דעתו של גולש - מזרים מדיה Pioneer N50A

גיא חורש
08-06-2017 10:08

גיא חורש, חובב ותיק ומנוסה, סוקר את מזרים המדיה של פיוניר ומדווח לנו על מסקנותיו. כשהעלה זאת לפורום, לא מצאתי סיבה מוצדקת שלא להעלות זאת לעמוד הראשי.

השנים האחרונות הביאו עימם טכנולוגיות חדשות לתחום האודיו, בסוף שנות השבעים היו אלה מכשירי הקומפקט שלקחו את עולם האודיו למרחב הדיגיטלי, בתחילת שנות ה-90 נולד פורמט ה-MP3 ומוזיקה דיגיטאלית מצאה את דרכה בצורה המונית אל המחשב הביתי.
התפתחות רשת האינטרנט אפשרה לראשונה הפצת שירים שלא דרך מדיה פיזית והשאר כבר היסטוריה.

מדוע אני מגולל את הסיפור, אומנם באיחור מה אך הזרמת המדיה הגיע בשנים האחרונות גם לאודיו הביתי ויצרה את הצורך למזרימי מדיה אודיופילים (נכון שניתן להזרים מדיה ממחשב שיחובר למערכת אבל כמה מכם רוצים לראות מחשב בסלון, נכון שמחשב גמיש יותר אבל מצריך בד"כ תחזוקה שוטפת מה שלרוב מתייתר ב appliance).

אחת ההחלטות שלי בחידוש רכיבי המערכת השונים היתה רכישתו של מזרים מדיה ייעודי, מכיוון שמדובר בהתנסות ראשונה בתחום העדפתי לרכוש מוצר שהוא גמיש ביכולות החיבור, תמיכה מרבית בפורמטים, לא יקר במיוחד ובנוסף על כל אלה שיהיה קל לתפעול.

כשגוזרים את הנוסחה לעיל מספר המכשירים מצטמצם (קיימבירדג', פיוניר), כך הגעתי ל Pioneer N50A, מזרים מדיה שקיבל אין ספור ביקורות אוהדות ברשת. ביקור קצר באתר של אמזון וארבע ימים לאחר מכן המכשיר נחת אצלי בבית.

Pioneer N50A
על המכשיר

פתיחת הארגז מגלה מכשיר בעל בניה דומה לקומפקט דיסק עם הבדל ברור אחד, אין פתח מגש להכנסת דיסקים.

ל-N50A מבנה בגודל של רכיב אודיו רגיל, כך שבין רכיבי האודיו השונים הוא ישתלב היטב, פני המכשיר עשויים מאלומיניום מוברש, ההרכבה איכותית ומוצקה למרות מחירו הנגיש – הפתעה לטובה.

 
בחזית נמצא כפתור הפעלה, מספר נוריות חיווי לגבי מצב ההפעלה, חיבור USB עבור דיסקים, מסך בגודל 3.5" המציג את רשימות השירים ואף את תמונת האלבומים במידה וקובץ תמונה מצורף לסיפריה בה נמצאים השירים, מצידו השמאלי של המסך נמצאים כפתורי ההפעלה של המכשיר.
מאחור נמצאים חיבורי RCA לצערי רק בדגם ה N70A יש חיבור מאוזן מסוג XLR), כניסות דיגיטליות מסוג אופטי וקואוקסלי, חיבור USB אסינכרוני למחשב, חיבור USB נוסף לדיסק (הערה – דיסקים חיצוניים מחוייבים להיות מפורמטים ב FAT32, ניתן להתגבר על מגבלת הגודל ע"י תוכנות חיצוניות).
בצד היציאות יש יציאה קואוקסלית ואופטית. עבור חיבור רשת ישנו חיבור מסוג אטרנט, לצערי המכשיר נעדר חיבור WIFI מובנה, אך ניתן לרכוש אחד בנפרד.

שלט המכשיר מאורך, קל מאוד לאחיזה ביד והכפתורים מחולקים ע"פ פעולתם לאורך השלט, השלט אינו מואר למי שתהה.

הפורמטים הנתמכים על ידי המכשיר רבים Mp3, WAV, LPCM, WMA, AAC, FLAC, Apple lossless, AIF, DSD, למעט תמיכה ב DSD בקצב 11.2 הרץ נראה שהמכשיר תומך בכל הפורמטים העיקריים.

מלבד היותו סטרימר הפיוניר הוא גם DAC, העושה שימוש בשבבים מתוצרת ESS (Sabre Ultra ES9011S) המסוגל לבצע up sampling ולהשתמש בפילטרים שונים.

מעבר לכל המצוין לעיל, המכשיר יכול להתחבר לרדיו אינטרנטי וכן לשירות Spotify.


Pioneer N50A

סטאפ

מגבר Unison Research Unico 90
רמקולים Opera Quinta SE
דיסק קשיח WD בנפח 2TB מחובר ישירות לכניסת ה USB האחורית

האזנה

את ההאזנה התחלתי עם אחד האלבומים האהובים עלי 97th & Columbus של Doc Powell.
זהו אלבום ג'אז רגוע החושף את הכישרון של Powell לרגש בנגינת גיטרה.
ברשותי עותק SCAD של האלבום, עניין אותי עד כמה יכול הסטרימר לקחת קובץ mp3 ב 320 ק"ב ולהידמות למקור.

