Arcam rCube- תחנת עגינה אודיופילית לאייפון

גולן טופמן
24-10-2011 06:00

ראינו הרבה תחנות עגינה לאייפון. כולן מתיימרות להיות הטובות והיעילות ביותר, כאלו שיספקו את המשתמש ולא יעלו צרכים נוספים. אחרות שאפו לחדש עם עיצוב חסר תקדים ולבלוט על גבי מדפי החנויות עבור עיני הלקוחות. ואז הגיעה ה-rCube של Arcam לבחינה אצלנו. ביקורת.

עיצוב - במילה אחת, שמרני

בהשוואה לעיצובים מרחיקי לכת של תחנות עגינה שראינו בעבר, כמו של ה-Go & Play או ה-Beats, כאן ניכר כי מעצבי ארקם הלכו על קו שמרני ורציני יותר. ה-rCube, כשמה כן היא- מעוצבת ובנויה כקובייה. צבע היחידה אותה אני קיבלתי הינו שחור, אך ניתן להשיגה גם בלבן.

הקו הכללי - גימור פסנתר שחור ומבריק בעוד בד הרמקולים עוטף את היחידה מסביב. יש משהו, אני חייב לומר, בבחירת עיצוב כזה. קשה לקרוא לו "סקסי", אבל מה שכן- הוא משדר רצינות ומעלה את יצר הסקרנות לגבי האיכות מהרגע שנתחיל לנגן.


Arcam rCube - ביקורתאני בעצמי שמרני בבחירת צבעים וצורות בחיי, כך שהדבר לא הפריע לי ולא אהיה מאלו שמחפשים יחידת אודיו לשם הנוי בלבד.  נהפוך הוא - עצם העובדה שמדובר בצורת קובייה, שממדיה 200X200X200 מ"מ (אכן, קובייה מושלמת), מאפשר את הצבתה בין ספרים, מכשירי חשמל ובעיקר בתוך גומחה פנויה. על האיכות? סבלנות, תיכף נדבר גם על זה.

במעלה היחידה נמצא פאנל השליטה. שורה של אייקונים על גבי פס של מגע עם לחצני הדלקה וכיבוי, שתי נורות חיווי, אודות נקודת העגינה עצמה ואודות כל עניין התקשורת האלחוטית (עליה ארחיב בהמשך במפורט).

רגישות המגע בסולם 1 עד 10 היא ללא ספק 8 ופס המגע מגיב בצורה יפה. בחירה בכל כפתור, תדליק נורת לד בצבע שונה לחיווי. אין ספק שאיפה שחסרה היחידה בעיצוב וצורה ראוותנית, היא מפצה בממשק. פס המגע אלגנטי ודורש שימוש בו.


מבנה - עדין, אך קשוח


חמישה קילוגרמים (ללא ציוד מחובר) של תיבה איכותית, קשיחה, קשוחה וכבדה, אין היכן להסתבך: פרט לפס המגה הקדמי בפאה העליונה, מתג ההפעלה והכיבוי ומתג הבאס (שני הכפתורים הפיזיים היחידים), לא תמצאו יותר כפתורים וממשק להסתבך איתם. זה הכל. צנוע, אבל מספיק.


Arcam rCube - ביקורת
כאשר אין ציוד אשר עוגן בתחנה, ניתן לסגור את שקע העגינה ולכסותו. מי שיכניס את כף ידו לפנים שקע העגינה,יגלה שמדובר גם בידית הרמה, רבותי, זה ממשק שמתחשב במשתמש. למעצבי המוצר היה חשוב מאוד (בין המטרות הראשונות במוצר) לשמור על מבנה הקובייה, כך שידית ההרמה הייתה חייבת להיות חבוייה ומוצנעת. יפה.


קישוריות - ללא כבלים, עם הטענה

לקיוב יש סוללת לית'יום נטענת, אשר לאחר הטענה של 4 שעות תספיק גם לעד 8 שעות של האזנה. בבדיקה שלי, התחנה הצליחה לנגן 3 שעות רצופות,בחיבור באמצעות כבל AUX, בטרם נכנעה לסוללה שלה. עצם העובדה שהיחידה אלחוטית, איננה דבר של מה בכך, שכן מדובר ביחידה כבדה מאוד וזה מרשים.

נו? אז איך שומעים?


Arcam rCube - ביקורתבדקתי את הקיוב עם שלושה אלבומים: "VERSION" של מארק רונסון המצויין, " Live Through This" של להקת הגראנג' HOLE של קורטני "קורט קוביין לא מת בגללי" לאב, ולבסוף, קצת אלקטרוניקה: פסקול הסרט "TRON" מבית DAFT PUNK.


