה שפופרות מתאימות יותר שמשנות את הסאונד באופן מובהק ולפעמים תוספות קטנות אחרות. לדעתי זו צריכה להיות אחריות היצרנים.

דוגמא הפוכה: לפני כמה ימים התפרסמה כאן כתבה של נמר שבדק את ה CD החדש של קארי. דווקא שם המכשיר המושקע מגיע עם ספייקים במקור.

בכל מקרה, נמר: תתחדש ותהנה!
ישן 25-01-10, 17:44
כתב אודיו

קשה לענות על השאלה הזו.

כפי שאני מכיר את הגישה של טום פלטשר {הבעלים של נוטינגהם} הוא יעדיף שהפטיפון שהוא מוכר ישאר מקורי, כך מבחינתו הוא נשמע הכי טוב, הכי "נכון" והכי קרוב לטעמו {כנראה}.

אני לעומת זאת מניח שבידוד לפטיפון הוא חשוב ביותר.

אגב.
מומלץ מאוד לבודד אותו כמה שיותר, כל ביטול רזוננס מוביל לעוד צעד קדימה בתוצאה הסופית. כיום הפטיפון שלי נשמע מדהים לטעמי.
ישן 25-01-10, 21:48
הדמות האישית של oferT
חבר משקיען

ברירת מחדל סליחה,השקעה של כמה אגורות לא נחשבת בתחום.

נמר,שמור לי כמה מטבעות לשים מתחת לפטפון...סתם שיהיה.

שיפור אחד רואים בבירור וזה איכות התמונות שלך.
יופי.
ישן 26-01-10, 10:16
חבר

היי נמר

קודם כל נראה מדהיייייייייייייייםםםםםם

חללית של ממש
כמה שאלות:

הספייקים שהשתמשת בהם, של איזו חברה הם???

האם הם יציבים דיו בשביל להחזיק את כל הנוטינגהן מבלי ל"החליק" כאילו 3 ספייקים

אני מניח שבשביל להניח את הנוטינגהם מתחת לספייקים היית צריך להוציא את הגומיות המקוריות אחרת איך זה לא הפריע לספייקים??

אייל
ישן 26-01-10, 12:39
חבר משקיען

נמר, האם הנחת את הספייקים מתחת לגומיות או במקום הגומיות?
אם מתחת לגומיות, אז אני משער שהשיפור יהיה משמעותי אפילו יותר אם תסיר אותן ותניח את הספייקים ישירות במקומן.
מכל מקום, ומניסיוני, הספייקים שאתה משתמש בהם נוטים לצבוע קלות את הצליל ולהדגיש את הבס.
מוטב להשתמש בספייקים של פוליקריסטל או BDR. הם משובחים יותר ואינם לוקים בבעיות האלה.
ישן 26-01-10, 12:41
חבר משקיען

כן, ודבר נוסף: על איזה משטח מונח הפטפון כולו?
ישן 26-01-10, 12:41
חבר

מי היבואן של פוליקריסטל????
ישן 26-01-10, 14:13
כתב אודיו

ציטוט:
פורסם במקור על ידי joshiophil12 צפה בהודעה
היי נמר

קודם כל נראה מדהיייייייייייייייםםםםםם

חללית של ממש
כמה שאלות:

הספייקים שהשתמשת בהם, של איזו חברה הם???

האם הם יציבים דיו בשביל להחזיק את כל הנוטינגהן מבלי ל"החליק" כאילו 3 ספייקים

אני מניח שבשביל להניח את הנוטינגהם מתחת לספייקים היית צריך להוציא את הגומיות המקוריות אחרת איך זה לא הפריע לספייקים??

אייל
תודה.

הפטיפון מאוד יציב, בלתי ניתן להזזה.

הוצאתי את הגומיות המקוריות. לא ניתן להניח את הפטיפון על ספייקים יחד עם הגומיות המקוריות.
ישן 26-01-10, 14:15
כתב אודיו

ציטוט:
פורסם במקור על ידי משה צפה בהודעה
נמר, האם הנחת את הספייקים מתחת לגומיות או במקום הגומיות?
אם מתחת לגומיות, אז אני משער שהשיפור יהיה משמעותי אפילו יותר אם תסיר אותן ותניח את הספייקים ישירות במקומן.
מכל מקום, ומניסיוני, הספייקים שאתה משתמש בהם נוטים לצבוע קלות את הצליל ולהדגיש את הבס.
מוטב להשתמש בספייקים של פוליקריסטל או BDR. הם משובחים יותר ואינם לוקים בבעיות האלה.
הבעיה העיקרית היא שצריך להשתמש בספייקים שקוטרם זהה לקוטר הבסיס. ספייקים שקוטרם גדול ממנו לא יבצעו שיכוך באופן מוחלט.

ניסיתי המון ספייקים לפני שהחלטתי, אלה הספייקים שנשמעו הכי לטעמי.

לגבי הגומיות, בוודאי שהסרתי אותן, אחרת היה מחליק הפטיפון ואז כנראה שהייתי פורש מהתחום.

הוספה לשירותי סימניות:

כלי שרשור

שרשורים בנושאים דומים
נושא / שרשור פותח השרשור פורום תגובות הודעה אחרונה
הבטחתי וקיימתי - תמונות וסקירה של הסלון החדש שלי, רמקולים ומערכת avihy-a אודיו רב ערוצי - קולנוע ביתי 20 20-12-08 10:56
אפשרות חדשה בפורום - פתיחת אלבום תמונות / גלריה אישית liorkoren אודיו דו ערוצי 2 06-12-08 22:58
תכונה חדשה בפורום - אלבומי תמונות אישיים של חברי האתר liorkoren האתר 0 06-12-08 21:57
המערכות שלנו - תמונות ועדכונים gal75 אודיו לרכב 5 30-10-07 11:38
כמה תמונות מהתקנת מערכת סטריאו ברכב - להנאתכם Super_T אודיו לרכב 8 27-10-07 08:35

» פרסומת
» DTOWN Facebook
» פרסומת.
» פרסומות