האזנה בוצעה במצב Direct, בשיר The Flavour מצאתי לשמחתי שלמרות המגבלות של mp3 הסטירמר מצליח לחלץ מהקבצים את המיטב, אומנם אין את האווריריות שקיימת בהקלטת ה SCAD אבל הסאונד לא מרגיש מקומפרס, צלילי הגיטרה עדינים הבאס עמוק מספיק (שוב לא כמו ה SCAD) והמיד מפתיע בצלילות. מבחינת רזולוציה מרגישים שיש הבדל בין ה SCAD לגרסת ה MP3, הראשון מצליח לחלץ יותר פרטים מההקלטה.
לסיכום, למרות שמדובר בפורמט בעייתי במקצת עדיין הפיוניר צולח את המבחן בהצלחה והצלילים המתקבלים נעימים, לא מרגישים מקומפרסים או צורמים, בהחלט הפתעה לטובה.

שימוש בפילטרים וב up sampling של המכשיר מצליח להכניס יותר נפח להאזנה, לרגע זה נשמע נחמד אבל קצת סינטטי ולא נאמן להקלטה שאני מכיר מה SCAD. בכלל מוד האזנה המועדף עלי במכשיר הוא מצב Direct.

Brother in arms של להקת dire straits

השתמשתי בקובץ DSD 128, ההבדל בין קובץ ה MP3 שנוגן מקודם ל קובץ ה DSD קופץ מיד, הפיוניר מתגלה כפרטנר נהדר לניגון קובצי DSD, ניתן לשמוע היטב כל צליל, השיר נפתח בקצב איטי ובשקט ולאט לאט צובר תאוצה, הפיוניר מצליח להעביר את העוצמה והדומיננטיות של צלילי הגיטרה של קנופלר, קולו של הזמר פתוח, צלול ונטול גרעיניות בהקלטה בהחלט לא משהו שציפיתי ממכשיר ברמת המחיר הזו.
בהשוואה ל SCAD של אותו אלבום שברשותי הפיוניר עומד בכבוד.

אבישי כהן – Continuo

אלבום ג'אז משנת 2006, את אבישי כהן נגן הבאס והקונטרה באס אין צורך להציג שכן מדובר באחד מאומני הג'אז הישראלים המצליחים שיש.

האזנה כאן הי לקובץ Flac 192 kHz, האלבום נפתח בצליל קופצני של קונטרבס, הצלילים הבוקעים מהמערכת ברורים, תקיפים ובאותו הזמן מצליחים לשמור על מידה של נימוס וריסון.
הפיוניר מצליח להעביר רזולוציה נהדרת של ההקלטה, לאוזניי האזנה לפיוניר אינה נופלת במאום מה CD המקורי שברשותי. הצלילים בעלי נפח ורזולוציה. הבאס כמובן דומיננטי אבל לא מסתיר את המיד והגבוהים, כול הצלילים מקבלים מקום של כבוד על הבמה.


Pioneer N50A

רדיו אינטרנט

 מניסיוני לא ציפיתי לנצורות בתחום הזה היות ובד"כ מדובר בהעברת מידע מקומפרס להחריד. אחרי האזנה קצרה לפיוניר דעתי בנושא לא השתנתה, אומנם בניגון קבצים הפיוניר התגלה כהפתעה לא קטנה אך כשהמידע המועבר כל כך רזה גם הקוסם הקטן לא יכול להשלים יש מאין, בסופו של דבר מדובר באלטרנטיבה שאני כמעט ולא עושה בה שימוש.

הערה: לצערי לא ניסיתי את שירות Spotify היות ואין לי מנוי בשירות.

סיכום

מדובר במכשיר המהווה תמורה מדהימה למחיר, פיוניר הצליחו להוציא תחתם סוכריה אמיתית.

המכשיר בנוי היטב, תומך בשלל חיבורים ופורמטים תחת שרוולו אך כל אלו לא היו שווים אם לא היו נשמעים טוב, כאן הפיוניר הפתיע אותי בגדול, הצלילים שה N50A מצליח להפיק ממקורות שונים לא נופלים ממכשירים העולים פי כמה וכמה ממנו.
הצלילים הגבוהים ברורים מפורטים מבלי להיות חדים לאוזן, צלילי המיד דינמיים, שקופים וצלולים והבאס תקיף מהיר ובעל משקל נכון.

קשה מאוד להתחרות ב N50A גם למכשירים יקרים ממנו פי כמה, מדובר בחבילת כניסה לעולם הסטירמינג שיכולה ללוות ולגדול עם המשתמש שנים קדימה. בעיני ה N50A הוא הקניה עם התמורה הכי גבוהה לשקל מבין רכישות רכיבי האודיו אותן ביצעתי, הוכחה לכך שגם במחיר שפוי ניתן עדיין להוציא ציוד מעולה.

מחיר: 4300 ש״ח

יבואן: ט.ר אלקטרוניקה

גילוי נאות: הגולש רכש את המכשיר.

 


מעבר לתגובות בפורום