פיליפס 8664 - מתחרה חדש בעולם ה- LCD LED, ביקורת

ליאור קורן
07-03-2010 06:03

דגם ה- LED LCD החדש של פיליפס, ה- 8664H הינו אח חדש למסך ה- 8404 המוצלח, הוא מגיע בעיצוב דק בהרבה ומשפר את עומק השחור והניגודיות בתמונה. ביקורת.


טלויזית ה- LCD - פיליפס 8404 זכתה לתואר התמורה הטובה ביותר לכסף לשנת 2009 של אתר DTOWN, בהציעה סל ביצועים וטכנולוגיות מרשים ביחס לעלותה, עתה מגיעה לארץ דגם האח מבוסס ה- LED, זהו ה- 8664 היקר יותר.

המראה אלגנטי כמיטב מסורת פיליפס, עם מסגרת חזיתית דקה, פינות מעוגלות וקצה שקוף. גם מעמד המסך מצטרף לעיצוב, זהו מסך שאינו בעל מראה "כבד", הוא קל ונעים על העין ויכול לטעמי להשתלב בעיצוב של סלונים רבים ללא בעיה.
העובי, כיאה למסך LCD הכולל תאורת EDGE LED עבר דיאטה חריפה לפחות ממחצית עוביו של דגם 8404 (המבוסס תאורת פלורוסנט) - 3.9 ס"מ בלבד מול 8.8 ס"מ (של דגם 8404), גם זה מוסיף נקודות לסעיף העיצוב.

Philips LED LCD  8664


Philips LED LCD  8664אמנם, דגמי שתי המתחרות העיקריות (LG / סמסונג) הינם דקים בס"מ אחד נוסף, אבל, לעומתן, מיקמה פיליפס על גבו של המסך שני פסי תאורת אמבילייט צבעוניים, נראה שכל אחד מהם כולל כ- 10 נורות LED שמשנות את צבען בהתאם לתוכן המוצג על המסך.

הציפוי הקדמי הינו מט ואינו מבריק כפי שקיים בדגמי שתי המתחרות וכתוצאה מכך, רגיש הרבה פחות להשתקפויות.

שלט רחוק אלגנטי
גם השלט אלגנטי למראה, צבוע שחור מט בחזית, עם טבעת כסופה במרכז וגב בגימור שחור פיאנו שמגלה עמידות מפתיעה יחסית לטבעיות אצבעות בניגוד למה שניתן היה לצפות מגימור מבריק.

התפריט החשוב HOME נגיש דרך לחצן מרכזי בחלק העליון של השלט. בנוסף, ישנם לחצני קיצור כניסה להפעלת תאורת אמבילייט, הגדרות תמונה ומעבר בין כניסות בחלק התחתון ובחירת יחס תמונה במרכז השלט, זה מעט מבלבל בגלל צבעם השחור - אחיד של הלחצנים.


Philips LED LCD  8664

מגוווון חיבורים

פיליפס משלבת גם הפעם מגוון חיבורים גדול שנראה מצויין ביחס לקמצנות בה נוקטים חלק מהמתחרים, זה מתחיל בשני חיבורי סקארט, דרך שאר כניסות הוידאו כגון קומפוזיט, S-video, קומפוננט, ארבעה חיבורי HDMI, חיבור רשת חוטית, כניסת USB ועוד.


Philips LED LCD  8664

אחורה או לצד?
המתחרה סמסונג, מיקמה את כל חיבורי המסך כשהם פונים הצידה - מה שמאפשר להצמיד את המסך הדק קרוב לקיר, אצל חברת LG (בסדרת SL90), כולם פונים לאחור ומגבילים את המיקום, פיליפס עשתה שילוב מסויים בין שתי הגישות, כאשר ב- 8664H רוב הכניסות פונות לאחור, אבל חלקם הקטן של החיבורים כגון HDMI יחיד, קומפוזיט ו- S-Video ממוקמים כשהם פונים מטה, מי שיסתפק בהם, יוכל להצמיד את המסך לקיר.


