סטרימר APEX MS-300 - ביקורת

ליאור קורן
23-06-2010 05:00

ה- MS-300 של APEX הינו סטרימר בעיצוב עגלגל, מבוסס על מעבד Realtek ומנגן מגוון של פורמטי וידאו , תמונות ואודיו. סטרימר זה כולל גם צג מידע קדמי, קורא כרטיסים ואנטנת WiFi מצורפת. ביקורת.


מזרים מדיה APEX MS-300


מותג APEX של חברת ברימאג בישראל, כולל ממירים דיגיטליים (DTT), נגני DVD, מערכות מיקרו ועוד. למשפחת המותג, נכנס חבר חדש בדמות מזרים מדיה, מדגם MS-300.

מראה המכשיר הינו מעט יוצא דופן עם גוף עגלגל, בעבר, ראינו כבר דגמי סטרימרים המעוצבים כחבית קטנה (כמו ה- TIVX למשל), אולם אלו ניצבו לגובה לעומת ה- APEX הנסקר שמונח על צידו הארוך ובזוית שמניחה את אחורי המכשיר על הבסיס ואת החזית בזוית כלפי מעלה, ליוצאי יחידות קרביות זה יראה כמו מרגמה גוצה ושטוחת מסלול, עם שקע במרכזה, אולי בכדי להניח שם במאוזן דיסק קשיח חיצוני 2.5"?...


צג מידע

בחזית הסטרימר, נגלית לעין תכונה יחודית שקשה למצוא אותה בסטרימרים, במיוחד בטווח המחיר הזה. זהו צג מידע קדמי התומך בהצגת מספר שורות טקסט וכך מאפשר לצפות בתפריטי המכשיר למשל באופן מלא, זאת מבלי להדליק את מסך הטלויזיה. צג המידע מציג גם אייקונים קטנים בצד שם הקובץ שמסמלים את סוגו (שיר / תמונה / וידאו).


מזרימדיה APEX

חיבורים
מלבד צג ה- LCD בחזית, ישנו קורא כרטיסי זיכרון וכניסת USB. מאחור, כולל ארסנל החיבורים כניסת USB 2, כניסת רשת קוית, יציאת וידאו HDMI, יציאת קומפוזיט + אודיו וגם יציאת אודיו אופטית דיגיטלית. מעל שורת החיבורים הכפולה מצוי מאוורר קטן שמוציא אוויר חם, בתקופת הסקירה, נשמע ממנו קול רחש חרישי למדי ועצם העובדה שלא ניתן להתקין במכשיר כונן קשיח פנימי, תורמת גם היא לאווירה קרירה יותר באופן יחסי.


הדבר היחידי שמקלקל את הרמוניית עיצוב המכשיר הוא מראהו של השלט, שמקנה רושם מעט זול, עם לחצנים קטנים וצפופים.

סטרימר APEX MS-300


כאמור, המותג APEX שייך ליבואן הישראלי BRIMAG, בהתאמה, צורפו גם שתי חוברות הכתובות בשפת הקודש באריזה, הראשונה הינה חוברת הוראות הפעלה והשניה מדריך מקוצר להגדרות שיתוף קבצים ברשת מול מערכות ההפעלה XP, ויסטה ו- Win 7, זהו מידע שימושי בהחלט עבור משתמשים רבים.

סטרימר ה- APEX MS-300 מבוסס על המעבד של Realtek מדגם 1073, נראה כי מערכת ההפעלה זהה לזו של ה- XTREAMER המפורסם, התפריטים הראשיים מעוצבים באופן שונה, אולם כניסה לתתי תפריטים (כמו GOTO או כתוביות) מגלה עיצוב דומה עד זהה לאקסטרימר.

סטרימר תפריטים


בנוסף, בוצע תרגום עברי מלא של תפריטי המכשיר, אך נצפו מספר "פספוסים" למשל המילה "הגדרה" במקום "תפריט הגדרות", "צילום" במקום תפריט תמונות ועוד. כיסה אל תוך תפריט ההגדרות מראה אפשרויות שמוכרות לכל מי שהתנסה עם סטרימרים מבוססי מעבדי Realtek.

סטרימר תפריטים


למכשיר מצורף דונגל רשת אלחוטית, זהה לזה של האקסטרימר.

Streamer Apex ms-300
ניגון קבצים

דפדוף בתצוגת תיקיות הינה איטי מעט, עם אפשרות לתצוגה מקדימה של הסרט בתיבה בצד, כמו כן, הייתי מעדיף לראות את משקלי הקבצים כשהם מוצגים בסוף כל שורה ולא בריבוע בצד, שמופיע רק כשמסמנים קובץ ספציפי.

בנושא התמיכה בפורמטים, אין הפתעות מיוחדות (וזה לטובה), נוסו עשרות קבצי MKV עד 1080p, כמו גם ניגון קבצי AVCHD של קנון, קבצי MP4 ממצלמות FULL HD של סמסונג, קבצי WMV, AVI ועוד, ניגון מדיסק קשיח חיצוני דרך USB עבר באופן חלק למדי.

