פיליפס 6510 – טלוויזית 1080p עם אנדרואיד, ביקורת

ליאור קורן
20-03-2016 13:00

ביקורת מסך טלוויזיה: סדרת 6510 של פיליפס מציעה תמונה ברזולוציית 1920x1080 פיקסלים, תאורה היקפית צבעונית ומערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד עם קישוריות מלאה, בדקנו אותה.

ה- FT6510 מגיעה עם גוף פלסטי עם מסגרת אפורה ודקה מספיק כך שלא תפריע בזמן הצפיה. גוף המסך לבן עם בסיס שטוח בגימור אפור מוברש ולוגו שקוף של פיליפס במראה כללי נקי לעין.

השלט הרחוק לבן בצבעו, הוא גדול וכולל שלל לחצנים לבנים עם סימונים שונים, בחלקם מבלבלים. בצידו האחורי יש מקלדת QWERTY מלאה בשפה האנגלית, עם מקשי גומי "מחק" רכים. בגב הטלוויזיה הלבן לא מצאתי פאנל לחצנים לתפעול ישיר של הטלוויזיה, כך שלא מומלץ לאבד את השלט הרחוק.
חיבורים לא חסר כאן: מאחור יש ארבע כניסות HDMI 1.4, שלושה שקעי USB (אחד מהם בתקן USB 3.0) וגם כניסת קומפוננט ואפילו סקארט למי שמחזיק עדיין ממיר ישן של יס או הוט. בנוסף, יש חיבור רשת קוי (LAN) וגם אלחוטי מובנה - WiFi לצד Bluetooth. אפשר אף לחבר רמקולים אלחוטיים למסך בתקן aptX שמאפשר להעביר מוזיקה באיכות גבוהה דרך האוויר.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה

כיול תמונה

צעד ראשון מתבקש הוא תמיד לכוון את התמונה כמו שצריך. המסך מגויר עם תפריטים בשפת הקודש, הוראות הפעלה בעברית, כולל איורים בתפריט עזרה. אבל, למרות זאת פיליפס מסבכת מעט את העניינים למי שרוצה להכנס לכיול מתקדם. כמקובל, אפשר לקבוע סגנון תמונה כללי (טבעי, קולנוע וכו') ויש תפריט "ניגודיות" שמשנה כמצופה מה שצריך, אבל מה לגבי בהירות התמונה? כאן תצטרכו להכנס לתפריט מתקדם בו יש גם תפריט "ניגודיות" ושם אפשר יהיה לכוון גם בהירות. פיליפס ממשיכה בחלוקת תפקידים או כפילות בתפריטים: תפריט "צבע" מאפשר לשנות רק רוויה כללית בתמונה, אם תרצו לכוון פרמטרים נוספים בצבע, תצטרכו להכנס לתפריט מתקדם. בסגנון תמונה ISF (יום או לילה) אפשר לשלוט גם על שישה גווני יסוד. יש גמא עם תשעה ערכים, יש חיישן אור שמשנה את בהירות המסך בהתאם לתנאי התאורה בחדר.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה
אם אין לכם סבלנות או ידע להתעסק עם כיול תמונה מתקדם, יש גם תפריט הגדרת תמונה מהירה שמנחה אתכם דרך תהליך שינוי בהירות, ניגודיות ועוד בעזרת הצגת תמונות צבעוניות.


פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה

תאורת אמבילייט
תאורת הרקע הצבעונית הפכה להיות סימן היכר של פיליפס וגם כאן מקומה אינו נפקד. היא מופיעה בשני הצדדים בזכות פס נורות לד על דופן המסך, מחליפה צבעים בהתאם לתוכן המצג על המסך ומשחקת תפקיד דינמי למדי בחווית הצפייה. היא ניתנת להפעלה לפי מצב רוחכם וטעמכם, אפשר להגדיר אותה באופן מאוד מפורט ולקבוע אפילו נתונים כמו צבע הקיר.


פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה


אנדרואיד בטלוויזיה

במסגרת המגמה העכשווית של להפוך את הטלוויזיה לחכמה, פיליפס עושה כאן שימוש במערכת ההפעלה אנדרואיד (גרסה 5.1). המסך הראשי מוכר למי שמשתמש באנדרואיד, כאשר הפס המרכזי מציג הצעות תוכן מיוטיוב, מתחתיו אפליקציות של פיליפס ועוד יותר למטה אפליקציות נוספות של אנדרואיד וכניסה להגדרות הטלוויזיה. יוטיוב כנגן וידאו עבד יפה עם תמונה ברזולוציית Full HD. אם אתם רוצים לגלוש באינטרנט דרך המסך, אז שימוש בדפדפן המובנה מביא לתוצאות הבאות: טעינה ראשונית של הדפים אורכת שניות ארוכות, אבל לאחר מכן הגלילה במורד הדף מהירה. את דף הבית של YNET היה קשה למסך לטעון וקיבלנו הודעת שגיאה לנסות ולטעון שוב ושוב. המקלדת אשר מצוייה בגב השלט מקלה על הקלדת כתובות באנגלית.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה
סטרימר מובנה: המסך מגיע עם נגן משלו ואפשר להוריד אפליקציות נוספות לאותה מטרה. בניגון קבצי מדיה בנגן המולטימדיה המובנה, השליטה נוחה, עם גישה מהירה לתפריט הגדרות השולט על שפה, שמע, כתוביות ועוד. סרטים בפורמט בלוריי לא נתמכו ובחלקם, ניסיון לנגן אף גרם לתקיעת הטלוויזיה וצורך בהוצאת התקע מהחשמל למספר שניות. יש כתוביות אבל במועד ביצוע הסקירה, קידוד העברית לא נתמך משום מה והציג ג'יבריש. אנשי היבואנית אלקטרה הבטיחו תיקון בעדכון תוכנה עתידי. אבל אתם לא חייבים לחכות לו: אפשר להתקין נגני מדיה אחרים של אנדרואיד כדוגמת MX Player שמביאים איתם תמיכה עצמאית בכתוביות עברית.