פתיחה וכיול

במעבר בין ה- 8404, ל- 8664 ירדו שני אינצ'ים משטח המסך, אני מניח שהדבר קרה בגלל שימוש של פיליפס במקרה הזה בפנל LCD שמיוצר במפעל המשותף של סמסונג / סוני (שמייצר פנלי LCD בגדלים של 40"-46" למשל), את הפנל הזה, עטפה פיליפס בכל הטכנולוגיה שלה, של סדרת 8000.

מסך הפתיחה עולה לאחר הדלקה ראשונה, יש לבחור שפת תפריט, ארץ (OTHER), אח"כ ניתן לבצע סריקת תחנות עבור ערוצי DTT חינמיים ובסיומו של זה, עולה תפריט כיול המסך המפורסם של פיליפס שעוזר למשתמש הממוצע לבחור בין העדפת שחור עמוק יותר על פני פירוט בחלקי התמונה הכהים, העצמת ניגודיות או קבלת תמונה חלבית יותר, חדות או רכות, יש אפילו סרטון וידאו HD קצר המיועד להלהיב את הצופה מהמסך אותו רכש.



Philips LED LCD 8664

בית
תפריט "בית" הינו המרכזי ומוביל את המשתמש אל כל האפשרויות הטמונות בדגם זה: צפיה בטלויזיה, גלישה באינטרנט, ניגון קבצי מדיה דרך USB או רשת, תפריט כיול תמונה ועוד.

כיול
מעבר לאפשרויות הכיול הרגילות של בהירות וניגודיות, טמפרטורת הצבע מוגדרת ע"י פיליפס כ- TINT, ברוב המקרים, מומלץ לבחור במצב NORMAL לקבלת גוון שאינו כחלחל או צהבהב מדי בתמונה.
מנגנון הניגודיות הדינמית הוצב על ערך אמצעי והשליטה על תאורת המסך האחורית הוצבה על Best Picture.

חדות: פיליפס מאפשרת לכוון חדות בתפריט המקובל ובנוסף, ניתן להפעיל את Advanced Sharpness שמשפיע באופן מוחשי על התמונה ונותנת לה חידוד רציני, לבסוף הפעלתי אפשרות זו ואת החדות הרגיל הורדתי מ-5 אל 3.

איכות תמונה

באופן כללי, ניתן לומר כי אופי התמונה של דגם ה- 8664H, דומה בצבעים ובחדות לזה של ה- 8404, אבל עם ניגודיות (שעלתה מערך מוצהר של 80,000:1 אל 500,000:1) ואיכות שחור משופרים.

שידורי טלויזיה רגילים – SD


אם יש ברשותכם אנטנה חיצונית / פנימית, מומלץ מאוד לבצע סריקת ערוצי ה- DTT שעורכת מספר דקות.
המסך סורק ומחפש ערוצים אנלוגיים וגם דיגיטליים (DTT) בזכות המצאותו של טיונר כפול, מי שמרבה לצפות בערוצים 1 / 10 / 22 יגלה שדרך ה- DTT התוצאה משופרת מול צפיה דרך ממיר YES למשל.

ההבדלים בין איכות התמונה בשידורי DTT לבין אלו המתקבלים דרך HDMI ביציאת ממיר YES HD ברורים למדי לעין, דרך ה- DTT, התמונה חלקה יותר באופן מוחשי, תופעות הפיקסליזציה מצומצמות בהרבה והשידור מהנה יותר לעין.
דרך ממיר YES, ה- 8664 נאבקה לא קלות באיכות השידור והתוצאה הסופית היתה מחוספסת יותר לעין (כפי שנראה בדוגמה המצולמת), ערוצי 10 / 22 וגם הערוץ הראשון נראו טוב למדי דרך טיונר ה- DTT והיוו דוגמה חיה לכך שלא חייבים לסבול בשידור SD רגיל.
בשאר הערוצים, האיכות נאה בין טובה (ערוצי סדרות וסרטים) לבין דומה לזו שראינו בערוצים המקומיים, כאמור, הייתי שמח לקצת יותר "החלקת רעש" וצמצום גרעיניות.