גם כאן, ניתן לנגן קבצי Blu-ray באופן פרטני או לגשת לתיקיה כאל IMAGE, אבל ניסיון לנגן IMAGE של חלק מכותרי בלוריי, נתקל בהחשכת מסך וחזרה לתפריט הראשי. נוגנו קבצי ISO של DVD בהצלחה.
קבצי אודיו HD של בלוריי, לא נתמכו בניגון.

סטרימר מזרים מדיהניגון דרך הרשת
ניגון דרך כבל רשת מתחיל לאחר מספר שניות, גם כשעומדים על שם קובץ, לוקח מספר שניות עד שנתון המשקל שלו מופיע בצד הרשימה. במהלך צפיה בסרטי בלוריי עם ביטרייט גבוה, נצפתה תופעת קפיאה לחלקיק שניה מספר פעמים. זה בא לידי ביטוי בעיקר בסצינות בעלות תנועה רבה על המסך.

בנוסף, הורגשה איטיות בתגובות בהשוואה לשימוש בדיסק חיצוני USB, כמו בעת דפדוף בתיקיות עם מספר קבצים רב.

ניתן לצפות גם בקבצי תמונות בתצורת מצגת עם סוגי גרפיקות מעברים שונות.

בתחום האודיו, הוצגו שמות קבצים בעברית תקינה, נבדקה תמיכה בפורמטי MP3, FLAC ועוד.

ניגון קבצי אודיו עברית


קורא הכרטיסים הקדמי, מזהה כרטיסי זיכרון מסוג SD, אמור לתמוך גם כאן בפורמטים השונים המתוארים במפרט, בדקתי קבצי תמונות וגם קטעי וידאו Full HD AVCHD שנוגנו ללא בעיה מיוחדת.

אפשרויות ניהול קבצים כמו העתקה / מחיקה והזזה, מתבצעות גם בסעיף הזה כמו באקסטרימר.

עבריתעברית

ה- APEX תומך בפורמטי כתוביות מקובלים, כמו SRT, SUB וכו'.
כאשר ישנן שתי שורות תרגום, סימני פיסוק בשורה השניה מופיעים כשהם מיושרים לשמאל ולא לימין, בעוד בשורה הראשונה, סימני הפיסוק (פסיקים, נקודות) מוצגים בד"כ במקומות הנכונים.

כאשר מוצגת שורה אחת, נראה שגם זה תקין לרוב, למעט סימני מקף שיכולים להופיע בתחילת או סוף משפט. אין גם רווח בין סימני פיסוק לבין המילים שבאות אחריהן.


סטרימר  עברית


אינטרנט

חיבור הרשת הקוי או אלחוטי, מאפשר כניסה לכ- 7 אתרים בגרסת הקושחה הנוכחית.

סטרימר אינטרנט אפקס 300


ממשק היוטיוב, עובד באופן חלק ומהיר יחסית, אם כי לא מציג את הסרטונים באיכות HD (אם קיימת). ניתן לחפש סרטונים באופן חופשי עם מקלדת וירטואלית.
כמו כן, ניתן להכנס אל חדשות BBC, בגרסת טקסט בלבד, לבצע חיפוש תמונות באתרי פיקאסה ו- פליקר, עם תצוגת תמונות מקדימות בשתי שורות ותמונות מלאות שמוצגות ברזולוציה גבוהה.

סיכום

לא בכדי, הזכרנו מספר פעמים בכתבה זו את האקסטרימר, שהיה הסטרימר הראשון מבוסס Realtek שהציע ביצועים טובים במחיר זול ופתח מגמה חדשה בעולם מזרימי המדיה, נראה שה- APEX שלפנינו מבוסס על מעבד זהה לזה של המתחרה.

היתרונות של APEX MS-300 מול ה- XTREAMER כוללים צג מידע מפורט בחזית וקורא כרטיסים קדמי עבור כרטיסי זיכרון, גם איכות הגימור נראית כטובה יותר, מלבד השלט. החיסרון מול המתחרה הינו בחוסר האפשרות להתקין דיסק קשיח פנימי כמו באקסטרימר.

ההתרשמות מהמכשיר מעלה את המסקנה כי הוא מתאים בעיקר למי שמחפש סטרימר עבור צפיה והאזנה למגוון קבצי אודיו / וידאו (כמו MKV למשל), פחות עבור ה-"וידאופילים" המתקדמים שמחפשים לנגן קבצי בלוריי מלאים, כמו כן, הוא מתפקד באופן חלק ומהיר יותר בעבודה מול כונן קשיח חיצוני דרך USB.

היות ומדובר במותג ישראלי למעשה, עדכוני התוכנה, יהיו זמינים להורדה מאתר היבואנית ברימאג – כך הבטיחו נציגיה שדיברו על הוספת אפשרות האזנה לתחנות רדיו אינטרנטיות בגרסאות הבאות ועוד.

אתר המותג: www.apexdigital.co.il.

זה נושא חשוב למדי ואם יוצעו גרסאות עדכון תכופות ומעניינות, זה יעלה בהחלט את מדד האטרקטיביות של המוצר.

ציון:

מחיר: 849 ש"ח, כולל מתאם WiFi 802.11n + כבל HDMI

אחריות: ברימאג
מעבר לתגובות בפורום