מבחינת טעם במוזיקה, אין ממש קשר בין האלבומים וזה מה שמצויין פה. כדי לבחון את הלב והסיבולת של הקיוב, צריך לירות עליה מכל הכיוונים ולראות כיצד מתמודדת. אז יש לנו כאן פופ, גראנג' ואלקטרוני.


העברת מתג אחורי ל-ON, אייפון לתושבת העגינה ו...מתחילים. לפני התייחסות לכל ז'אנר, חשוב לציין שלקיוב שליטה מעולה במרחב. הרמקולים ממוקמים בצידיה ולא בחלק הקדמי, כך שהצליל מתפזר לצדדים ובצורה שווה.

מומלץ להניח את היחידה במרכזו של החדר, בכדי להנות בצורה מיטבית.

רוק/גראנג'

קורטני לאב לא נשמעת היום כפי שנשמעה בשנת 1994, זה בטוח, אבל האלבום "Live Through This" מתעד את ימי הגראנג' הגדולים וגם את קולה המרשים (יש שיגידו מעט גברי לעתים). אתייחס לשני שירים באלבום: הראשון, Violet, ניגש ישר לעניינים, והוא בעצם גם השיר הקצבי וה"רועש" ביותר באלבום. קורטני מסבירה בשיר על כמה היא מקבלת מה שרוצה והקיוב עומדת בדציבלים הגבוהים בגבורה. התופים מלווים בעדינות ב-20 השניות הראשונות וכיף להזין לקונטרסט של השילוב בין המונוטוניות של התופים לבין סלסולי הגיטרה.

הקיוב עמדה היטב בגיטרות הליווי, אך הדיסטורשן של הליד-גיטר מעט צרם ברמת השמע הגבוהה ביותר.

שיר מספר 6- Doll Parts נשמע פשוט מצויין, כניסת התופים בשנייה ה-20 עושה את העבודה ועם עצימת עיניים, הקיוב מעבירה את תחושת הסטודיו וסיטואציית הקלטת השיר. מאוד נהניתי להזין לשיר הזה בבדיקה והוא נרשם לטובה.


פופ
מארק רונסוןמארק רונסון אוהב לקחת הכל מהכל, לערבב, ולהכניס את מתבליו האישיים. שלא כמו באלבום הקודם "Record Collection", האלבום "Version", אשר מבצע קאוורים לשירים שונים, הינו יותר פופ-אלטרנטיבי ופחות אלקטרוני. נתחיל דווקא מהשיר האחרון, ה- Valerie, אשר מבוצע ע"י איימי ויינהאוס המנוחה. ויינהאוס לקחה ביחד עם רונסון שיר גנרי לדעתי והפכה אותו לסוג של קלאסיקה. האלמנטים כאן רבים והקיוב עומדת למבחן אמיתי. הבאס חזק מאוד ומאתגר. גם כאן מעט הנמכתי את עוצמת השמע, שהייתה גבוהה מאוד ממילא.

השיר נשמע פשוט מצויין. מתופים ובאס אנו עוברים לקולה הצלול (עדיין) של ויינהאוס האשפית. האלמנט המרכזי באלבום נכנס לביצוע וברקע אנו שומרים את החצוצרות מלוות. החלוקה לרבדים בקיוב פשוט מקסימה ואפשר לשמוע כל כלי בנפרד. אהבתי.


השיר השני אליו אתייחס הינו LSF, בשיתוף עם להקת "קסביאן". החצוצרות, אשר מהוות את המוטיב הראשי בכל האלבום, נכנסות כאן להילוך גבוה. בשיר קיימות כמה חצוצרות במקביל, כולל סקסופון, אשר מכתיב את הבאס. קולו של טום מייגאן, הסולן, מהווה סוג של כלי משני לתזמורת שמורכבת בשיר זה: תופי בונגו בשלבים מסויימים, חצוצרות, סקסופנים, פסנתר, תיבת נגינה והכלים המסורתיים כמובן, כמו גיטרות ובאס.


Arcam rCube - ביקורת
מוזיקה אלקטרונית

מראש אומר- זהו האלבום שהביא את הקיוב לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר. עזבו את זה שהסרט גדול (טרון), ללא קשר לתלת המימד - הפסקול שעוצב, נבנה ובוצע ע"י Daft Punk הינו פשוט גאוני לטעמי.

התחלתי מ- The Son of Flynn , רצועה שמושמעת בתחילת הסרט, כאשר נמלט בנו של פלין מהשוטרים.

קשה לתאר, וחובה לשמוע. שילוב הצלילים והסינתיסייזר בקטע משולב ומאוד הדרגתי, יש שיגידו סבלני. הקטע נבנה בהדרגה, רובד אחר רובד, כלי אחר כלי. נשמע צלול ומדוייק בצורה מעוררת כבוד.

הקטע השני - Recognizer , בדומה לראשון, משלב רבדים ורצועות מרובות אשר נבנים יחדיו בהדרגה. הקיוב יודעת להפריד בין הכלים וההנאה הגדולה בה היא החלוקה הברורה.