האח הגדול


מנגנון מתיחת תמונה מוצלח
מנגנון Auto Format שכלול בדגם זה יתאים לרובם הגדול של המשתמשים והוא מספק פיתרון הולם בהחלט, כאשר הוא מתאים באופן אוטומטי את התמונה למצבי 4:3 ו- 16:9. במקרים רבים, הוא מבצע זום על חלק ספציפי בתמונה (מרכז), אפשר גם להזיז את התמונה בעזרת החיצים בשלט.

ניתן לבלבל אותו למשל בסיטואציה בה מקרינים ב- סטרימר תוכן 4:3 ולוחצים על לחצן Info בשלט (שמציג פרטים על קובץ הוידאו), אז יעבור המנגנון למצב 16:9, לאחר יציאה ממצב Info, יקחו עוד מספר שניות עד שהמנגנון יזהה שוב את המצב הנכון. אבל בסך הכל, מדובר בפיתרון יעיל עבור המשתמש הממוצע שאינו רוצה בכל פעם להעביר למצב מתאים בתפריט באופן ידני.


Philips LED LCD  8664

מאמה HD

הסרט Mamma Mia! (בגרסת בלוריי), נראה מצוין מעל גבי ה- 8664, חי ותוסס עם תמונה חדה וצבעים עזים. תאורת ה- Ambilight מצטרפת לענין בצובעה את הקיר הסובב בצבעי טורקיז / כחול וצהוב ותורמת רבות לחגיגה במקרה הזה.


Mamma mia

גוון עור: יש טלויזיות בהן עור אנושי נראה אדום מדי, באחרות הוא צהבהב, בפיליפס, בחרו המתכננים את קו האמצע, בגוון קרמי מעין שילוב של ורוד וחום בהיר.

שחור וניגודיות

בתחילת הסרט, כאשר מופיעות כתוביות הפתיחה כשהן לבנות על רקע שחור, מזדמנת הזדמנות טובה לבחינת מנגנון הניגודיות הדינמית של המסך. במעברים בין הכתוביות (כאשר הן נעלמות למשך זמן קצר), מוחשך המסך לגמרי, נראה כי תאורת ה- LED כובה לחלוטין, כאשר הכתוביות חוזרות להופיע, מתבהרת במקצת כל התמונה, כמקשה אחת.
זה קורה גם כשמופיעה דמותו של כדור הארץ (לוגו אולפני יוניברסל) על רקע שמיים שחורים, עולה במקצת הבהירות ונעלמת לשחור מלא כשהלוגו נעלם מהמרקע.
מעניין, חזרתי על הקרנת רגעי הפתיחה מספר פעמים וגיליתי שהיו פעמים בהן מנגנון הניגודיות לא כיבה את התאורה לגמרי ברגעי המעבר בין הכתוביות, כנראה שהצלחתי לבלבל אותו במקצת...

כאשר מתחילה הסצינה הראשונה של הסרט עצמו, בה רואים סירה שטה בים הכהה – בלילה, השחור שמסביב הינו טוב מאוד, מעט בהיר יותר מאשר תאורה כבויה, אבל עדיין מרשים. מנגנון ה- EDGE LED שמותקן במסך זה, מורכב מנורות LED המותקנות על המסגרת – בצדדים ולא על כל שטח הפנל האחורי ולכן מנגנון הניגודיות מעלה ומוריד את הבהירות של כל שטח התמונה ביחד.
בקטעים שכאלו, יפגין ה- 8664 יתרון בשחור על פני אחיו ה- 8404, כאשר הוא מצליח לשמור על פירוט רב יחסית, מבלי לוותר על שחור אמין.
גוון הכחול שמופיע בסצינה זו מקסים את העין.