יש כמה ענייני ממשק שלא עברו חלק במעבר מאנגלית לעברית: טור תפריט ראשי מוצג בצד ימין של המסך, אבל כניסה לאחד מהתפריטים מעבירה אותו לצד שמאל הנגדי. חלק משמות האפליקציות בעברית כתובות בסדר אותיות הפוך. בנוסף, חץ Back בשלט הרחוק לא מחזיר שלב אחד אחורה אלא מוציא לגמרי מהתפריט. לחיצה על לחצן החיפוש בשלט מעלה את פס החיפוש של גוגל על המסך ובקשה להכתבה קולית, אבל אין מיקרופון במסך או בשלט הרחוק… צריך לחכות כמה שניות ואז אפשר לכתוב עם המקלדת.

איכות תמונה

ה- 6510 של פיליפס נוקטת בגישה "צבעונית מהחיים" והתמונה מציגה אופי שאפשר לקרוא לו "שמח" עם צבעים מודגשים. כאן אפשר לראות את הרקע מאחורי השוטר האמיץ בעיר גותאם האפלה. גווני האדם והסגול של קיר הניירת הבלתי נגמרת מודגשים ויש גם אפקט של עומק בתמונה.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה

הטלוויזיה מצליחה להציג עומק בתמונה בתוך סצינה נוספת מהסרט האביר האפל. השחור לא מוחלט אבל הוא עדיין כהה במידה נאותה עבור טלוויזיה בקטגוריית מחיר זו ויש גם פירוט מספק בשטחי התמונה הכהים. ה- 6510 מציגה באופן יפה קטעים בהירים וכהים בתמונה, עם תחושה של טווח דינמי טוב.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה


ג'וליה צ'יילד עורכת סיור בשוק הפריזאי, נהנית ממטעמי המקום ואנו חווים ביחד איתה את שפע המאכלים ומצרכי המזון בפריז בצבעים עזים.

פיליפס FT6510 - ביקורת טלוויזיה

מי שרוצה תמונה בסגנון חלק, יכול להפעיל את מנגנון החלקת תנועה - Perfect Natural Motion זאת לצד Clear LCD אשר מחדד את התמונה בתנועה והופך אותה באמת לחדה, ניגודית ומרשימה יותר לעין. אני אישית מעדיף לנטרל את המנגנון הזה שיוצר לטעמי תנועה חלקה ומלאכותית מדי. אבל, יש באג מרגיז, בכל הדלקת הטלוויזיה, מנגנון החלקת התנועה מופעל גם אם ביטלנו אותו מקודם ורק מעבר מסגנון תמונה אחד לאחר (למשל מסטנדרטי אל סרטים) ובחזרה, מבטל את התופעה.

ה- 6510 מתמודדת כהלכה גם עם שידורים רגילים (SD) של ערוץ 2 או 10 ובנוסף, יש מקלט עידן פלוס ואפשרות הקלטת תוכניות ממנו על גבי דיסק חיצוני דרך USB. יש גם תמיכה בפורמט וידאו תלת מימד, כולל המרת דו מימד.

סיכום

במסגרת המחיר הנקוב של ה- 6510, מקבלים חבילה עשירה למדי של תכונות עם עטיפה נוצצת בדמות התאורה ההיקפית הצבעונית. איכות התמונה טובה ביחס לקטגוריית המחיר, עם צבעים מודגשים בדרך שמציגה את התמונה "צבעונית מהחיים" והתלונה היחידה היא על מנגנון החלקת התנועה שעושה עבודה מודגשת מדי. פיליפס בחרה להטמיע את אנדרואיד בטלוויזיה וזה מספק חופש פעולה ללקוח שיכול להתקין אפליקציות מותאמות ולא להסתמך רק על אלו של היצרן. מעבד כפול הליבה במסך מציע חווית שימוש נקייה משיהוקים ועצירות בדרך כלל, אבל את פעילות דפדפן האינטרנט אפשר לשפר. ההטמעה עם אנדרואיד אינה מושלמת ודורשת שיוף נוסף לטעמי על מנת להפוך את הטלוויזיה לידידותית יותר להפעלה.

מחיר
6,290 ש"ח לגודל 55"
4,590 ש"ח לגודל 50".

אחריות: שנתיים של אלקטרה.

מעבר לתגובות בפורום