לסיכום פרק האזנה: הקיוב מצטיינת בז'אנר האלקטרוני ובפופ. בבאסים הכבדים והדיסטורשנים של קורטני לאב כבר פחות.

אפשרויות האזנה: עם כבל, דרך האויר או בשידוך

הקיוב מציגה ממשק מאוד מתוחכם בכל הקשור לקישוריות. פרט לשימוש בתחנת העגינה, ניתן לזווג כל מכשיר מרחוק. נמכרים בנפרד: סטיק USB אשר מתחבר לכל מחשב, ותוספת אשר תתחבר לכל מכשיר אייפון, אייפוד או אייפד. הזיווג קל מאוד ולא דורש ידע טכני יוצא דופן. מחברים את המתאמים (בהתאם לסוג המכשיר,  קיימים שני מתאמים למחשבים אישיים / ניידים ולמוצרי Apple אותם ציינתי) ולוחצים בו זמנית על כפתור הקישורית האלחוטית בקיוב ועל כפתור הזיווג במתאם. תוך כמה שניות יש קשר בין המכשירים וניתן להאזין למוזיקה.


תחנת עגינה Arcam rCube - ביקורת
למתקדמים ולבעלי התקציב הגבוה - ניתן לזווג בין מכשירי rCube גם כן. מדובר ביתרון גדול, שכן היחידה הינה אלחוטית ויכולה להיות ממוקמת בכל מקום בסלון או בשאר הבית.


מעוניינים לחבר רדיו ישן? יש חיבור AUX שמאפשר זאת. למרות שמדובר באפשרות שמעט מגבילה את הקיוב בהיותה ניידת, קיימת גם יציאת וידאו אשר תציג תפריט צנוע במראהו על גבי מסך הטלויזיה.


לסיכום: הפתעה נעימה ושינוי לעומת מה שהתרגלנו אליו עד כה

קשה לקרוא ל-rCube "תחנת עגינה" מאחר ואנו מסתכנים כאן בהעלבה רצינית כלפי הקיוב. ה-rCube רוצה להיות בסלון שלכם ולהיות יותר מזה. השליטה הסונית שלה במרחב מפתיעה יחסית לגודלה, ואתם תשמחו להציב אותה במרכז החדר ולהציגה לאורחים, על אף העיצוב השמרני שאינו מנקר עיניים.

השלט סביר וקטן, אך בצורה הגיונית לפרופרוציות הקיוב. היה נחמד אגב, אם השלט היה גם כן בצורת קובייה – דבר מתבקש כתרגיל עיצובי.


לאלו שמאזינים בעיקר לסגנונות מוזיקה אלקטרונית (וקלאסית), הקיוב תתן את הביצועים הטובים ביותר. בז'אנרים רועשים יותר, תצטרכו להתחשב בה ובעצמכם ומעט להנמיך.


ציון:

מחיר: 3,090 ש"ח
אחריות: סטריאוטיפ


בעד: מבנה קשיח, עיצוב ייחודי, איכותית ברמת השמע, אלחוטית, חיי סוללה סבירים ליחידה בגודל זה, קומפקטית.


נגד: מעט כבדה, מחיר, לחצני השלט שטוחים מדי, נטיה לבהירות בצליל בז'אנרים "רועשים" ועוצמת קול גבוהה.


מפרט טכני - Arcam rCube


Compatibility
•    iPhone 4
•    iPhone 3GS
•    iPhone 3G
•    iPod Touch (3rd Generation)
•    iPod Classic (6th Generation)
•    iPod nano (5th Generation)
Colour Finishes
Available in glossy white or glossy black finishes
Continuous power output (20Hz—20kHz at 0.5% THD), per channel
•    Woofer channels, 4Ω, 100Hz—3.7kHz - 35W/Ch
•    Tweeter channels, 6Ω, at 1kHz - 10W/Ch
•    Harmonic distortion, 80% power, 1kHz - 0.1%
Inputs (line)
•    Line inputs
o    Nominal sensitivity - 250mV–1.5V
o    Input impedance - 22kΩ
•    Signal/noise ratio (CCIR, 45W) - 90dB
Amplifer output
•    Nominal output level - 90W
•    Output impedance - <50 Ohms
•    Speakers
o    Output Level - ~94dB SPL/Vrms
o    Output impedance - 100 Ohms
General
•    Mains voltage - 110–120V or 220–240V
•    Power consumption (maximum) - 90W
•    Dimensions W x D x H (including feet) - 200 x 200 x 200mm
•    Weight (net) - 5 kg
•    Weight (packed) - 6.2 kg
Supplied accessories
•    Power supply
•    mains lead
•    Remote Control with CR2025 battery

מעבר לתגובות בפורום