Mamma mia


בפרק מהסדרה "הלוחשת לרוחות", התמונה מופיעה בגוון כללי של חום אדמדם בתמונה, זה נראה כמו גוון אירופאי משהו, מזכיר צבעי שלכת בסתיו של היבשת הישנה.

Philips LED LCD  8664

מנגנון החלקת תנועה
פיליפס היתה הראשונה להטמיע ולהשקיע במנגנון החלקת תנועה, כאן נראה שהוא זהה לזה שמגיע ב- 8404 (מסוג 100Hz), הפעלת HD Natural Motion מחליקה מאוד את התנועה, באופן מובחן ובנוסף, מחדדת את ההבדלים בין חלקים בתמונה שצולמו במקור בפוקוס, לבין אלו המטושטשים ברקע, מה שמקנה למסך תוספת של חדות לעין.
יש גם תופעות לוואי למנגנון זה, כגון הילה שעוטפת עצמים שנעים במהירות על המסך, מעבר לדרגת Minimum מוריד מתופעה זו, אך לא מעלים אותה לגמרי.

Philips LED LCD  8664

זויות צפיה: בעת צפיה מהצדדים או כאשר קמים מהכורסא, מי שנפגע מכך יהיה השחור שמחוויר, אופי הצבעים לא משתנה, אלא בעיקר השחור.
אחידות (Uniformity) – ניתן להבחין במעט עננות לבנה בשתי פינות צד שמאל של התמונה.

Ambilight Spectra

תאורת האמבילייט הצבעונית מגיעה החל בסדרה 8000 ומעלה, התפריט מאפשר לכוון מספר פרמטרים, כגון בחירה בצבע קבוע (לבן, כחול או אחר) או עבודה במצב דינמי שמשנה את התאורה בהתאם לתוכן שמוצג בסמוך אליה, כלומר, פס ימין יציג גוונים שמתאימים לחלק ימין של התמונה ובהתאם גם פס שמאל. זה בהחלט משופר ביחס לדורות הקודמים של התאורה שהינה יחודית בסדרות של מסכי פיליפס.


Philips LED LCD  8664

אינטרנט

ה- 8664 מצוידת בחיבור רשת, ברגע חיבור כבל הרשת ל- ראוטר, נתקבלה הודעה כי ישנה גרסת תוכנה חדשה זמינה להורדה וכי מומלץ לעדכנה. העדכון מתבצע באופן אוטומטי תוך מספר דקות, בסיומו מתבצע כיבוי והדלקת המסך ולשמחת המכיילים, הגדרות התמונה נשמרות במלואן.


מאז שסקרנו את ה- 8404, נראה כי נוספו מספר אתרים חדשים למאגר האינטרנט. מי שהיה כאן גם מקודם - יוטיוב, כולל מסך פתיחה שמציג סרטונים פופולריים וכו', קטגוריות וגם אפשרות חיפוש חופשי בעזרת המקלדת הנומרית של המסך. איכות הסרטונים אינה HD (למרות שכאשר הם מוצגים על חלון קטן, נראה שהם חדים ומטעים את העין). האתר עבד בסה"כ באופן תקין, ללא תקיעות.


Philips LED LCD 8664


אתרים אחרים במאגר הינם למשל Funspot – שמציע משחקי קלפים ועוד, ישנה גם גישה אל EBAY, אתר שמעלה מצגות תמונות ועוד.
התגובות לפקודות השלט בזמן הגלישה הינן סבירות, אינן מהירות כבזק, לעיתים חולפות מספר שניות, זה עדיין שמיש, אבל מחייב להתרגל לקצב.

EBAY דרך פיליפס
EBAY

ניגון קבצי מדיה

דגם זה כולל סוג של סטרימר פנימי המאפשר ניגון קבצי מדיה.
מבדיקות דרך כניסת USB (חיבור אל כונן קשיח חיצוני) או בעבודה מול רשת (DLNA) וקבצים שנמצאים על מחשב אחר, נראה כי כל הענין פועל היטב בעיקר עם קבצי אודיו MP3 ותמונות, בוידאו התמיכה פחות טובה וחסרים עוד מספר פורמטים נפוצים בכדי להפוך תכונה זו ליעילה באמת.
קבצי AVI ברזולוציית SD עבדו, אך לא ברזולוציית HD, שם הצלחתי לנגן רק קובץ יחיד מתוך עשרות, נתנגנו בהצלחה גם קבצי WMV ו- MPEG 2 ברזולוציית SD (כולל קבצי VOB של DVD). אך אין תמיכה בתרגום או בהצגת שמות קבצים בעברית.

קבצי מוזיקה MP3 נוגנו ללא בעיה, כמו גם תמונות.

רמקולים: אלו עשו עבודה נאמנה בהחלט, במיוחד לאור דקות המסך, הם מרשימים יותר בהשוואה לרמקולי המתחרה סמסונג B7000, עם בס שאמנם אינו מרעיד קירות, אבל עושה את העבודה באופן סביר ובחירה במצב סראונד מפזרת קצת יותר את הצלילים בחדר.

סיכום

פיליפס מביאה לארץ את ה- LED של סדרת 8000 חודשים לאחר שנציגי המתחרות החלו להמכר כאן, דגם ה- 8664H לוקח את התכונות אותן הכרנו מדגם ה- 8404 המוצלח, משפר את איכות השחור (שעליה הערנו בסקירת הדגם הקודם), מעלה את הניגודיות באופן ניכר, משפר את העיצוב (חצי בעובי) וגם מעט בצריכת החשמל (הודות לתאורת ה- LED החסכונית יותר).
 
מחיר המחירון של דגם ה- Philips 8664H עומד על 10,990 ₪, אולם משיטוט באתרי השוואת מחירים מראה כי מחיר ה"רחוב" מקביל פחות או יותר לזה של סמסונג B7000 המתחרה, בפער מחירים זה, יש בהחלט מקום לשקול אחד משני המתמודדים, כל אחד מהם ראוי בדרכו שלו, עם יתרונות וחסרונות ספציפיים ושווה בהחלט בחינה מדוקדקת בחנות.


ציון:

מחיר (מחירון): 10,990

אחריות: אלקטרה.

בעד: מגוון חיבורים, טיונר DTT, עיצוב, תאורת אמבילייט, חדות בתמונה, חיבור רשת / אינטרנט.
נגד: שידורי SD בחיבור לממיר YES מעט מחוספסים.

מפרט טכני - Philips 8664 Review
דגם 40PFL8664H

גודל מסך: 40"
יחס מסך: 16:9
רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים
ניגודיות דינמית: 500,000:1

זמן תגובה: 3ms
מנגנון החלקת תנועה: 100Hz
תמיכה בשידור: HDMI 60p/50p/30p/24p
טיונר לשידורי DTT: כולל
חיבורים - וידאו: RF,2 X Scart,1 X AV In/1 X S-Video,1 X Component / RGB-PC / 4 X HDMI 1.3
חיבורים - אודיו: יציאת אוזניות, יציאה דיגיטלית קואקסיאלית, יציאת RCA סטריאו, 2 כניסות RCA
כניסת USB לצפיה בתמונות, האזנה ל- MP3, קבצי וידאו + חיבור רשת חוטית עבור אינטרנט וניגון קבצי מדיה ממחשבים - DLNA.
מידות עם סטנד: רוחב 958 מ"מ, גובה 628 מ"מ, עומק כולל סטנד שולחני 220 מ"מ
משקל: 18 ק"ג (כולל סטנד)
צריכת חשמל אופיינית: 104 וואט.

מעבר לתגובות בפורום